reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Kurcze Kasiurek to rzeczywiście cała kolekcje masz tego:szok:. Mi mocz ostatnio sie wyrównał juz, chociaz przy obecnym tempie zmian cięzko stwierdzić co w sumie teraz mogłoby wyjść. Na bakcyle i przede wszystkim odetkanie tez troszke pęcherza moczowego (bo normalnie się zatkałam) polecam wodę mineralna plus naturalny sok zurawinowy, po paru dniach bakcyli juz nie było no i z sikaniem bardzo mi się ruszyło.
Cholestaza to od wątróbki tak czy tam dróg zółciowych??? To przy tym badziewi swędzi skóra?????

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny co się Wam tak spiesz? jeszcze będziemy marzyć o chwili wytchnienia z herbatką...:-p
villandra powodzenia , wracaj szybko

Manta, Maria
ja mam wysoki wynik glukozy ale stwierdziłam, że nie będę jakoś strasznie tego przezywać... próbuję ale niestety nigdy nie miałam silnej woli :zawstydzona/y:; w moczu nic mi nie wyszło, a mój lekarz powiedział, że wcześniej takich badań nie robiono i wszystko było ok

Kurcze Kasiurek to rzeczywiście cała kolekcje masz tego:szok:. Mi mocz ostatnio sie wyrównał juz, chociaz przy obecnym tempie zmian cięzko stwierdzić co w sumie teraz mogłoby wyjść. Na bakcyle i przede wszystkim odetkanie tez troszke pęcherza moczowego (bo normalnie się zatkałam) polecam wodę mineralna plus naturalny sok zurawinowy, po paru dniach bakcyli juz nie było no i z sikaniem bardzo mi się ruszyło.
Cholestaza to od wątróbki tak czy tam dróg zółciowych??? To przy tym badziewi swędzi skóra?????
od watraby od tego skora swedzi !!!

no mnie tknal kolor moczu do badania i wyszlo co wyszlo robilam prywatnie teraz bede robicc z nfztu badania bo za ta krew z 100 zyla zaplace mam z 15 rzeczy do pobrania ;/ w tym przeciwciala zoltaczki aspat alat itd irp ;/
a skora swedzi zwlaszcza noca

Kasiurek ja mam robione co miesiąc TSH i Ft4 ale całą resztę nigdy jeszcze nie robiłam :(
w sumie od dawna nie jestem pod opieką endokrynologa bo nigdy do niego terminów nie ma, więc ostatnio sobie już sama zwiększyłam dawki! ale idę teraz na 31 stycznia się zapisałam to zobaczę co mi powie, chociaż ja od lat mam hashimotto czyli niedoczynność :(

atomówka - bo cukrzyca to taka dziwna rzecz :) ja np. mogłam jeść lody czekoladowe i szarlotkę a nie mogłam ani grama nabiału - jogurty, mleko, sery itd, i po owocach miałam ponad 170! a insulinę dostałam tylko z powodu lekkiego przekroczenia na czczo i po śniadaniu - więc mniej się na baczności - zobacz po czym ci tak cukier skacze i to wyeliminuj - u mnie zupełnie nie wchodziło w gre żebym chociaż ugryzła kawałek chleba (nawet razowego) tylko wasa i wasa :(

Perelandra - no ja nie wiem jak dałam rade w pierwszej ciązy tak jeść co do godziny i zero węglowodanów i nabiału i mierzyć do godzinkę :) ale odrazu po porodzie gdzieś mineła nieodwracalnie moja dyscyplina :)

Kasiurek - jeszcze chcialam powiedzieć że w pierwszej ciązy tez miałam podejrzenei choleostazy ale naszczęście była to pomyłka bo podobno nie jest to zdrowe dla ciązy i malucha. Ale ogólnie swędzą najbardziej stopy - bo to że brzuch i biust swędzi to teraz normalne, ale reszta nie powinna aż tak. mam nadzieję że wyniki ci wyjdą dobre i cię to paskudztwo ominie :)

Kasiurek - jeszcze chcialam powiedzieć że w pierwszej ciązy tez miałam podejrzenei choleostazy ale naszczęście była to pomyłka bo podobno nie jest to zdrowe dla ciązy i malucha. Ale ogólnie swędzą najbardziej stopy - bo to że brzuch i biust swędzi to teraz normalne, ale reszta nie powinna aż tak. mam nadzieję że wyniki ci wyjdą dobre i cię to paskudztwo ominie :)
dla malucha zdrowe w sensie jemu nc dla cezarnej uporczywy swiad i watraba slabiej pracuje leczy sie a co wazne cholestaza jak jest to do 38tc sie ciaze rozwiazuje

jak sama sobie dozujesz dawki?????????????
przeciez nie wolno tym bardziej w ciazy bo zle leczona czy nie leczona tarczycva powoduje mega problemy z dzieckiem w tym takze problemy z tarczyca !!! pelen obraz tarczycve daje wlasnie te 4 wyniki tzw panel! idz do endo w ciazy masz pierwszenstwo i musza cie przyjac bo kobiety w ciazy leczenie za free maja!!!

ja tez mam hashimoto i w dodatku pco tylko to ze masz haszka nie z naczy ze z niedoczynnosci nie mozesz wpasc w nadczynnosc co jest zubne tym bardziej w ciazy

Ostatnia edycja:
No myślę że za kilka tygodni i u nas sie zacznie obstawiam połowę lutego :-D
no chyba raczej, duzo z was za 2,3 tyg skonczy 36,37 tydzien to rodzic mozna

Ej już od jakiegos czasu 6 lutówek jest na świecie ;-) Za progem luty sie zacznie...i jaka jestem ciekawa ile marówek w nim poleci ;))
jak tak dalej pojdzie to obstawiam wiekszosc pod koniec lutego;-)

reklama
Dzien dobry:-)
A myslalam ze bede pierwsza a tu MaMicurina mnie wyprzedzila:-)
Wcale mi sie nigdzie nie chce wychodzic:-(no ale co jak mus to mus.
Kasiurek ja biore 50.

Do góry