reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

vill trzymam kciuki przede wszystkim za wyniki i żeby raz dwa Cię wypuścili
cukrzyca temat rzeka, który trzeba kontrolować i się możliwie nie przejmować, bo to cuda wychodzą
zaraz śmigam na KTG
miłego dnia dziewuszki!

reklama
dziendobry:tak: ja na nogach juz, wyprawilam T do pracy napilam sie herbatki i chyba ide sie jeszcze przespac... deszcz leje pogoda do d..y wiec co tu robic... pozniej zagladne

milego dnia laski

U nas śnieży że hej ...

Villandra
trzymam kciuki ....
Z tą owulacją to dziwnie jest - bo nie da się na 100 % stwierdzić kiedy była - ja mogę z dużym prawdopodobieństwem określić bo dość dobrze się obserwuje i mam bolesne owulacje - natomiast nie śmiała bym powiedzieć że mam 100 % pewności :tak: I pewnie dlatego lekarze nie pytają .

Maria Zakłada się że ciąża trwa 40 tygodni od ostatniej miesiączki - czyli 38 tygodni od zapłodnienia .
Pod warunkiem że masz cykle 28 dniowe :tak:. Jak masz dłuższe cykle to do terminu z miesiączki musisz dodać dokładnie tyle dni ile wynosi różnica między Twoim cyklem a tym książkowym . Gorzej z nieregularnymi cyklami - ja takie mam ale że wiem mniej więcej kiedy miałam owulację i mimo że lekarz mi wyznaczył termin na 17 tego to moim zdaniem mam na 20 tego - co potwierdziło USG :tak:

Ech muszę się zabrać za jakąś robotę :sorry:

witam z rana
No ja po bardzo milej nocy, mialam dwa super sny :)no i czekam na paczke powinna dzis byc bo chce isc na spacer a dzis nie jestem sama:)pogoda typowo deszczowa ale musze wyjsc bo zwariowac idzie w domu
vill powodzenia w szpitalu ,odpocznij troszke
kamila juz nie spisz hehe?
mini ja na 20 to mam termin usg:)

Witam Dziewczyny,

Pol nocy nie przespane bo katar mnie zatkal na amen :wściekła/y: dospie w ciagu dnia. I jeszcze niunia w brzuchu fitness po nocach zaczęła uprawiać, oj żeberka mam obolale jak nic
Zmykam bo dzis zadań mam kilka
-dopracować niuni ciuszki,
-poszukać na necie taniej apteki do zakupów (Mustele, linomag, bepanthen, oilatum etc.)
-poszukać w necie gdzie taniej stelaze wózka mutsy
- no i pozakuwac hiszpanski do egzaminu

Vili,
wracaj szybko do nas

Mini,
Suwaczek robiłam z OM, a data szacowana z usg ten 20ty, bo ja nieregularne cykle mialam

Ostatnia edycja:
Ewstra ja przy Borysie miałam wyznaczone USG na 17 tego a 16 tego urodziłam :-D

Aadka
czasem tak bywa ... :-)
Fajnie masz z tym hiszpańskim - ja to antytalent do języków jestem :-D
ale z moim M może byście sobie pogadali - jak nie zapomniał :eek:

Wiecie co - chyba przed chwilą na moim balkonie usiadł krogulec :eek::eek::eek: Nie wiem czy to możliwe ale na pewno to nie była wrona - wyglądał jak mały drapieżny ptak ... Ale nie zdążyłam mu się przyjrzeć bo odleciał

reklama
helooo
wczoraj podczytywalam troszke, ale nie mialam czasu pisac, bo wzielismy sie z moim za malowanie sypialni, bo stwierdzilismy nagle, ze nie mozemy patrzec na syfiate sciany, a na przyjecie malego ma byc czysciutko i swiezutko.
piore nastepna pralke ciuszkow i kurde jeszcze ze 2 pojda, juz serio nie mam pomyslu gdzie to wszystko ulokuje jak kupilismy tylko jedna komode dla malucha :eek:

Maria- wow ale dzidzia duzaaaa na miesiac przed terminem:eek: to tak jak ta dziewuszka na lutym w ktoryms tam 30 ktoryms tygodniu urodzona i 4, 6 kg :szok: to chyba dziecko z ciazy cukrzycowej, no bo jak??!

vill- juz pewnie odjechala do szpitala, trzymam kciukasy za dobre wyniki maluszka!
nefi- za Twoja pchelke rowniez! kiedy idziesz?

kurde te sny....ja pierdziu...mnie sie dzis snilo, ze moja corcia miala miec jakas operacje i potrzebowalam zgody ojca, a okazalo sie po badaniach, ze ona jest mojego bylego :szok: musialam sie z nim kontaktowac i prosic o ta zgode, a jemu samemu wlasnie rodzilo sie 6 (!!!) dziecko :szok::-D masakra co za bzdury! a no i oczywiscie w tym snie tez bylam w ciazy i mialam zaraz isc rodzic, a tu moja perelka miala isc na ta operacje, matko....:eek:

ide sobie pranie naszykowac do prasowanka i bede zagladac.

inamorate- urodzilo sie??
mini- Tygrysek w przedszkolu? kiedy macie ferie? my od przyszlego tygodnia i ciesze sie, bo juz mi sie łazic po nia nie chce i tak maz mnie juz odciaza, ze ja rano zawozi, a teraz od wczoraj mamy auto u mechanika to ja nawet zaprowadzil na piechotke, nooo i niech wie jakie ja mam spacerki hehehe
a najgorsze to ubieranie jej w tym przedszkolu; duszno, goraco w tych kurtalach, ławeczki niskie, zgiac sie trzeba w pol na maxa, zeby ubrac butki itd wrrrr
pozniej jeszcze tylko ferie i tydzien przedszkola z balem przebierancow, no i ide rodzic uffff

Do góry