reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

reklama
tunia nic się nie martw - jutro minie, albo pojutrze ;-) teraz to juz taka ruletka z tą energią i nastrojami...

Pędzę dalej do szmateczki :-p

o PIT przez neta muszę się dowiedzieć od męża, bo ja w tym temacie zielona jestem.. Ale wkurzyłam się okropnie niedawno bo okazało się że mi jakoś inaczej naliczyli wynagrodzenie teraz przy L4 ciążowym i mam mniej kasy niż na to liczyłam:-( w przyszłym tygodniu muszę do pracy jechać wyjaśnić co i jak.. :-:)-(

Angel - nie bój żaby :) przy Tymku nie miałam dosłownie żadnego przepowiadającego skróczu, po prostu nic. Dzeiwczyny pisały że ileś je tam czasu takie skurcze trzymają a ja nic.. w 39 tyg. w końcu zaczęło mnie boleć to myslę - aha, to te przepowiadające :) Ale nie przechodziły i nie przechodziły.. no i okazało się że rodzę:-D więc brak takich skórczy czy twardnienia niekoniecznie znaczy że przenosisz:-D

Manta - aaaa to zmienia postać rzeeczy:-D:-D:-Dto się cieszę że się tam wbiłam, a co:-D:-D:-D:-D

ja się przespałam chwile i mi od razu lepiej.. Teraz będę myśleć jak meża wyciągnać na popołudnie albo wieczór do znajomych.. albo chociaż do jakiegoś niezdrowego żarcia.. np wielki hamburger ociekający sosem i wypchany sałatkami z wielką porcją frytek.. mniem mniam, ośliniłam monitor...

Angel - mnie tam zadne moje sny nie zaskakują. Wyobraźnie mam dość sporą i kolorową... Sny juz miałam takie, ze powinnam chyba skonsultowac się z lekarzem dawno... Przynajmniej mam sie z czego rano pośmiać:p W końcu nie zawsze człowiek moze zamienić się w puszkę coca-coli uciekając lasem przed panem w płaszczu. Mnie się udalo. ;o

tunia - no teraz to na całego w koncu czujesz czym jest ciąąąąąąąąążaaaaaaaa:D oswajaj się. Jeszcze troszeczke musisz zniesc taką niemoc... :p głowa ku górze (co by gołąb nie narobił)

Dziewczyny ja jednak zbieram się na izbę przyjęć, bo co jakiś czas powtarzają mi się te bóle, zwłaszcza po lewej stronie... niech mi zrobią KTG czy co, może jakąś kroplówę rozkurczową dadzą... Małe się rusza i może mnie tak ostro kopie, sama już nie wiem ale ściągnęłam męża z pracy, zje cosi i pojedziemy

villandra jak nie masz dochodu to nie musisz składać pita :sorry:

Perelandra daj znać jak po KTG - napisz smska jak byś została na oddziale ;-) Trzymam kciuki żeby wszystko było ok :tak:

Angel
nie masz takich twardnień brzuszka ?? Na pewno skurcze masz tylko może ich nie czujesz a to chyba dobry znak :-) Może poród będziesz miała bezbolesny :-D

Jeszcze poprasowałam - a kolejne pranie się robi :eek: Ja nie wiem jak to będzie jak nas będzie czwórka . Jak już teraz prawie co dzień pralka chodzi :szok:

Dziewczyny ja jednak zbieram się na izbę przyjęć, bo co jakiś czas powtarzają mi się te bóle, zwłaszcza po lewej stronie... niech mi zrobią KTG czy co, może jakąś kroplówę rozkurczową dadzą... Małe się rusza i może mnie tak ostro kopie, sama już nie wiem ale ściągnęłam męża z pracy, zje cosi i pojedziemy

daj znać od razu po wizycie.

A ja chyba mam te skurcze przeowiadajaće, boli mnie jak na okres, a le w sumie brzuch mi jakoś nie twardnieje... wiec w sumie na 100% nie wiem czy to skurcz

Perelandra trzymam kciuki żeby wszystko było oki, może faktycznie dla własnego spokoju i czystego sumienia lepiej jechać to sprawdzić przynajmniej spokojnie będziesz spała a nie z nerwami do poniedziałku.

Villandra
a Ty nie miałaś żadnego dochodu to nie dostaniesz pita i nie musisz się rozliczać. Ale warto się rozliczyć z mężem bo wtedy od dochodu męża odlicza się Twoją kwotę wolną od podatku i wtedy to nadwyżkę dostaniecie jako zwrot. Co swoje to odbierajcie :-), Państwo i tak zbiera spore żniwo z podatków. Jak dobrze pamiętam z samego tego należy Ci się zwrot 556 zł, więc jak znalazł dla dzieciaczka.

Ostatnia edycja:
nusia mnie też jak na okres czasami boli do tego coraz częściej mi brzuch twardnieje :tak:
Ale przepowiadające to chyba są dość regularne i bardziej w formie skurczu - nie kojarzę takowych w ciąży z Boryskiem ... oprócz tych twardnień :cool2:

reklama
ja po obiedzie i lekki leń mnie ogarnąl,ale troszkę dzisiaj zrobiłam takze nie jest źle...

Perelandra to mykaj i dawaj szybko znać co tam

Manta masz Ty te sny ale ponoć w ciąży jesteś,a takie sny norma

Vil możesz rozliczyć się z mężem wspólnie

Ivi oj powiem ze i za mną takie jedzenie chodzi,mniam

Do góry