reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Heej
Pochwale sie! Nasi wspolokatorzy dzis sie wkoncu wyniesli!!!!!!! Kasia happy!
Dzis tez dlugo testowalam parasolke ,po przesmarowaniu kolek wd40 jedzie jak po masle.
I powiem Wam,ze ja sobie bardzo chwalilam plastry antywlamaniowe.Super sprawa przyklejasz raz na tydzien i spokoj,nie trza myslec co dzien zeby lyknac tabsa.Kiedys jak czesciej zjedzalismy to wozilam sobie z Pl a tu niewiem jak z pokryciem kosztow na plastry.W Pl byly dosc drogie nawet te 5 lat temu.
Yyy co jeszcze mialam pisac...skleroza:confused:
Laski druga noc ladnie nawet spia.Zuzi musze znowu dawac antyhistamine,bo zas sie drapie .Na szczesie nie mocno i wyspyki tez nie ma.
Ja ostatnio zrezygnowalam z ogladania horrorow przez spaniem, chociaz je uwielbiam tylko wkrecam sobie straszne schizy a potem jak dziecka w nocy wrzeszcza to boje sie wyjsc na korytarz:-D:-D:-D A taki fajny serial zaczelam ogladac i po trzech odc przestalam ,bo bylam posrana ze strachu.
Okis to tyle ,guten nacht lejdis

reklama
Witam serdecznie.
My dziś skorzystaliśmy z piękne pogody i gratisowego (haha) biletu i pognaliśmy do Rotterdamu na Eco Shell Maraton/Energy Lab. Oczywiscie nie wszyscy.... Tylko ja z męzem i synem. Corka powiedziala ze woli iść z koleżanką do kina, babcia stwierdzila ze jej to nie interesuje, a Olivia.... jest ciut za mala na takie imprezy więc z babcią spędzila dzien na naszym ogrodzie.
Impreza udana, nogi bolą, fotek około mnóstwo.... Zdjecia z imprezy na FB, kto chce niech zagląda.

Dziewczyny, pisałyście coniektore, ze Wasze dzieci jedzą z rączki - warzywka, ciasteczka.... Moja Olivia nie chce za bardzo nic żywnościowego chwytać, za to wszystko pozostałe jak tylko złapie to od razu wpycha do buzi. Tak więc gotowane/surowe warzywka, ciastka, owoce, chlebek lądują na podłodze lub w paszczach piesków. Ale inne przedmioty (piloty, telefony, klucze, zabawki) lądują w buzi Olivii. Jest tego jednak duży plus, bo dzieki temu mogłam nauczyć ją... myć ząbki:-D:-D:-D:-D
Strasznie śmiesznie to wygląda, ale mam nadzieję, że zaprocentuje w przyszłości. Jak mi sie uda zrobić fotkę to wam pokarzę.
A teraz idę leczyć obolałe nogi....:-D:-D:-D:-D:-D

Witam!
Ja dzis z leniem wstałam...nic mi sie nie chce.....dobrze, że obiad mam.

Iskierko moja mała też pożera wszystko co znajdzie....mikroskopijnych rozmiarów śmieci na dywanie, tak jak u Was piloty i telefony.....itp. Długo by wymieniać. A oczy trzeba miec na około głowy......Fajnie, że udała Ci się niedziala:-)

Ayni no właśnie jak tam plama? Dałaś jej rade?:-)

Marzenka pewnie nie ma neta jeszcze....ciekawe jak u niej.

Ehhhh spadam kawe kończyć....

Hej!Wczoraj podładowanie energii słońcem a dziś już trzeba wszystko oddać żeby ruszyć się wogóle z łóżka...Wczorajszy dzień spędziliśmy w zuiderpark ale już koło 18 zimny wiatr zaczął nas wypędzać do domu. Wieczorkiem udaliśmy sie na nocne zwiedzanie Hagi i piwko. Niestety nocne buszowanie skończyło się niewyspaniem ponieważ maluch poszedł spać o 20.30 i bez nocnych pobudek wstał całkiem wyspany o 6:eek: Na szczęście po krótkich namowach i negocjacjach udał się jeszcze w kimonko do 7.30. Obecnie w towarzystwie taty dosypia poranne wstanie. Jak panowie wstaną musimy wymyślić gdzie tu wyjść...już mam dosyć tego główkowania gdzie tu iść w taką pogodę żeby maluch się wyszalał. Laru28 jeśli mogę Ci cokolwiek podpowiedzieć w sprawie bólów brzuszka to w pl moja bardzo dobra i z wieloletnim doświadczeniem pediatra zaproponowała mi już w 3 tygodniu podawać małemu sab-simlex pewnie o nim słyszałaś. Dawałam młodemu 3xdziennie 5-7 kropelek (na wieczór chyba więcej dawałam właśnie 7) i moje dziecko nigdy nie miało problemowego brzuszka. Kropelki kupował mi teść w Niemczech. Ja sobie je bardzo chwale bo moje dziecko się nie męczyło. Nawet przed wyjazdem posprzedawałam parę sztuk które mi zostały dziewczyną które były w ciąży dopiero ale słyszały że jest środkiem naprawdę dobrym. Sama zostawiłam sobie 2 buteleczki jeszcze zamknięte z dłuższą datą w razie bólów brzuszka mogę podać małemu:tak: A w sprawie noszenia na rączkach to ja jednak nie wierzę w ględzenie babć "nie noś bo się nauczy", bardziej odpowiada mi teoria mówiąca o tym że maluch poprostu potrzebuje bliskości którą przez 9 miesięcy miał non-stop! Nic trza uciekać pomyć naczynia po obiedzie. Dobrego dnia!

Witamy

u nas też miła niedziela:) niestety byłysmy we dwie ale posiedziałysmy na placu zabaw , potem na tarasie z sasiadką, wygrzałyśmy dupki i do domciu :) taki brzydki wiatr sie potem zerwal i po pogodzie... buuuuu

dzisiaj pojechałam do miasta po mleko z myśla ze skoro nie ma nutrilonu to kupie mleko z kruidvata i kiedy wcale go nie szukałam , ide na połke a tam nutrilon... no by goo.... teraz juz bede zawsze udawac ze ide po inne mleko to moze bedzie stało hahahaha szał!!

pogoda do kitu, zdazylysmy wrocic przed deszczem na szczecie

laru28 adopoki nie zrozumie co to kapiel to nic sie nie da zrobić, kaczuszki i takie nic nie dadza bo dziecko jeszcze nie reaguje na takie frykasy .... trzeba poprostu przeczekac.... u nas bylo to samo po czym nagle poprostu polubiała i tyle :)

Hej dziewczyny ja tak na szybciora.

Laru jesli chodzi o kąpiel to mój też sie darl niemiłosiernie. Aż wpadlam na pomysł że jemu zwyczajnie nie jest przyjemnie w wodzie wg książkowej temperatury. W jakiej temperaturze kąpiecie? Kiedy tylko wlalismy 39 -40° w końcu można było kąpać aż potem nie chciał wychodzić.
A ten brzuszek to może faktycznie od przejedzenia. Spróbuj dawać mniej bo malutkiemu brzuszek rozciagniesz a on dużo nie potrzebuje jeszcze :rolleyes:
Z tym noszeniem to ja mam trochę inne zdanie i pewnie się na mnie jak zwykle gromy posypia, ale mowie ze swojego doświadczenia. Noszenie jest OK byle nie non stop, żeby nie doprowadzić do tego ze nie możesz iść siku bo będzie ryk.
U nas na wrzesniowkach jest dziewczyna ktora nosi do tej pory klocka, na spacerach wyciaga z wózka i nosi, dziecko na podlodze leżeć nie chce. Mala miala kolki kilka miesięcy i tak przywykla już. Ja Adasia od malucha kladlam obok siebie na podusi do karmienia i mogl sobie na mnie patrzeć. Nie mowie nie nos w ogóle ale uważaj ;) ja patrząc z perspektywy czasu chyba nie dalabym Adamowi drugi raz na sobie zasypiac bo potem byl problem z oduczeniem.

Plama trochę wyschla ale jeszcze widać. Musze kupic talk do pupy i posypac a potem odkurzyc, podobno działa :D

Berni jak film? Podobal się ;)?
Wpadne jeszcze potem na dopiski.

Ostatnia edycja:
witam sie i ja
weekendzik minal super mezus do dzis w domku, dzieci szczesliwe a to najwazniejsze
tylko wlasnie chyba mnie przewialo bo wszystko mnie boli i gardelko nawala, ach
mala jakas medliwa dzis ale to chyba pogoda a moze zeby???
duza od rana na kompie gra, a ostatnio ma etap zmywania mi naczyn i sprzatania, fajnie ale bidok jeszcze nie potrafi porzadnie domyc tego i owego, ale nic nie mowie bo jeszcze sie obrazi

co do jajnikow to ja tam nie wiem co bym zrobila, ale moja mama podwiazala sobie i nic jej niedolega, wybor nalezy do kazdej z nas:tak:

mykam pod kocyk bo mi zimno, pa

a fajnie ze wam sie weekendziki udaly:-)

ewelinka to nie chodzi o to ze po podwiazaniu jajnikow cos dolega... hehe ale chodzi o to ze jak ktos sobie podwiaze za po 10 latach stwierdzi ze chce dziecko, lub zmieni partnera i z nim tez zachce i co ?? klops

Hej :)

Laru a może woda jest za zimna albo za ciepla? i dlatego krzyczy? u nas nie było tego problemu. Albo może za zimno w pokoju/łazience? nie zgadnie się :)
A co do brzuszka, to faktycznie może za dużo je, skoro ulewa i potem go boli. Takie maleństwo jeszcze dużo nie potrzebuje :)
Ja mojemu daje na bole brzuszka jak go zlapie espunisan w kropelkach, zawsze po kilku minutach pomaga :)

Ayni nie ogladalam jeszcze, zbieram się. może dzisiaj. :)

Ewelina rosnie mala pomocnica :D nic jej nie mow nie zwracaj uwagi bo będzie jej przykro ze ona się stara a matce nie pasuje :D

Co do noszenia to zgadzam się z Ayni :) taka prawda co za dużo to nie zdrowo, fakt można ponosić ale nie ciagle, bo dziecko to wyczuje. Ja raz jak był chory to 3 dni miałam go na rekach bo mi szkoda go było, a po chorobie nauczyl się i tylko na raczki, na szczęście szybko mu przeszlo :)

reklama
Ooo ja się z Wami zgadzam co do noszenia... też nie miałam serca zostawiać u efekt taki że mała by się tylko nosiła. .. Co ciekawe w nocy (odpukać! ) nie ma problemu ze spaniem w łóżeczku. .. Czemu za to w dzień nie da się odłożyć? No ale będzie się musiała przyzwyczaić bo gastoudersy jej cały czas na rękach nosić nie będą. ..

Do góry