reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

reklama
No patrzcie, patrzcie Panią Linę :-) Cwaniara!! Jeszcze nie dawno chciala co dnia juz i teraz porod, max po sesji a teraz co?? Do 1 dnia terminu by czekala z wywolywaniem :-D
Normalnie do przetrzepania :-D

Ja w poniedzialek zaczynam 37 i juz jestem w-y-l-u-z-o-w-a-n-a ;))
Szczegolnie jak to moje dziecie takie duze :p
I , ze nie ma cisnienia bo i tak i tak bede jeszcze z nim w tym domu ..

A ja juz go chce i koniec!
Tak mi ciezko , ze nie umiem sobie jeszcze tych kilku tygodni wyobrazic :no::-(

Pączki mam ,. po 3 na głowe ale żeśmy sie zapchali obiadkiem i dopiero teraz sie za nie zabieramy :-)

Angel kiedy mają Ci wywoływać ten poród ?? 19 tego marca ???

Co z inamorate - idzie jutro do tego szpitala ??

termin zalezy u ktorego ginka patrzec w jednej karcie ciazy termin mam na 15.02 a w 2 karcie na 21.02 i badz tu madrym ;-) jeden uwaza ze zaczety 40 tydzien jeden ze skonczony wiec w sumie do tego 2 terminu jeszcze jest czas ;-) tylko w brzuszku amelka ma wszystko starsze bo glowka na 42tydzien duza cialko na 39,5dni bylo wiec wiekszosci na 40 tydzien mozna ujac ;-) caly czas mialam ochote dzis cos upiec ale skladnikow nie mialam az znalazlam przepis i zobaczymy co mi z tego wyjdzie ;-)narazie w lodowce ciasto ;-) potem rozwalkuje i wytne ciasteczka ;-) eksperymentuje ;-) a zaraz pojde sie wykapac czekajac na ciasto ;-)
kruche ciasteczka
Składniki:

• 250 g mąki pszennej
  • 125 g cukru pudru
  • 125 g masła, o temperaturze pokojowej
  • 1 jajko
  • 1 strąk wanilii
Strąk wanilii przekroić wzdłuż na pół i wyskrobać nasionka. W misce wymieszać nasionka wanilii i cukier. Mąkę przesiać na stolnicę, masło pokroić na drobne kawałki, dodać do mąki i rozcierać palcami, aż uformują się grudki. Pośrodku uformować wgłębienie, wbić do niego jajko i posypać cukrem z wanilią. Mieszać tylko do połączenia się składników - nie za długo.Ciasto uformować w kulę, owinąć folią, włożyć do lodówki na około 60 minut. Wyjąć z lodówki i rozwałkować na grubość około 4 mm, podsypując mąką. Wycinać ciasteczka i robić stempelki.Piec w temperaturze 180ºC przez około 15 minut. Studzić na kratce.Smacznego :)

wow, ale dalyscie czadu z wieczora!

jezuuuuu, a mnie wykonczy ta zgaga pieprzona! po wszystkim, nawet po herbacie i to juz po pierwszym łyku i tak z wszystkim, no szlak by to!
Julia sie urodzila owlosiona jak małpka, a zgagi to ja nie znalam, a teraz :wściekła/y: i pewnie łysol wyjdzie :cool:

Lina, nusia- bo to chyba juz ten etap laski....wyobrazcie sobie, ze i mnie dzis przeczyscilo totalnie, wiec jest nas 3 :tak:

jutro juz piatek, alez ten czas zapitala, szok, to zostaje te 3 dni i ide, a boje sie jak cholera!

Atan- nooo i slicznie! bardzo ładny dzionek :tak:

Maruusia- kochana, wspolczuje i mam nadzieje, ze jak najszybciej załataja, bo to masakra taka akcja w domu, jeszcze w zimie!

Angel- no i dobrze, ze jestes wy-lu-zo-wa-na ;-):-D

moj pączki dostarczyl po pracy i co zjadlam jednego i mialam dosyc, teraz jeszcze dopchalam jakims cudem 2 i ide spac, wczoraj chyba co 20 min sie budzilam w nocy, bo mialam schizy, ze Julia jeszcze nie przyszla do nas do łozka i tak do 7 rano, bo wyjatkowo jakos nie przyszla, a ja przez to spac spokojnie nie moglam, no durna matka:-D

dobrej nocy kobietki!

ajako rany trzy dni :szok: też by mnie chyba przeczyściło :-D:-D:-D
Usmiałam się z Twoich porannych stresów :-) dobra jesteś ....

Atan a jaki Ci wyszedł termin z USG w 12 tygodniu ??

widzę, że większośc z nas ma dość - ja wysiadam - nie mam na nic siły i każdy ruch mnie boli... do tego przeziębienie nie odpuszcza, smarkam, kicham, prycham, a żeby było śmieszniej Dobrusia po 2 dniach w przedszkolu znów ma ropiejące oczka (chyba jakieś dziecko roznosi bakterie) no i katar znowu się pojawił... teraz spi, ale kaszel ja męczy - noszzzzzzzzzzzzzzz... pomijam całkiem fakt, że M od poniedziałku na antybiotyku i nadal chyrla :crazy:

schizy tez mam - jak mnie czyści - to już? Jak wkładka bardziej mokra - wody? Co sie podcieram - będzie czop?

kobieta w ciąży to masakra, ale na wylocie, to juz całkiem porażka :-D

reklama
Mini już na 21 marca :confused:
Położna mówi, że to chyba z tego względu , że mały jest duży, bedzie duzy i nie chca bym jeszcze przenosila by rósł..
Ale to wszystko chyba, chyba sie domyslec trzeba nic sie człek nie dowie :wściekła/y:

Do góry