reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Hej Kobietki :-):-)

Super, że Bozienka i Kornelka wychodzą :-):-):-):-)

Kasiurek już od dawna kuje - pisałam o tym kiedyś - tak jakby księżniczka nóżkę wkładała i ot a może uda się wyjść :-)

A ja już kończę wyprawkę :-):-) dziś ostatnie zakupy przez neta i zaczynam prasowanie :-):-) ten mój M znów mnie wczoraj wnerwił - stwierdził, że gruszka lepsza od fridy (bo 20 zeta różnicy)... i że biorę wszystko co najdroższe na półkach - no myślałam, że go kopnę między nogi w tym sklepie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: dostał parę dłuższych i zamilkł :wściekła/y:

reklama
Nefi jak tam naklejka zdjęta ??

Monika ja takiej nowinki o USG nie słyszałam , a skąd miały takie info ??:dry:

Kasiulka nas uczyli oddychać ( tyle pamiętam :-D) na tzw pieska czyli szybkie krótkie oddechy przeponą - takie oddechy sprawdzają się w czasie skurczu a dodatkowo masują dno macicy :tak: U mnie te pieskowe naprawdę bardzo pomogły

Lina co za facet :crazy: dobrze że go w pionie trzymasz :-)

atomówka no trochę tak jest że na początk 24h kręci się wokół dziecka ... Zależy jeszcze czy Twoje dzieciątko spokojne czy płaczliwe czy masz kogoś do pomocy czy sama musisz wszystko robić .

Jak jeszcze niedawno bardzo się obawiałam tak teraz zaczynam coraz bardziej oswajać się a nawet nie mogę się doczekać takiego młynu :sorry2:

Hejo:-D
Wstalam no jakies swieto normalnie:-)
To pewnie dlatego ze w glowie mi ciagle to prasowanie:-D
Wczoraj pochlonelam prawie 2 kg mandarynek:-DI oficjalnie zostalam potworem mandarynkowym:-D
Gdzies kolo 22 zachcialo mi sie kopytek moj L chyba mial jakis dobry dzien bo zrobil mi te kopytka o 10 w nocy:-DPoszlam szczesliwa spac:-D

Ha dzis swieto Kubusia Puchatka:-D:-D:-D:-D
Zobacz załącznik 426691

Z tej okazji ide po rurki do biedronki:-D

Ostatnia edycja:
dzien dobry, corcia odjechala do przedszkolka, ja z herbatka, poczytam Was chwile i ide prasowac maluszkowe ciuszki.

ahaaaa Kasiurek- mnie czesto kluje na dole, w kroczu, juz to ginowi ostatnio zglaszalam, bo myslalam,ze to jest oznaka robienia sie czegos z szyjka, ale zbadal, stwierdzil, ze wsio ok, zobaczymy dzisiaj na wizycie.

nefi- kochana, takie naklejki sie odkleja suszarka do wlosow,cieplym powietrzem, tylko uwazac, zeby sie nie sparzyc, powinno zejsc wszystko ładnie z klejem, ale teraz juz po ptokach jak zostal sam klej, moze faktico ten zmywacz?!

Lina- oj faceci.....ale dobrze kochana, ze masz wyprawke gotowa, pozostaje nam poprac, poprasowac i grzecznie siedziec i czeeeeekac :-)

ja tymczasem od 2 dni wieczorami chodze z moim za aparatem foto, ale mam dosc, nie potrafie juz dlugo chodzic, nawet wysiedziec przed kompem, musialybyscie to zobaczyc; ta akrobatyke moja co ja tu cwicze:-D

prasowanie na siedzaco uskuteczniam :-D

Kasiurek- dzieki za info od Bozienki! wspaniale,ze wychodza, moze nam sie Bozienka odezwie na forum.

Kasiulka i reszta dziewczat
pierworodek- uczyc sie oddychac warto!!!!
bo ja swoim porodzie pol dnia zle oddychalam, ale chodzilam po korytarzu i sali (czasem w lazience przez chwile gryzlam sciany;-)) nikt tzn. zadna polozna sie nie zaintersowala za bardzo co ja tam robie, mialam chodzic z kroplowa to chodzilam od 7 rano, az w koncu przyszedl moj gin (jeszcze wtedy ordynator tego oddzialu) i przyszedl do mnie i sie pyta co ja robie, ze to dziecko mi w zyciu nie wyjdzie jak ja bede to trzymac wszystkow sobie, ale co jak mi nikt nigdy nie pokazal/powiedzial jak oddychac, zeby pomoc dziecku schodzic w dol.....
i czasem lepiej nawet krzyknac sobie czy pojekiwac, ale dotleniac dzidziusia, ktory tez wykonuje ciezka prace przecisajac sie i potrzebuje tlenu, a ja durna zaciskalam zeby i wypuszczalam powietrze doslownie kacikami ust, bo sie balam, ze mi wyjdzie jakis okrzyk, oj ja durna :crazy::crazy:

ale sie rozpisalam ufff
podsumowanie; szkola rodzenia czy chociaz spotkanie z polozna, ktora wytlumaczy jak efektywnie oddychac- dobra sprawa!!!!

Witam!

kłuje was w pochwie dziewczyny ??? jak gdyby od srodka???

kłuje, kłuje, do tego czasem u gor brzucha, a wczoraj to maluch chciał chyba przez pępek świat podejrzeć, normalnie az łzy miałam w oczach - taki ból :baffled:

A tak sie zastanawiałam co u Bozienki i Kornelci a tu takie super wieści :-)

A ja już kończę wyprawkę :-):-) dziś ostatnie zakupy przez neta i zaczynam prasowanie :-):-) ten mój M znów mnie wczoraj wnerwił - stwierdził, że gruszka lepsza od fridy (bo 20 zeta różnicy)... i że biorę wszystko co najdroższe na półkach - no myślałam, że go kopnę między nogi w tym sklepie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: dostał parę dłuższych i zamilkł :wściekła/y:

jak taki mądry to niech spróbuje oczyścic nosek niemowlakowi gruszką - powodzenia :-p ehh faceci...

A u nas koszmarny wieczór i noc, bo mała szybko usneła u nas w pokoju, tak się rzucała, że co chwilkę ganiałam do niej, żeby z łózka nie spadła, przed 23 sie obudziła i długo nie mogła usnąć, musiałam z nią spać, cała połamana wstałam, bo mi u niej niewygodnie... ale przynajmniej mała sie wyspala i ma dobry humor. Niestety katarzysko coraz gorsze, gorączki nie ma, więc leczymy się w domku... tylko przez ta jej chorobę nici z wyjazdu na zakupy wyprawkowe...

miłego dnia, bo nie wiem jak tam maruda da mi dzisiaj do Was zaglądać...

heloł :-D

Powstałam, bo musiałam :-D Dzisiaj za prasowanie mam zamiar się wziąć hmmmmmmm żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce :baffled:
Linana oj tam zaraz najdroższe czepia się chłopina szczegółów no :rofl2:

Tunia doczekałaś się święta ojej uwielbiam Kubusia :tak:

Kurcze a nie ma gdzieś w necie filmików o oddychaniu :baffled:? Bo u mnie ani położnej ani szkoły rodzenia do której dałoby się dodzwonić :angry:

Ostatnia edycja:
Kasiurek kłuje, fakt że rzadko, ale jak zacznie to takimi seriami
_lina swoim chłopem się nie przejmuj, pewnie później podziękuje Ci za wszystko, że pięknie dopilnowałaś całej wyprawki
Tunia słodkiego świętowania, myślę że powinnaś symbolicznie obejrzeć choć jeden odcinek Kubusia
Mata zdrówka dla Dorusi
Inamorate filmik wrzucam w wątku porodowym

reklama
witam się i ja

Kasiurek dzięki za informacje o Bozience,super,że już wracają do domku
co do kłucia u mnie tez czasami ono jest,ale to norma nic niepokojącego

Lina oj faceci...dobrze,że się nie dałaś i pokazłas co o tym myslisz

Mata
dużo zdrówka dla Dobrusi

Tunia
miłego świętowania

inamorate