reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

No to dośnie jak na drożdżach :))) ja nie wiem ile moja waży, bo mi lekarz ostatnio nie powiedział :-( ale mam cukrzycę ciążową, więc boję się, że też już jest sporawa... brzuszek mi się pcha do przodu...
Kurde bolesne mam trochę te skurcze, nie wiem czy na IP nie pojadę, bo jestem panikara :((

reklama
Lina a Ciebie dalej "meczy" waga Zuzki? moze długa i ciezka a głowka bedzie miała mały obwod
i nie bedzie tak ciezko "wypchnac"? długie rece, długie nogi i wielka stopa musza ważyć swoje..
liczy sie głowa.. a głowa bedzie mała

Lina a wiesz że USG to kiepska waga ?? ;-)
A lekarz coś mówił że za duże dziecko czy coś w tym stylu ?? Jak wcześniej ważyła ?? też dużo więcej niż standard ??

Lina a Ciebie dalej "meczy" waga Zuzki? moze długa i ciezka a głowka bedzie miała mały obwod
i nie bedzie tak ciezko "wypchnac"? długie rece, długie nogi i wielka stopa musza ważyć swoje..
liczy sie głowa.. a głowa bedzie mała

Dokładnie , a główkę raczej wszystkie dzieci mają taką samą bez względu na wagę :-)
Jaki Twój synek miał obwód główki ??

Mini super, że Tygrysek już lepiej... oby nic nie wróciło :tak:

Oj Kobietki męczy i to jak... właśnie on obwód główki mierzył a ja się głupia nie zapytałam ile ma - tak już spanikowałam jak tylko wyczytałam z monitorka, że odpowiada na 37 i 4 dzień ciąży :sorry2::sorry2: mój M ma wielką tą głowę to przez niego :angry: już mu powiedziałam , że Mała wie co robi, żeby zostać jedynaczką :laugh2::laugh2: bo mamusia więcej takich wielkich dzieci rodzic nie będzie :laugh2::laugh2:

Mini
Zuzanka od początku ciąży wyglądała na 2 tygodnie starszą niż data z miesiączki - termin zawsze poza pierwszym usg wychodził na 20-22 luty :tak:
Kindzia a stóp niech nie ma dużych - mamusia i babcia ma 36 rozmiar tylko ta druga babcia stopa ogromna - rozmiar 42 - a ja tak nie moge patrzeć jak Kobiety mają takie duże stopy (bez urazy jak któraś ma ale są różne fobie) :sorry2::sorry2:

Lina wiem że męczy i wcale się nie dziwuje - pewnie sama siała bym panikę :-D
W sumie dwa tygodnie różnicy to nie dużo . Borys też zawsze wychodził większy i też mnie gnka wagą straszyła ( i cesarką przy okazji ) a okazało się że chłopak idealny :tak:

Dzien doberek!

ja wczoraj troszke poczytalam i zaraz padlam jak kawka! jak zobaczylam swoje lozko to odlocik heheh
a dzisiaj mam rozlozone wyrko w salonie, zeby nie chodzic za duzo po schodach.
Jula sie super bawi, super ta moja corenka jest! rano wstaje, zeby jej zrobic kakao, a ona do mnie mowi; mamusiu przeciez ty nie mozesz chodzic, pan doktor nie pozwolil! slodka moja!
teraz mnie tez nie forsuje, ja tez sie staram, ale kurde cieeezko....juz 2 prania zrobilam, sniadanko, zaraz musze jakis obiad machnac i wez tu kurde lez...

ogladam od rana o tej zaginionej malej, szok normalnie, chociaz od poczatku cos mi tu w tej sprawie smierdzialo...
pewnie najgorsze sie jeszcze okaze, biedne dzieciatko :-(

moja mala jak mial cos 6-7 miesiecy tez mi spadla, co prawda tylko z kanapy i na dywan, ale spadla tak pechowo, ze sie okrecila i zlamala sobie obojczyk:-(, niby w tym wieku juz nie byla taka delikatna, a jednak....
moja sis stwierdzila, ze jej cora spadla jej milion razy z lozka w sypialni (gdzie ma wyzej) i nigdy nic jej nie bylo, a moja to taka porcelanowa laleczka! no coz moze i jest, zawsze byla szczuplusia, malo amortyzujacego tluszczyku miala w przeciwienstwie do mojej siostrzenicy, to moze po trochu dlatego, nie wiem...

w kazdym badz razie, wypadki sie dzieciom niestety zdarzaja i czasem sie koncza nieszczesliwie, ale tu dziwnie to jakos brzmi jak ta matka mowi, ze mala byla w kocyku i "tym wszysytkim" i uderzyla o prog akurat glowka na smierc :no::no:
oj, ale sie rozpisalam
ide czytac co u Was i na all skocze po jakis rozek, mam jeden, ale jak widze te mrozy to stwierdzam, ze i drugi sie przyda.

Lina wielka stopa to był zarcik:)
ale dziewczynki raczej maja mniejsze głowki.. a na wykazie nie masz ,zapomniałam jaki to symbol AC? nie chyba inny
Mini no i dobrze ze z Pajaczkiem lepiej, oby niec sie nie przypałetało.

No własnie moj miał "duza" tylko dokładnie to musiałbym w karcie zobaczyc
bo ta wieka głowa nie włązła w kanał bo sie nie zmiesciła.
i pamietam jak mi go dali i jak patrzyłam na dzieci dookoła to w tych rozkach, zawiniatka wszystkie takie same i tylko głowki małe albo duze.
i do dziewczyny obok przyszedł ojciec i tak luknał na mojego i pyta sie czego juz tak długo tu siedze bo dziecko jak miesieczne mam. a ja mu mowie ze urodziłam wczoraj.

reklama
Do góry