reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Czesc!
Witam nowe ciezarowki!!!
Ja dzis od rana biegam i zalatwiam ,normalnie w taki deszcz...dobrze ,ze juz nie musze wychodzic.
Dzis pieke kaczke i ziemniaczki w piekarniku,takie mnie smaki naszly.
Jeszcze musze nowy filmik z moimi gwiazdami zaladowac.
Tymczasem zalogo!

reklama
My juz po kontroli... placzu co nie miara bo szczepionki :/ jej
waga 10,300 i 75 cm :) ale nie dokładnie zmierzony bo rzucal się strasnie :/
nastepna wizyta az 18 września :)

Dostalismy ksiazeczke z obrazkami mamy ja czytac i ogladac :)

Zdjecia tez zrobione, za 8 zdjęć zaplacilam 12,5 :)

taka miał mine ze smialismy się z niego :D

Witaj heidi napisz który to miesiąc i cos więcej :)

mamadordrecht to już prawie koncowka :)

Ewelina zdrowia, mnie tez cos bierze :/ ale się nie daje...

U nas dzisiaj jakos przetrzymalo i nie było deszczu ale strasznie zimno :/

Cześć dziewczynki.
Witam now3 forumki. Mieszkalam zarówno w Dordrechcie jak i pod Groningen (gdzie ja to nie mieszkalam) ale przyznam szczerze że tęsknie za Groningen i atmosfera tego miasta, mentalnoscia ludzi. Tu jest inaczej.

Mk28 oczywiście każdy ma inne doświadczenia a przede wszystkim każde dziecko jest inne. Kiedy jestesmy świeżo upieczonymi mamami nie wiemy co się sprawdzi na naszych dzieciach, jak zareaguje na daną rzecz. Czasami uczymy się na błędach bo uniwersalna instrukcja do dziecka nie istnieje. Każda mama pewnie myśli że coś mogła zrobić inaczej ;)

Co tam jeszcze? Dziecko ma jakieś skoki czy co bo mi dziś daje popalić :D

Laru a ta cieplejsza probowalas? Czy tylko chlodniesza?

Berni zobacz jaki Alus dzielny. Chyba też nic nie przybral od ostatniego razu. Zastanawiam sie jak u nas jest bo mnie coraz bardziej plecy bolą. Idziemy dopiero w lipcu.

A tak w ogóle to powoli musze ciuszki Adasia odkładać przed podróżą. Przydała by sie jakas lista bo jestem pewna ze czegos zapomne.

Kochane macie jakis pomysł/sugestie na preparat after sun dla niemowlaka? Tylko w internecie widzialam of course same drogie.

hejka

ja faszeruje sie tabletkami:nerd:
ayni ja przy takiej pogodzie nie mysle o blokerze itp, nie chce mi sie, juz dwa razy w sklepach ogladalam i tylko ogladalam
barni jaki alus juz duzy:-), fajnie
kasia oj takie ziemniaczki bym zjadla z kaczuszka, ale predzej dzis by mi to utknelo w gardle, moj obiad dzis to jajecznica bo szybko przeszla przez gardelko:-)

ide zapodac mleczko z miodem i maselkiem, milego

Ewelina jak chcesz to podrzuce Ci najlepsze lekarstwo,ktorego nigdzie nie kupisz.Mama mi przywiozla dwa sloiczku miodu z mleczu i gesi smalec.Ewentualnie jak ktos chce moge sprzedawac na lyzki :-D

Kaska to stąd ta kaczka. Bo ja już myślałam skąd ja upolowalas. A wiesz ja tutejsze kaczki 2x razy jadłam i były tak gumowe jak bumerang. Rzucisz i wraca. Powiedz lepiej jak wyszła Ci ta kaczka i jak robiłaś ; p

Pochwale się, że Adas dziś sobie sam usiadł. Super że oboje mogliśmy to zobaczyć. Potem mi zasnąć nie chciał. Wariat.

Cześć dziewczynki.
Ja jak zwykle z doskoku. Pobierznie przejżalam co pisałyście i z tego co pamiętam to bylo coś o zmywaniu naczyń przez dzieci.... Powiem tak - nie tylko pozwolić, ale wręcz zachęcać do pomocy we wszystkim. Im wcześniej tym lepiej. Nie krytykowac że źle zrobione i broń Boże nie poprawiać (no chyba że mamy 100% pewności że dziecko tego nie widzi) bo inaczej się zniechęci...
Mój wujek ma 4 dzieci (dziś już stare konie) i jak wracał po pracy do domu to zawsze sprzątał ich zabawki, pokój itp. Poprawiał po zmywaniu, odkurzaniu.... Efektem tego jest fakt, że 26 dziewczyna nie potrafi utrzymac porządku w jednym tylko pokoju, a co będzie jak będzie musiala sprzatać caly dom? masakra...
Moja starsza corka obecnie też nie garnie się do pomocy, bo woli koleżanki, komputer, kino. Ale jak musi to robi mieszkanie na błysk, ugotuje, pomoże przy Olivii...

Któraś chciała namiary na fb - pisac na priva.
No i oczywiscie witam nowe forumki - jak zwykle mam do Was daleko, ale internet zbliża:-D:-D:-D:-D

W ogóle dziewczyny to chyba dostalam jakies uczulenie... Na starośc kuźwa mnie wzieło - cala twarz mnie swedzi i szczypie na przemian i nie wiem czy to po kosmetykach (BB z Olay, Nivea na noc), czy moze coś zjadlam....
Jutro do pracy pójde bez upiększacza, będę wyglądać jak zombie ale.... muszę coś z tym zrobić....

Dobranoc all.

Hej laski! Wyspałyście się? Bo ja nie.....tak dla odmiany mała nawet dała pospać, ale za to mężuś nie...hehhehe:-)
Wczoraj wypiłam tyle kofeiny, że dziwie się, że nie padłam na jakis zawał...:szok: Karola mojego cos ugryzło ostatnio. Wszystko jest na nie, o wszystko sie obraża....juz nie wiemy jak dotrzeć do niego. Czasem jest w porządku, a potem nagle on w krzyk....mam nadzieje, że mu to przejdzie. Od jakiegoś czasu chodzi razem z dziećmi ze swojej grupy na zajęcia do grupy 3 i potem przynosi do domu te zadania które robił i jestem dumna, bo daje rade! A tak się bałam o niego. Nie wiedziałam jak mu pójdzie z językiem, i teraz niemówi jakoś perfekt, ale z tego co wiem to dogaduje się. Popełnia jeszcze duzo błędów, ale z tego co mówiła jego juf to jest duża poprawa i , że uczy się bardzo szybko:-) A moja mała wariuje.....kilka razy przyłapałam ją na tym jak stojąc przy czymś ruszała do przodu bez podtrzymania...i tak robi kroczek albo dwa dopóki sie czegoś nie chwyci:-)I w ogóle sie nie boi. Jak widzi, że w pobliżu jest coś do czego można podejść to idzie. I tak od kanapy do krzesła, od krzesła do psa, od psa do ławy.....i tak w kółko:-):-)

berni ale masz dużego mężczyzne!

mamo to ja poprosze o łyżeczke tego specjału! Ile cenisz?:-)

laru ja używałam infacolu jak mała z początku darła się przy jedzeniu i jakoś na nią to nie wiele działało.....ale z tego co słyszałam od innych mam to infacol jest bardzo dobrym środkiem i na ogół nie zawodzi. U nas jak zwykle nie zadziałało.

ewelinko zdrówka chorowitko!

Lece sie ubierać.

reklama
hejka
ayni super ze Adam sam juz siada, ach ciekawe kiedy to u mnie nastapi
madi to ten wiek, a po za tym podpatrzy takie zachowanie i powtarza, moja weronika jakis czas temu zaczela stekac i wyj jak na cos jej nie pozwole i wiem ze podpatrzyla to u 3 latka, fajnie co, ale mam na nia sposob, jak tak robi idzie na gore i tyle
iskierko wiem wiem ze uwagi zwracac nie mozna, ale powiem szczerze ze w ciagu 2 dni plybu do mycia naczyn brak i wszystkie czyste sciereczki zuzyte:eek:. Ach te dzieci:-)

Ja wlasnie koncze kawusie i moje sniadanie bananka, bo latwo przechodzi przez gardziol, i mykam po lekarstwa i zawiesc faktury gosciowi bo kasy brak juz.
Milego papapapa

Do góry