reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Mamo ZiM Ty moja "kochana" hihihi a to Ci coś powiem, bo ja sie z tej grupy wypisałam i spokój....
ja też bardzo przywiazałam sie do tego forum bo siedze tu od ciązy...

a co do gier to oj ja grałam, tylko wkurzało mnie ze do gier trzeba innych ktorzy graja a kazdy pogra chwile i przestaje a potem gra nie ma sensu, wiec sie wkurzylam i w nic juz nie gram :)

reklama
hej.

ja juz poranna kawke wypilam u sasiadki,zaraz biegne po malego i za obiad sie biore. Chcialam pranie wstawic a tu w proszku echo...:/ musze jeszcze zajsc kupic proszek bo pranie juz z kosza samo wychodzi i zmierza w kierunku automatu haha :)

Ja nie gram bo wiem ze jakbym zaczela grac to by sie to dla mojej rodziny zle skonczylo wiec wole nawet nie zaczynac-kiedys mialam taki etap w swoim zyciu i nie ciekawie to wygladalo-nic nie robilam tylko gralam :/

NIc biegne po malego-potem zajrze....

Tak sobie teraz mysle...po ja tak Was gonie do tego pisania...no po co??? Sama niewiem:confused: Przeciez to nie moje forum wiec powinnam miec to glebko w d***:dry:Ale nie mam,bo przez te pare m-cy siedzenia tutaj przywiazalam sie i szkoda mi teraz jak tak wszystkie ucichy.Czytanie porannej zmiany do kawki zawsze lubilam :tak:Rozumiem,ze nie kazdy ma czas non stop siedziec na kompie i pisac,szczegolnie teraz latem cieplo,dzieci wakacje maja to sie z nimi spedza czas.

Haa jesli chodzi o fb to mnie wciagnely gry i jak mam czas to gram,zeby sie odstresowac.Lubie to! hehehehe :-D
A ta grupa to czasem tak mnie rozezli,ze szok.Poobgaduje troche te laski chociaz osobiscie iz nie znam ...nie pisze o wszystkich tylko co niektorych i nie bede wymieniac z nazwiska!
Niektore takie wymadrzalskie i wszystko wiedzace wrrr ,albo pseudoholenderki pochajtane z wiatkami i zachowuja sie jakby cala wiedze o Holandii zjadly:wściekła/y: Czasem lubie poczytac,czegos sie poradzic,dowiedziec tylko niektore osoby takim 'tonem' pisza zarozumialym az odrazu mnie odrzuca! I co najbardziej mnie wkur** du*y sobie liza,po 5 min pisania ze soba juz sa na 'moja kochana' i tiu tiu tiu a jak sie potem zra i kloca to juz nie jest 'kochana' :baffled: Zal....Gdzie za duzo bab na kupie...:-D
Takie moje refleksje,mozecie mnie teraz zjesc za to co napisalam jesli chcecie.

Berni zdrowka dla Was.Oby Aleks szybko wyzdrowial.
Ayni szczesliwego Ramadanu,oby Allah przyjął Twój post, modlitwy, dobre uczynki, spełnił prośby i ułatwił post.

hehehhe mam takie same odczucia i ta cenzura mnie tam przeraża :)
a co lepsze ci powiem Pani administrator załozyła nową grupę kilka przemadrzałych zaprosiła i tam nas obgadują wszystkie , nawołuje również do tego aby nie pisać na mamy a u niej :) o widzisz jakie przedszkole

a tak poza tym córa spi a ja laptop, zaraz też ide polegnę obok niej
we wtorek mam rodzinkę z Polski i juz nie mogę sie doczekać :

Huje midah, my po bilansie , ciasto sie piecze, Adam z tatusiem poszli na zakupy bo oczywiscie czegos zapomnialam a ja na kompie korzystam z kilku chwil wolnosci.
Bylismy dzis na bilansie , Adam 10.130 g, 75.3 cm, glowka 44.6 cm , same zachwyty nad rozwojem i dosc bujnym slownictwem jak na tej okres, jedzenie tez im przypadlo do gustu, zadnych zastrzezen ani sugestii nie bylo, po prostu wszystko prima, rodzice pekali z dumy jak wyszli z gabinetu :tak: Co do mleka to mi powiedziala, ze do roczku tak jak teraz daje (3x 200ml) jest Ok, a po roczku probowac z krowim mlekiem z kubeczka a modyfikowane do 300ml /dobe. Ale nie pamietam juz teraz czy pelne najpierw czy halfvolle, chyba pelne, a potem halfvolle? :confused:

Kasiu dziekuje za sliczne zyczenia Ramadanowe, wiesz wzruszylo mnie to, ze zadalas sobie trud i wiesz czego mi zyczyc. To bardzo mile. Oczywiscie moje zaproszenie jest nadal aktualne, ale musimy sie wczesniej ugadac, zebym dom jakos ogarnela , bo nie chce wyjsc na syfiare :-D
A moze umowimy sie w ten sam dzien z Agss i zrobimy u mnie nasiadowe? Agss ma urlop po 22 lipca i tez jest do mnie zaproszona :-) A mi wtedy wypadnie okres i moglabym z wami jesc, bo wiem, ze na ciacho przyjezdzacie :cool2: Co wy na to?

Mnie forum na FB tez wkurza, powychodzily charakterki niektorych pan, niektore chyba sa niezle sfrustrowane, niektore takie malostkowe, jeeeeeeny, nie dla mnie takie klimaty, tu na BB jestesmy jednak jak u siebie.

Marzena rozbawil mnie ten tekst z pralka :-D

Necia milego bezoek, u nas sie przesunelo na jutro ale rowniez sie ciesze!

hej hej

Ayni o widzisz to nasze dzieci łeb w łeb, moja głowke ma 46,5 :) ja tez daje 3 x 200 ale od kilku dni w ogole nie dopija.... zaczeła po 100 wypijać wiec jej do niczego nie zmuszam a w zamian daje jej kanapke... kupiłam dżem owocowy i pindakaas, dzisiaj pierwszy raz spróbowała i wsuneła cała kanapke , tak jej posmakowało :)

marzenka ja tez grałam i tez kurde nie ciekawie bylo bo nic tylko na kompie,
tak samo działało na mnei forum fb bo tylko jakas afera to trza było czytać.... ale wiele rzeczy zaczeło mnie tam denerwować i dałam sobie spokój.... niech robią sobie co chcą. fakt ze brakuje mi tego ze duzo rzeczy madrych mozna tez sie bylo dowiedzieć ale mniej tego było niz reszty.... a tak jak Ayni napisała tutaj mamy jakiś taki klimat i w ogole ....

nie wiem jak wy ale ja rozpoczynam weekend ... zadnych planów, poprostu nic nie robienie :D

a ja po poludniowej drzece ;) wstalam i zamiast obiad szykowac to zrem chipsy :/
Dzis zrobilam kebaba w ciescie :) a dla dzieci ogorkowa :)

Necia a to mnie zaskoczylas tym co napisalas o administratorce :/ jakas idiotka,a ja sie wlasnie dziwilam dlaczego ona tak malo ostatnio sie udziela to juz wszystko jasne...A moze pora to napisac na tym forum co ona odwala za numery i sie wypisac z niego :/

Ayni super ze Adas sie tak pieknie rozwija-masz powody do dumy :) a pranie juz wlaczylam przed moja drzemka ale...co najlepsze dalam pauze bo mnie wkurzalo nie umialam zasnac jak slyszalam jak pierze hahah ide je ponownie startnac hahah...

madzia ja sie dowiem czy mam weekend czy nie jak moj K wroci bo u mnie weekend sie zaczyna wtedy kiedy on ma wolne bo tak jak w sob idzie do pracy to weekend chocby wcale

Kasia ja też się przywązałam do forum... pamiętam jak je znalazłam i pytałam o skuteczność testu ciążowego:-D
Tyle że ja zazwyczaj typem podglądacza (podczytacza?) jestem:-D

Ayni brawa za Adasia. Macie powód do dumy (;
A pomysł mi się bardzo podoba. Tylko napisz mi dokładnie jak ta Twoja mieścina się nazywa bo chciałabym pociągiem zajechać. No chyba że za dużo zachodu będzie to wydębie od rodziców auto. Bo nie znoszę hondy Mojego (;

a ja po poludniowej drzece ;) wstalam i zamiast obiad szykowac to zrem chipsy :/
Dzis zrobilam kebaba w ciescie :) a dla dzieci ogorkowa :)

Necia a to mnie zaskoczylas tym co napisalas o administratorce :/ jakas idiotka,a ja sie wlasnie dziwilam dlaczego ona tak malo ostatnio sie udziela to juz wszystko jasne...A moze pora to napisac na tym forum co ona odwala za numery i sie wypisac z niego :/

Ayni super ze Adas sie tak pieknie rozwija-masz powody do dumy :) a pranie juz wlaczylam przed moja drzemka ale...co najlepsze dalam pauze bo mnie wkurzalo nie umialam zasnac jak slyszalam jak pierze hahah ide je ponownie startnac hahah...

madzia ja sie dowiem czy mam weekend czy nie jak moj K wroci bo u mnie weekend sie zaczyna wtedy kiedy on ma wolne bo tak jak w sob idzie do pracy to weekend chocby wcale

hehhehe no tak jest, ale mnie to rybka ja juz się na niej poznałam :) śmieję sie tylko z tego
aha jedna dziewczynę na ta nową grupę zaprosiła koleżanka i wiesz co , adminisstratorka D ją usuneła, powód: bo kolegujesz się z tą i tą i dlatego tutaj nie bedziesz
niezle co, ja to tak w podstawówce sie bawiłam :)

Heh no ja tez jestem w szoku! Ta adminka to jakas niepowazna chyba:szok: tak jak pisze Necia zachowanie z podstawowki,nosz kto to widzial dorosle kobiety zalozyly sobie nowa grupe,zeby moc obgadywac te ze starej :dry:jaki kwas ! Nie ma nawet sensu tego ruszac,znacie pewne piekne polskie powiedzenie odnosnie ruszania czegos ...;-)
Tutaj na forum swojski klimat,chociaz grupa jakby nie patrzec przydatna,jak cos trzeba pomaga i doradza ale kilmat niezbyt przyjazny...
Ayni super,ze Adas tak piekne sie rozwija,nie ma to jak na luzie wyjsc z cb ...tak to zawsze sie na nich psioczy a jak wsio jest ok to czlowiek odrazu i inaczej na nich tam patrzy.
Jesli chodzi o zyczenia to wiesz,ja czasami troche rozkminiam i teraz jak sie zaczal Ramadan tez tak mnie naszlo.Mam internet,FB i widze,ze ludzie zyczenia na rozpoczecie sobie skladaja.Ciebie lubie i z calego serca zycze Ci tego,domyslam sie ,ze jest to dla Ciebie wazny okres wiec czemu mialabym zyczen nie zlozyc? Ty na nasze swieta tez nam zyczenia piszesz.Moja pierwsza taka powazna rozkminke mialam zaraz po przyjezdzie do Nl,pracowalam w szklarni z kobitami muslimkami i powiem Ci,ze pierwsze takie zetkniecie to byl szok dla mnie.Aa tam goraco jak diabli,nam bylo ciezko a co dopiero jak ktos caly dzien posci,widac bylo ze im slabo ale dawaly rade!Z calym szacunkiem podziwam pelne oddanie i stad takie moje wczesniejsze zyczenia.

reklama
Ohoho jaki temat sie rozwinal... Ja sie nie wypowiadam, malo mnie to interesuje kto w jakiej grupie i co robi.. nie lubie obgadywac, wogole jak mozna pisac o kim kogo sie nie zna... nie moja brocha :D kazdy jestt dorosly i wie co o robi :)

Ayni, super Adas rosnie, tylko pogratulowac, waga i wzrost podobne do mojego Alexa z ostatniego bilansu :)
Super dziewuszki ze mozecie sie spotkac razem :D na zywo to co innego niz w sieci :)

Chcialabym abysmy kiedys tak wszystkie sie w tym naszym gronie spotkaly :)
o ile chcecie kiedys ze mna:-D

Mi juz dzisiaj lepiej, ale jeszcze oslabiona, Alunio tez w miare, jakby ten katar przechodzi mu powoli.

Do góry