reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

reklama
No i pięknie - zapatrzyłam się na allegro na... sukieneczki. A co - patrzeć przecież mi wolno.
No i ciekawe jak ja teraz jeszcze łeb kolorowym szamponem uraczę, żeby się jutro zwlec o normalniejszej godzinie zamiast przespać znowu pól dnia???

Angel a u mnie z rośnięciem włosków wręcz odwrotnie - prawie nic nic - to może słusznie sukienkami oko cieszę? ;-)

Dobrej nocy wszystkim życzę.

Jestem jej najmłodszą córką i sama dzisiaj stwierdziła, że chyba nasiała by tam większej paniki niż ja :szok: no w sumie się nie dziwie... bo patrzysz a pomóc nie możesz...
oj dam rade, ważne, że będzie czekała za drzwiami :tak:

Ale dużo czytania...
Jeśli chodzi o depilację intymną, to ja preferuję krem do depilacji i na zero, bo po goleniu mnie kuły odrastające włoski. Depilacja zawsze z lusterkiem i też trochę mam obawy, czy taki krem nie szkodzi dziecku - w końcu tyle chemii w nim... wybieram więc taki, coby krótko się go trzymało.
Ja, uważam, że nawet do cc warto ogolić wszystko, bo w końcu jak się macica będzie oczyszczać, to łatwiej będzie utrzymać higienę.
Nam też mówili, że do pielęgnacji pępka teraz używa się Octaniseptu i pielęgnuje na sucho, ale, że w ten sposób pępek dłużej się goi. Ja więc będę czasem przemywać spirytusem 70% - tak robiłam z Emilką, a i tak się okazało, ze trzeba było użyć maści z antybiotykiem, bo za delikatnie przemywaliśmy.

Emilka już dzisiaj lepiej. Byłyśmy u lekarza i badały ją dwie panie i nie stwierdziły żadnego zapalenia. Dzwoniłam też do przedszkola i się umówiłam, że przyjedziemy na występ dla babci i dziadka - przedszkolanka też się z tego powodu bardzo ucieszyła.

*doris* no a nam, że właśnie tak krócej się goi bo to strupek jest. tja jak ze wszystkim każdy gada co innego, to taka norma już chyba. :tak: jeden temat tysiac zdań, a okaże się w praniu. :tak:

Nefi - no właśnie nie wiadomo co myśleć, ja więc raczej będę stosować metodę łączoną: raz przetrę na sucho, raz spirytusem, a raz octaniseptem popsikam i zobaczymy. Pamiętam, że jak w końcu ta pępowina Emilce odpadła, to nam trochę ulżyło.

reklama
Do góry