reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Dziewczyny jestem w szoku od wczoraj do dzis utylam 3 kg jakim cudem?No nic piej sobie teraz inke z mleczkiem i leze bo niestety podskoczylo mi cisnienie musi mi opasc bym nie musial jechac do szpitala ech...
Tez ogladam tvn 24 i cos czuje ze cos z tego dziwnego wyjdzie bo nic sie kupy nie trzyma.

reklama
Mini ja prosiłam o cesarkę teraz ale powiedziano mi, że jak dobije do 4,5 kg to pogadamy :sorry2:

O masakra, ja na samą myśl o cesarce umierałam ze strachu :-D a ciągle jakieś wskazanie było a to okulary ,a to że mała jestem a to że dziecko duże , a to że dziecko się nie wstawia w kanał ;-)

To mnie podłamałyście teraz - w 32 tygodniu obwód główki Mała miała odpowiadający 35 i 5 tc :laugh2::laugh2::laugh2: już wtedy miała 31,71 cm

teraz w 35 tc miałam robione usg ale bez żadnych zdjęć , opisów itp. tylko takie sprawdzające

LIna tylko się nie urżnij - na szczęście czaszka dziecka jest ruchoma i kości w czasie porodu nachodzą na siebie :-)

Mini i co jajko mam urodzić????????????????? nie poprostu nie wiem czy śmiać się czy płakać:-:)-:)-(

Lina nie panikuj z ta wagą - może być różnie - znajoma drobna, 1,6 m w kapeluszu a dwie córy rodziła naturalnie ponad 4,5 kg i ponad 60 cm długie :tak: i wcale tak źle nie było ;-) bo wiesz waga wagą, rozmiary rozmiarami, a nie ma pewności jak to tam w środku nasz "wylot" wygląda ;-)

kurcze dziś znów dzień lenia, zaraz po mała lecę, po drodze zahaczę o piwnice i do pieca dołożę, bo zminoooooooooooo

No lian noworodki nie są piękne :-D Moja mama mówiła że jak zobaczyła mojego brata to się załamała że taki brzydki :-D:-D:-D:-D

Nie no, żartuję - będziemy miały śliczne dzieciątka :-) Ja byłam zakochana w Borysie od pierwszego wejrzenia :-)

Wyjątkowo nawet nie biorę się za nadgodnienie wątka..
Chora jestem noooo...
I nie wiem czy bardziej chora czy bardziej zła , że chora :wściekła/y:
Tak naprawde sie pilnowalam i starałam, zeby juz wytrzymac do konca bez zadnego przeziebienia.. I tak w tej ciazy jakos wyjatkowo jak na mnie nie wiele bylo przeziebien , ale dwa konkretne zaliczyłam przecie..
Masakra no..
Mielismy dzis jechac po rzeczy do torby szpitalnej, moze do kina na sztos bo leci, nawet moze jakies mieszkanie zobaczyc..
a skocznylo sie na tym, ze maz pognal do sklepu po soki ( w domu pepsi i woda gazowana co mi przez gardlo nie przejdzie :angry: ) , cytryny, miod, sol do plukania gardla, chusteczki..
No masakra no :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(
W torbie z PL mialam jeszte tantum verde kilka tabletek, ale co to jak zostaly mi trzy.. zostawie na wieczor i jutro rano..
Dobrze tez ze sol morska wtedy do paczki wsadzilam bo bez jednej kropli w nosie bym chyba szału dostala..

Ehh no zawsze coś :-(

reklama
Lina- kurde, to co ja mam powiedziec; moj z usg wychodzil teraz tak; glowa na 38+ 5 tc, a reszta cialka na; 35+3 tc, to dopiero jakies monstrum mi wyjdzie :szok: ale tez sie pocieszam, ze moj ma łeb jak sklep to synek po nim :-D

jak lezalam w szpitalu, to na sali lezaly ze mna same laski do porodu i zadnej absolutnie sie nie sprawdzila z usg szpitalnego; i to w dwie strony,
np; laska miala miec synka 3,7 kg, urodzil sie; 2, 9 kg
druga miala miec synka 3, 5 kg urodzil sie 4, 4 kg itd itd, wiec nie ma sie za bardzo co sugerowac, serio!

ja lezalam na tym samym oddziale co Kasiurek, ale nie zauwazylam problemow z prysznicem, nie zebym sie nie myla ;-):-D
po prostu trzeba wiedziec kiedy isc i juz, ale ja kiedy bym nie zaszla to w lazience pusto i prysznic jednak lał ciepla woda :tak: no nie wiem, moze mialam szczescie ;-)

co do tych skurczy;
ja jak zaczelam rodzic Jule to tez chyba podobnie jak Doris wiedzialam, ze to juz, jakos tak podswiadomie chyba.
zadne wody czy czop mi nie odeszly, tylko te skurcze, no ale byly regularne, bolesne raczej tak sobie, ale ja wiedzialam, ze to TO, wiec jakos tak spokojnie podeszlam do tematu, wypindrzylam sie jeszcze, zadzwonilam do szpitala i dopiero po 5 obudzialm meza (a skurcze zacZely sie o 1 w nocy).

teraz w szpitalu, raz sie budze o 3, a laska na lozku obok siedzi i mowi; kurcze jakos brzuch mnie boli, od 1 nie spie (tez wody jej nie odeszly) i wierzcie mi, choc byla bardzo dzielna, nie jeczala ni nic, a jak tylko spojrzalam na jej twarz i grymas to mowie do niej; kochana zaczelo sie :tak: i faktycznie do 14 urodzila:-)

kolejna taka mlodziusia przyszla tez niby ze skurczami; lezy, wije sie w tym lozku, steka, jeczy i mowi; o jezu, jezu jak mnie to tak boli teraz to jak ja urodze :-D poszla na badanie a tam cisza, ani na ktg skurczy, ani pol paluszka rozwarcia.
przyszla polozna i mopwi do niej; kochana; TO to jest smyranie, a nie skurcze :-D:-D

Do góry