reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

No to teraz wszystkie montujemy kamerki i Kasiulka uczy nas oddychac:-D
Wpadlam na fantastyczny pomysl zrobienia sobie szkoly rodzenia na forum:-Drazem bys my sie edukowaly:-D

reklama
generalnie trzeba położyć sobie jedną rękę na brzuchu, a drugą na klatce piersiowej i wziąć wdech przez nos, tak żeby podniósł się brzuch, a nie klatka, powietrze wypuczamy ustami 2 razy dłużej niż wdech. Ot cała filozofia :-)

Ja się trochę boję tego, że nie będę umiała oddychać. Chciałam się zapisać do szkoły rodzenia ale d.... blada z tego wyszła :eek:
Jakoś dam rade chyba innego wyjścia ni mam :-D

generalnie trzeba położyć sobie jedną rękę na brzuchu, a drugą na klatce piersiowej i wziąć wdech przez nos, tak żeby podniósł się brzuch, a nie klatka, powietrze wypuczamy ustami 2 razy dłużej niż wdech. Ot cała filozofia :-)

O, naprawdę? Ja się przy takim oddychaniu wolnym i dokładnym bardzo uspokajam. A Młoda się zawsze budzi i zaczyna mnie kopać. Jak chcę, żeby się poruszała, to tylko muszę się położyć i chwilę tak pooddychać i zaraz czuję, jak mi się coś rozpycha.

tricia położna mówiła, ze to dlatego że robisz dzieciątku więcej miejsca, rozkurczasz brzuch, a i maluch więcej tlenu dostaje, mój też wariuje po kilku takich oddechach :-)

czyli drogie panie zamiast oddychac cycorkami teraz oddychamy brzuszkami. :-D
a tak serio ja to sie boję, że przez to oddychanie zemdleje :baffled: słabo mi się robi jakos, za duzo tlenu jak dla mnie.

atomówka wiem, że kolesia praca, ale głowę ma nie tylko od noszenia czapki i mógł mnie puścić bez przyklejania naklejek, wystarczy, że pokazałam to nie jakis wielki sklep gdzie tłumy chodzą.
swoją droga to bardziej tez chodzi o to, że moga Ci wiele rzeczy zniszczyć tym sposobem, no bo co to ich obchodzi. tak samo jak klipsy zabezpieczajace w ubraniach potrafia pozakładac w takich miejscach, że wychodzi na to, że kupujesz coś z dziurami.

co do szkoły rodzenia to powiem Wam, że doszłam do wniosku, że pewnych rzeczy to chyba lepiej nie wiedziec :-D. jak miałam zajęcia o porodzie to myslałam, że fiknę szczególnie jak pokazuja jak sie przez miednice dziecko przeciska brrrrrr :szok: normalnie jak dla mnie koszmarek. poród wiem, że trzeba przezyc tylko czy ja az tak obrazowych danych potrzebuje :eek:??

Ostatnia edycja:
Doczytałam te Wasze 10 stron :confused2:...

Ewstra zdrowiej szybko

kindzia Ty tam z tym odśnieżaniem nie szalej, kobieto

Angel mi też się podrażnienie na rozstępach zrobiło (swędzenie pomocne nie było); położna od razu kazała odstawić stosowany krem

tunia
dobrze, że Twoja tarczyca ma się lepiej

nusia
gratuluję sprawnego malowania a z pracą co racja, to racja - odpoczywaj w domu, na pewno lepiej na tym wyjdziesz

Perelandra no to obie jutro będziemy się cieszyć białym puchem prosto zgładzi

nefi na uciążliwe zabrudzenia do kleju, świetny jest cosmofen (swoją drogą polecam także do czyszczenia szyb)
ŚRODEK DO CZYSZCZENIA OKIEN COSMOFEN 20 (2058441123) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

monika teorii o adhd od usg nie słyszałam, ale do mnie przemawia; moje dziecko na pewno za tym nie przepada, tak samo zresztą jak za słuchaniem serducha - ucieka przed aparatem

Super, że Bozienka z KOrnelką mogą już wrócić do domu - wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej

No to ja zmykam spać - jutro mniej lenienia w planie, więcej pożytecznej pracy domowej.
Dobrej nocy, tym co już śpią i tym co dopiero idą spać. Tym,, co spać nie będą, też niech noc mija spokojnie.

reklama
Do góry