reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

A ja wcinam lody :-D:-D:-D Dzidziusiowi chyba smakuje ;-)

Maria a próbowałaś rozmawiać z gin na temat wieku ciąży - bo ja wiem, że tematu nie odpuszczę po prostu (mam tylko nadzieję, że druga strona - gin czy też w szpitalu - będzie skłonna mnie wysłuchać i rozważyć, co wiem)

reklama
hej dziewczyny jestem w szoku bylam dzisiaj w poradni wczesniakow u mnie w miescie i raz jestem pozytywnie zaskoczona bo tutaj to dziecko badali ;) i odruchy i glowke i nuzki i bioderka i wsyztsko doslownie i co mnie zdziwilo pani doktor jak przeczytala wypis malej ze szpitala i stwierdzila ze to nie mosiwe ze to 31 tc ze ona 3wyglada jak z 35 :szok: nawet sie smiala zebym sobie przypomniala hehe mowila ze z 31 tygodnia dziecko nawet po podaniu na plucka musi byc pod respiratorem i wogule dluzej jest w szpitalu a nie 18 dni i ma wieksze problemy a ona procz anemi niema nic asz doslownie sama sie zastanawialam ze moze jednak bylo wczesniej ale niemozliwe,juz sama niewiem co otym myslec hehe jestem w szoku co prawda ma odchylenia w ruchu ale to i tak jej niewyglada na 31 tydzien sama niewiem czy sie smiac czy plakac masakra doslownie :) eh szmery na serduszku sa ale mamy to obserwowac naczyniaka na glowce tez do obserwacji i tak pozatym to skierowanie na usg mozgu znowu skierowanie do Krakwa do poradni szczepien bo skoro to wczesniak z 31 tygodnia to oni musza podjac decyzje no i morfologia kontrolna i kolejna wizyta 5 kwietnia zebym sie z tym wszytskim wtyrobic :) a tak wogule to dzisiaj mamy 2 miesiace wazymy 3850g i 54 cm wiec rosneeeeee sobie :)

Bozienka no slicznie i jak super wazy:-)

lastpetunia wez sie nie przejmuj tacy sa najgorsi Ciebie zobaczyl z psem i sie przyczepil ciekawa jestem czy wszystkich psow i kotow pilnuje czy nie sikaja i nie robia kupy do piaskownicy tym bardziej ze ty sprzatasz po swoim piesku u mnie na osiedlu tez jest kilka takich osob co bym normalnie .....ach szkoda slow:-)

Bozienka super wieści. I proszę, jak Kornelka ładnie rośnie :-)

Wcianam drugą porcję lodów :szok: (a porcje wcale nie małe)

Mini dokladnie tym samym mnie straszyli 2tyg temu-ze mala nie rosnie:) wiec w poniedzialek bylam na usg wyszlo ze urosla 200g prawie przez 13dni,ale ze glowe ma na 35,5 tyg cialo na 36,5 tyg a kosc udowa na 33tyg-wiec nagle podejrzenie zespolu downa!
W srode poszlam do innego lekarza na usg i sie usmialam bo ten stwierdzil: glowa na 36tyg, cialo 37tyg a kosc udowa 38,4tyg! No wariaci ci lekarze!!! Nie nalezy ich w ogole sluchac i im wierzyc! Jedno w czym ci moi byli zgodni to waga im wyszla 3000-3050g:)

Co do mojego umowionego cc to rozmawialam z moja gin
Ale ona twierdzi ze tydzien w ta czy w tamta to juz nie ma znaczenia i wyciagamy.

och jestem bylam w szpitalu na tych moich wizytach -wszystko dobrze,jest taka pogoda ze plyne :)slonko swieci tylko ja nie mam butow kurcze wszystkie sa zaciasne.chyba nie przyda mi sie kombinezon na wyjscie ze szpitala-a tak mi sie podoba.Mysle o mojej lazanii bo mam jeszcze na dzis i chyba zaraz ja zjem bo dzis ssniadanko bylo u mnie o 5 rano.
vill smaka narobilas jak wracalam mialam wejsc do sklepu i loda kupic ale bylam ostatnio chora i stwierdzilam ze odpuszcze
mini trzymam kciuki bedzie dobrze-lekarz czasem sieja panike
nusia widze ze jednak w domku zostalas
doris jak tam umowa podpisana?

Mini - nas też nastraszyli, bo jak Mały miał skończone 35 tyg to ważył 1960g i też niewiele urósł od poprzednich pomiarów. Tydzień później miał już ponad 2200g, więc waga ładnie ruszyła i wszystko jest w normie. Początkowo szedł idealnie na środku siatek centylowych, później bardzo spadł, ale już waga idzie proporcjonalnie. Najprawdopodobniej będzie drobnej budowy. Chyba po mamie, bo ja miałam przy urodzeniu 2700g, a brat 2600g (a teraz ma 180cm;), ja już znacznie mniej :)) To wszystko bardzo zależy od dokładności pomiaru i tego czy pomiar wychodzi z średniej kilku pomiarów, czy np jednego, który mógł być niedokładny.

Bozienka - super wieści. Mi też się wydawało, że jak na takiego wcześniaka to Kornelka jest duża i szybko ją wypisali. Na Marcówkach 2008 tez miałyśmy wcześniaka ze stycznia i dużo dłużej był w szpitalu.
Ewstra - podpisana :)

reklama
Do góry