reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Pinula porodowe ?? :-D Poznasz po tym że nie przejdą i że będę się nasilać i nasilać i nasilać aż w końcu będziesz musiała przeć ;-)

A tak poważnie , to ja swoich nie byłam pewna ... Bo miałam nieregularne i o różnym natężeniu ( co 5-7-5-10 minut) MYslałam że to przepowiadające więc wzięłam ciepłą kąpiel ( przepowiadające powinny przejść po kąpieli ) ale się tylko nasiliły więc po 4 godzinach w końcu obudziłam męża i jeszcze wspólnie godzinę się zastanawialiśmy czy już jechać czy nie ...
POjechaliśmy i okazało się że to poród :-D a do końca nie byłam przekonana

reklama
Mini może i tak, nie mam zamiaru prać tetry w rękach, bo mam od tego pralkę, która zrobi to lepiej i szybciej niż ja... po prostu przeginanie w obie strony jest do kitu...
nie będę eksperymentować na swoim dziecku tylko dlatego, że w tym miesiącu coś jest "lepsze" niż w poprzednim... a obiadki owszem mam zamiar gotować sama (moja mama, siostry i bratowe tak robiły i robią) -warzywa ekologiczne w ogródku, królika się da "upolować", a i kleik potrafię zrobić i jabłko uprażyć, co nie znaczy że od czasu do czasu nie wypróbuję jakiegoś fajnego gerberka

może ja i staroświecka jestem ale taki mój urok :-D

pinula nie pomogę, obecnie też się zastanawiam czy to co mnie boli jak "na okres" czy to czasem nie skurcz(ybyki)e:confused:

Ostatnia edycja:
no to boli mnie brzuch jak na okres :( Zjadłąm nospe jakąs godzine temu Tylko nie zauważyłam czy sie powtarzają. Do tego czuje jak mi mały napaiera na ta szyjke, takie uczucie jak dawniej mi spakał po pęcherzu tylko wtedy pojawiało sie przy pełnym pęcherzu a teraz pojawia sie przy pustym pęcherzu wiec wydaje mi sie że to mały mi sie opiera mocno o szyjke... Do tego ten ból brzucha i ta wiadomosc rozwarcia na palec... a lekarza mam we wtorek dopiero...

Pinula bez paniki weź kąpiel skurcze przejdą to te cholery przepowiadające pewnie, nie stresuj się jak coś to IP albo dzwoń do gina:dry:

Perelandra bardzo fajnie że będziesz gotować obiadki ... i też jestem zdania że nie powinno się przeginać w żadną stronę . Tylko moim zdaniem nie powinno się zatrzymywać tylko dlatego że kiedyś tak robiono i dzieciom nic nie było . Warto czytać , i poznawać nowe zalecenia a to czy się je będzie chciało wprowadzić czy nie to już kwestia naszego sumienia , rozsądku i przemyśleń :tak:

pinula bez nerw, weź drugą no-spę i się połóż... teraz to jest tak, że pęcherz niby pusty ale niekoniecznie... bo jak Mały skacze po nim to ten ucisk jest taki dziwny
spróbuj się zrelaksować, jak nie przejdzie to na izbę

Te nasze dzieciaczki powariowaly:-)
pinula wez sobie kapiel tak jak mowi inamorate przejdzie Ci napewno toz to przeciez nie mozliwe zeby bylo to juz...

A ja mam jakis dzisiaj dzien do d...
Nic mi sie nie chce a ten kaszel to chyba nic mnie tak nie umeczylo w zyci!Mam dosc!

reklama
PInula nie wiem jak z dawkowaniem nospy ale w razie w może weź jeszcze jedną i się połóż .
Skurcze to nie ciągły ból - ale właśnie takie pojawiające się i znikające bóle

Jak by nie przeszło to jedź do szpitala

Do góry