reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Kasiulka po takim kursie będziesz mogła to wszystko robić z zamkniętymi oczami
Angel wydaje mi się, że każda ciąża jest inna, a czasem planowanie to jedno, a życie to drugie
ja od początku miałam problemy z ciążą, szpital, niepewność, stres (w końcu to moja 4 ciąża) ale już myślę kiedy będzie najlepiej następnego dzidziusia mieć... bo nie chciałabym mieć jednego dziecka

reklama
inamorate-no gratuluję cioci i mamie:p

a ja tam bym mogla jeszcze kilka razy byc w ciąży, adoptowac...itd. (w miare mozliwosci finansowych) Dzieci to skarb...duzo nerwów, ale... ileż radości, szczęścia.. dopiero jako matka bedę mogła określić siebie jako kobita spełniona..:]

jest tu kto!?;p

Ostatnia edycja:
Co do mojej kolezanki co wczoraj urodzila wielka corke to ona cukrzycy nie miala i chuda jak patyk, przytyla 10kg w ciazy a przed nosila rozmiar 34! Wiec dla mnie to szokujace.

Kasiurek ja bylam u endo w tej ciazy sle ostatni raz 3 miesiace temu i dlatego sama zwiekszylam co nie co dawke. Teraz ide 31 stycznia -zobaczymy co mi powie ( ale nigdy nie kazali mi nic zbadac poza tsh i ft4).

Ja dzis bylam w pracy i w sklepie i padlam - mam zrobic obiad ale zebrac sie za nic nie moge :(
kurde ten twoj endo zna sie na rzeczy ? kobieta w ciazy powinna co miesiac chodzic miec usg i komplet badan ja tak mam a z nfztu chodze!!

Ajako to daj cynka mnie tez podbrzusze troche boli- pewnie zmiana pogody ;/ lub u mnie wina zatwardzenia bo mnie boli jak mam problemy wc'owe

Nie no jasne, jak ktoś planuje więcej dzieci to zniesie wszystko nawet 9 miesiecy leżenia :)
Ja tu chyba jedyna jestem co nawet nie mając jednego jestem w stanie twierdzić, że więcej nie planuje hehe
Coś w tym jest, skoro wiele z Was nie ma dzieci a przekonana jest, ze juz chce wiecej ;-)

Teraz to ja sobie pewnie nie pośpię.. Zaraz wroci m, ale jutro na rano to odrazu w kime.. O chyba jest.
Ide robic sobie tosta ;-)

ja mam świra na punkcie figury,kg i wyglądu...jak to tancerka i instruktor ale wiem ze jeśli tylko zdrowie pozwoli to chce mieć kolejna dzidzie najdalej za 3 lata.
ale przyznaję że ciąża też nie jest dla mnie stanem blogoslawionym w sensie fizycznym. jedyny cud to dzidziak:tak:

Hej :-)

Pojawiłam się tylko "odmeldować"...
Jakieś dołki mnie naszły - zamiast siedzieć w internecie wróciłam do książek...
Poza tym śpię niemal całe dnie... a nocami chodzę jak zmora...:dry:
W poniedziałek lekarz... zobaczymy co wymyśli... o ile doczekamy :-D
Mała szaleje niesamowicie... czasem czuje jak coś mi tam kombinuje na dole...
Jeśli chodzi o "kolejne potomki" - bardzo chętnie - za minimum 6 lat... po porodzie może być wzrost do 10... ;-)
Nefi , lastpetunia, Vill - nie latam już po wątkach bo wracam do łóżka - trzymam za Was kciuki Kobietki, oby wszystko wyszło ok - szybciutko w "dwupakach" do domku wracać...
A teraz wracam do łóżka... nie piszcie za dużo - jak mi się "poprawi" to Was potem nie nadrobię ;-)
Życzę Wszystkim Śnieżnego, Słonecznego Dnia :tak:

czesc i czołgiem:)
ja tez zaspana cały czas... i zasmarkana w dodatku;) Młody cały czas nie chodzi do przedszkola.. na antybiotyku jeszcze jest niestety.Ale przynajmniej sypia już lepiej więc jako -tako zaczynam funkcjonować :-D

próbuję was nadrobić kobiety ale to prawie niewykonalne szalone ciężaróweczki!:)

INamorate gratki ciociu :-)

Mąż się dziś nade mną zlitował i zaprowadził Borysa do przedszkola :-D Wczoraj po intensywniejszym dniu nie mogłam wstać do kibelka z wieczora, tak mnie kręgosłup bolał :baffled: Muszę chyba jakiś ćwiczonek poszukać na necie bo jak tak dalej pójdzie to nie dam rady urodzić :-D:-D:-D
Kasiulka Ty chyba jakieś ćwiczonka wykonujesz ??:confused:
Do tego katar mi się przypelentał i pół nocy nie spałam :wściekła/y:.... ale dość już narzekania .

Dziś wybieram się z Boryskiem do prababci z laurką i kwiatuszkiem :-) . Ten dzień babci chyba duże wrażenie na nim zrobił bo dziś przez sen mówił wierszyk z akademii :-D:-D:-D

Teściowa wczoraj na skaypie mi się chwaliła swoim dziełem - zrobiła wełnianą czapeczkę i pajacyka - a teraz kocyk jeszcze ma nam zrobić . :-)

reklama
Cześć dziewuszki :-D

Ja tylko na chwilkę, bo uciekam zaraz trochę krwi oddać i siusiu :zawstydzona/y: Zobaczymy co tam wyjdzie, w piątek wizyta jakoś tak się boję troche chyba :szok: Zobaczymy co ten mój lekarz wymyśli :tak:
Ogólnie lenia mam niesamowitego i nerwa oczywiście, bo z ZUSu nadal echo ehhhh brak słów do tej instytucji :wściekła/y:
No nic zmykam, miłego dnia :-D

Do góry