reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

no ja mam 10 paczek chusteczek Pampersów ( promocja:-) ) i jedna Nivea- z Poslki sobie przywiozłam. W razie czego moge kupić huggies i potem zostaja mi z Lidla, Aldi i jeszcze jeden sklep mamy:-) choć mam nadzieje ze te pampersy beda dobre i uczulenia nie bedzie mial- bo zawsze sa super promocje na pampersy czy to pieluchy czy chusteczki:-)

reklama
No ja do szpitala mam te huggies kupilam razem z tymi pampersami new born co czapeczka tam gratis byla no i wlasnie ciekawa jestem jak te babydream no ale jak taka promocja no to wez sie nie skus:-)

Lina no to teraz mnie nastraszyłaś,
nie ma skurczy mocnych i regularnychto raczej nie porod
ale musisz sprawdzic to łozysko jak cie brzuch tak boli, bo jak sie staszeje i odrywa?
po co czekac na najgorsze
im wczesniej tym lepiej spawdzic to,
a jak bedzie dobrze z łozyskiem to na siłe nikt Cie nie zatrzyma w szpitalu..
jedz jedz...

Tunia mykaj mykaj... ja wziełam sensitive ale jest kilka "kolorkow:)"
a mam jeszcze poł paczki niebieskich, M buty nimi wyciera jak na dwor pomyka...

Atan no to czekamy dalej, jeszcze masz 10 dni do terminu:)
do 1 marca

ja mam 17... do 7 marca:)
a potem OBsESjA

U mnie zadko promo na chusteczki pampers, huggis czy bambino. po 7 z kawałkiem za 72szt, a sensitive 63szt.
ale wiem ze dady nie sa nic gorsze (z Remkiem uzywałam) a sa po 4,40 a babydreamy sprobujemy jakie sa.
...
szkoda ze tak nie mam z pampersiakami, bo tu duzo gorsza jakosc jak nie Pampers.

.................

Ostatnia edycja:
ja miałam kiedyś babydreama ale były dość suche - ale ostatnio u siostry patrzyłam i wydaje mi się że są ok :tak:

A mnie zostało 29 dni ;-) ... też już trochę odliczam :sorry:

Jakie wy szybkie jesteście w pisaniu :-)
Ja mam nivea chusteczki i na promocji były hugiess.Ale nivea były kiedyś dla mnie najlepsze ale brałam tylko na promocji a często używałam dada z biedronki bo tanie były i miałam zawsze manie jak promocja to brałam więc teraz będzie pewnie tak samo chyba że maluchowi nie podpasują

kindzia 10 dni nie... bo ja miesiaczke mialam ostatnia 18 maja.. wiec zostaly 2 dni.. a jestem z wami bo po pierwszym usg wyszlo ze w marcu bede rodzic i tak do was przyszlam i tak zostalam ;-) bo z lutowkami sie jakos zgrac nie umiem..

edytowalam wczesniejszy post ;-)

kindzia- chetnie posiedze z twoim maluchem :-) przynajmniej jakies zajecie :)

tunia- chyba pojde za twoim przykladem i tez po cos slodkiego sie udam...

atan- spokojnie przyjdzie i pora na ciebie :-)

co do chusteczek nawilzanych mam chyba z 5 paczek huggies i z 10 pampers sensitive :-D promocje......

No zobaczymy jakie te chusteczki babydreamy beda
i tak trzeba ich miec duzo:)
a ja miała gdzies niebieskie ale własnie otwarte i nie wiem czy mało nasączone od "nowości" czy po prostu za długo otwarte były..
a dady to pamietam ze dobre były..
mokre i bez zapachu takze jakby co to dada zostanie i tak za 4,40 sa nie za 7,50 jak pampersy..
Monika a po ile nivea kupowałas?
Atan a faktycznie na suwaczku masz ze za dwa dni:) to My Ci zadroscimy:)

Ostatnia edycja:
WItam!

Ivi no to jutro powinnaś córcię zobaczyć :tak:

Lina te skurcze mogą być z otwierania sie szyjki - stąd też krew na papierze. Możesz łyknąc nospę - jak to przepowiadające to skurcze się wycisza, a jak nic nie da, to raczej poród tuż tuż :tak: cos czuję, że na dniach sie rozpakujesz ;-)

Atan czyści z jednej i z drugiej strony - u Ciebie to też raczej już bliziutko :tak: no a te nieregularne skurczybyki to mogą rozwarcie robić, więc głowa do góry - może chodzisz z rozwarciem na 4 cm i poród pójdzie szybciutko :tak:

któras sie pytała o krzyzowe (nie pamiętam która) - mi sie brzuch spinał lekko, ale za to ból od kręgosłupa promieniujący na boki taki, że samo oddychanie bolało. Dzisiaj na szczęście spokój, tylko kłucia i kilka lekkich skurczy...

co do komentarzy odnosnie wielkości brzucha - mnie wszyscy w styczniu ze zdziwieniem witali, że ja jeszcze z brzuchem chodzę, bo mysleli, że dawno urodziłam... a teraz to już całkiem porażka - wystarczy, że M się z Dobrusia beze mnie gdzies pojawią i od razu, że urodziłam... obym nie przenosiła, bo będę chyba wszystkich pożerac przez durne uwagi :crazy: bo ciągle słyszę "ale z Ciebie grubasek", "to bliźniaki chyba", "o to duże dziecko będzie" :confused2: teraz na pytania kiedy termin - odpowiadam, że jestem w terminie i czekamy :-p

my od dawna uzywamy zielonych chusteczek dada - dla mnie najlepsze :tak: wczesniej huggiesy braliśmy i tez były fajne. Są jeszcze jakies tanie w tesco (nie tesco value tylko ta druga firma - nie pamietam nazwy). Dla mnie rossmanowskie jakies takie suche, a te z balsamem to zostawiają taką śliska warstwę, której nie znoszę...

zmykam małej bajki czytać a potem biorę się za zamówienie - babeczka bardzo prosi o torebeczkę, więc chyba sie przemoge i zrobię, bo wszystko mam, a i tak po nocach spac nie mogę...

reklama
Do góry