dzien dobry, corcia odjechala do przedszkolka, ja z herbatka, poczytam Was chwile i ide prasowac maluszkowe ciuszki.
ahaaaa Kasiurek- mnie czesto kluje na dole, w kroczu, juz to ginowi ostatnio zglaszalam, bo myslalam,ze to jest oznaka robienia sie czegos z szyjka, ale zbadal, stwierdzil, ze wsio ok, zobaczymy dzisiaj na wizycie.
nefi- kochana, takie naklejki sie odkleja suszarka do wlosow,cieplym powietrzem, tylko uwazac, zeby sie nie sparzyc, powinno zejsc wszystko ładnie z klejem, ale teraz juz po ptokach jak zostal sam klej, moze faktico ten zmywacz?!
Lina- oj faceci.....ale dobrze kochana, ze masz wyprawke gotowa, pozostaje nam poprac, poprasowac i grzecznie siedziec i czeeeeekac :-)
ja tymczasem od 2 dni wieczorami chodze z moim za aparatem foto, ale mam dosc, nie potrafie juz dlugo chodzic, nawet wysiedziec przed kompem, musialybyscie to zobaczyc; ta akrobatyke moja co ja tu cwicze
prasowanie na siedzaco uskuteczniam
Kasiurek- dzieki za info od Bozienki! wspaniale,ze wychodza, moze nam sie Bozienka odezwie na forum.
Kasiulka i reszta dziewczat pierworodek- uczyc sie oddychac warto!!!!
bo ja swoim porodzie pol dnia zle oddychalam, ale chodzilam po korytarzu i sali (czasem w lazience przez chwile gryzlam sciany;-)) nikt tzn. zadna polozna sie nie zaintersowala za bardzo co ja tam robie, mialam chodzic z kroplowa to chodzilam od 7 rano, az w koncu przyszedl moj gin (jeszcze wtedy ordynator tego oddzialu) i przyszedl do mnie i sie pyta co ja robie, ze to dziecko mi w zyciu nie wyjdzie jak ja bede to trzymac wszystkow sobie, ale co jak mi nikt nigdy nie pokazal/powiedzial jak oddychac, zeby pomoc dziecku schodzic w dol.....
i czasem lepiej nawet krzyknac sobie czy pojekiwac, ale dotleniac dzidziusia, ktory tez wykonuje ciezka prace przecisajac sie i potrzebuje tlenu, a ja durna zaciskalam zeby i wypuszczalam powietrze doslownie kacikami ust, bo sie balam, ze mi wyjdzie jakis okrzyk, oj ja durna
ale sie rozpisalam ufff
podsumowanie; szkola rodzenia czy chociaz spotkanie z polozna, ktora wytlumaczy jak efektywnie oddychac- dobra sprawa!!!!