reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Dzień dobry :-)

Atan eee to Ty jeszcze czas masz! Z tego co wiem trzeba się sugerować terminem z 1-szego USG, a te późniejsze są bardzo orientacyjne i absolutnie na ich podstawie nie wyznacza się daty porodu
Po pierwsze: powodzenia na wizytach Tunia, Doris
Po drugie: mata, Doris zdrówka życzę
Po trzecie: Inamorate no widzisz jak super,że się jednak nie zdecydowałaś na to wywoływanie, lekarz pewnie zdziwiony był co?
Po czwarte: też oglądałam na TVN tą akcję z rodzącą, no masakra. Nie dość że kobieta zestresowana samą akcją porodową to jeszcze taki numer
No i po piąte: UWAGA ŻALE SIĘ:wściekła/y::wściekła/y:
nusia kochana rozumiem bo mnie tak ząb w nocy napier...ał ( przepraszam inaczej tego nie ujmę) że spałam ledwie 3 h i czuję się jak zombi
Miałam w pon kończone leczenie kanałowe zęba, wszystko niby ok ale tak jakoś mnie pobolewał i ćmił co jakiś czas
Wczoraj zaczął dawać do wiwatu porządnie
Spuchła mi cała szczęka, dziąsło wielkości pomarańczy
Boli jak cholera
Nie wiem jak to możliwe, ale boli mnie nawet jak ślinę przełykam
Mówię niewyraźnie jak stara babcia bez zębów
I kuźwa jeść nie mogę, a głodna jestem, tylko jakaś papką się zapchałam trochę

Jaaaaaaaaaa już nie wytrzymam, czemu akurat teraz musiało mnie to dopaść
Byłam w przychodni, mam iść na 15 może mnie lekarz przyjmnie

reklama
biedne z tymi zębami jesteście :( ale z kanałami nie ma żartów!! śmigać do dentystów niech szczękę ratują :)
atomówka - daj znać koniecznie co tam się stało z tym zębem Twoim...

wiecie.. poległam. Chciałam nadrobić prasowanie bieżące ("tylko" 3 pralki mam, to super mało - pół godzinki i byłoby z glowy!) wyprasowałam dosłownie 4 rzeczy i odpadam....leżę na łóżku z nogami wysoooko i chwilę popracuje sobie dla relaksu ;) byle nie trzeba się było ruszać..

a ja jak nowo narodzona, przespałam się jeszcze raz :-)

zaraz śmigam o sklepu, na jakieś zakupki żywieniowe
Atomówko współczuje dobrze że dzisiaj masz dentyste

a ja z pracami domowymi włączyłam totalnie na luz, jak gdzieś jest brudno to posprzątam, poukładam, ale żeby sie wysilać co to to nie, ładuje akumulatory na poród ;-)

Inamorate - poczekaj na mnie pójdziemy we dwie na początku marca ;-);-);-);-)termin mamy podobny, wagę też więc możemy i urodzić razem :-D:-D:-D

a ja wstałam rano i poszłam spać znów po 9:00 -ale... już się podnoszę i biorę za porządki - kiedyś trzeba wkońcu ;-)

Strasznie Wam współczuje bolących zębów - moje tez czasem ćmią ale mój dentysta nie chce mi nic robić jak w ciąży jestem - dopiero jak będzie bardzo bolało... a dentystę mam jednego od ponad 10 lat więc się go słucham... zresztą Męża, Ginekologa i Dentysty się nie zmienia :-D:-D:-D:-D

Atomówka- współczuję bólu zęba, uciekaj do dentysty napewno spróbuje coś zaradzić, bo chyba nie ma nic gorszego niż ból zęba ;/
ivi- ja też tak czasem mam, że już się zbiorę gotowa do roboty, a tu po chwili jakby powietrze ze mnie uszło, słabo się robi i trzeba odpoczywać zanim cokolwiek uda mi się ruszyć, wtedy łóżeczko woda i chwila odpoczynku
Lina-miłego sprzątania, ale nie przemęczaj się zbytnio :)
Kasiulka- uważaj na zakupach, pewnie u Ciebie też śnieg i ślisko ;8
Właśnie udało mi się posprzątać łazienkę, ale więcej chyba nie dam rady, zostawię mojemu trochę sprzątania na jutro peszek...niech się udziela, już moja końcówka to może troche pomóc...

Oj bidulki z zębami... Atomówka Ty pędź do dentysty - ja miałam też kanałay czyszczone i zatruwane, ale dentysta mówił, że robi to na czuja, w ciemno bo bez rtg, robi najdokladniej jak potrafi, ale jak cokolwiek zacznie mnie bolec, to mam zaraz na wizyte przyjść, bo to może byc znak, że cos przeoczył i trzbea jeszcze raz czyścić - widocznie u Ciebie zostało cos jeszcze, teraz zalepione i daje czadu :tak:

a tu cos dla osób pracujących w domu i znających sie na programowaniu :-D Jak programista usypia dziecko? - YouTube

Lina no ja tylko M nie zmieniam - dentystę i gina zmieniłam i jestm baaaaaaaardzo zadowolona ;-):-D

a ja dopchałam się oponkami (teściowa wczoraj podrzuciła swoje drożdżowe) i myslę co na szybki obiad zrobić... poprasowałam nawet partyjkę i nie jest ze mną źle, dzisiaj czekają mnie jeszcze jakieś 2 podejścia... póki co idę sobie poleżeć, bo zaczynają mi stopy puchnąć...

witam piatkowo ;-)

nadgonilam glowny, ale tak troche po lepkach... i mnie cos dopadlo... w srode T wrocil z pracy i jakis taki jakby go cos rozbieralo i co ofcourse on rano zdrowy jak ryba a ja.......... caly dzien umieralam niby zatrucie - niby przeziembienie.... a musielismy jechac jakies zakupy zrobic, i pozniej caly dzien umieralam... dzis nieco lepiej ale wciaz nie za dobrze....

widze porody porody i porody na tapecie :) hihihi ciekawe czemu ?:happy:
ja chcialam wczesniej urodzic a teraz im blizej tym mniejsza ochote mam na porod- poprostu zaczynam sie bac:szok:
T za to coraz bardziej niecierpliwy... juz coraz czesciej slysze : juz bys mogla urodzic... moglibysmy juz jechac do szpitala ... hehehe slodki:laugh2:

reklama
Do góry