reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

reklama
co prawda teraz mniej brzuch mnie boli w pierwszy dzień... mam nadzieje ze tak zostanie bo czuje sie całkiem całkiem.... wczesniej to masakraa....

Kasia no ja też nie specjalnie mam ochotę na rozmowy z obca baba...
Wyników z usg dalej nie mam. Albo po literce piszą albo o mnie zapomnieli.
W między czasie przenieśli mnie z kraamafdeling na mama&kind toraz pokój pełny wcześniej byłam sama...
I mam inny problem bo mój chciał dzisiaj geboorteaangifte zrobić ale mu powiedzieli że jak nie był przy porodzie to ją też muszę być (nie zrobiliśmy erkening mieliśmy robić w przyszłym tygodniu no ale) teraz czekam aż z tego cholernego gemeente zadzwonią.... Będą jaja. Większych problemów już ne mogą stwarzać.
Ewelina witaj!

erkening zrobicie pozniej, berni robila po urodzeniu synka i pozmieniali i nie bylo problemow. a z aangifte to macie jeszcze 1 dzien, wiec moze jutro zalatwicie razem :) wszystko da rade zalatwic Agss nie rob sobie dodatkowych stresow.

madzia zastanawiam sie czemu tak, przeciez juz dlugo nie karmie... :confused: cerazette tez juz nie biore dlugo

hejka:-)
no wlasnie bry bry robale:-)
ayni moze to przez cwizonka i dietke:-)

a ja dzis bylam w mega szoku, pojechalam do apteki po anty i raz ze zapomnialam kasy a dwa ze moje tabletki podrozaly 10e,szok. wczesniej placilam 19 a dzis 29 tragedia, chyba zmienie yasmin na inne:no:

a ja dzis mega slaba, cisnienie jakies marne:nerd:

ewelina4 witaj ja tez ewelina:-)

Bry i My :) po zakupach i silowni czas na leżenie :D Mala śpi więc można popisać.
U mnie @ było równo po połogu czyli 6tyg po porodzie, nie to ,ze lalo się jak z wodospadu to jeszcze spojenie rozsadzalo, drugie juz normalne i do tej pory jak w zegarku :) do następnej ciąży :p no chyba, ze wcześniej postanowi się wstrzymać z powodu np mojej wagi bo mimo, ze się nie odchudzam to tylko 44 i jakoś nie przybywa nic :[ może chociaż mięśnie na silce podbije to wieksza będę :)
Moja Mala po dzisiejszym dniu wygląda jak po wojnie, rano sama się podrapala nad uchem chociaż pazurków nie ma, ale macha łapkami jak oszalała no a teraz jej jeszcze tesciowa szrame na nosie zrobiła aż krew kapala.
Co do pobytu Mojej Małej w szpitalu to jak wyszłam po dwoch dniach a Ona została na 8 to miałam do wyboru albo nocować w hotelu przyszpitalnym za z80€ za nocke albo dojeżdżać. Niestety na tym oddziale gdzie była Moja Mala mogli przebywać tylko rodzice i na ,,minutę,, jeden gość, z tym, ze tylko na pory karmienia. Poza Nimi nie można było zostać przy dziecku... Wiec moje widzenia z Mala odbywały się na 15min przed karmieniem, czas karmienia (też ograniczany do max 30min, potem podawali przez sonde) czyli w sumie ok 45min co trzy godziny, (gdzie ja byłam na max 3 karmieniach z powodu pracy męża i obowiązków w stosunku do jego rodziny i papierologii związanej z narodzinami Córki)

Agss nam tez babka powiedziala ze jak meza nie bylo przy porodzie to kolezanka która byla ze mna musi isc Milenke zameldowac:szok::baffled::-D my do baby ok a i tak maz poszedl i nikt sie go nie pytal czy byl przy porodzie czy nie..:sorry2:

Robaczku duzo milosci i spelnienia marzen tych najskrytszych dla was :tak:i dalszych 4 i jeszcze 44 lat spedzonych razem:tak::tak:
Eweilina witaj:tak:
Ayni ja tez jeszcze nie mam @ i nie martwie sie tym bo mi jej nie brakuje:-D
Ewelina rosnie ci panienka:tak:

A u nas sie juz zaczyna...mama jednej z kolezanek ze szkoly Michalka powiedziala, ze jej córka kocha Michaska i ze wyjdzie za niego:-D:-D:-D Oprócz tego Michas sie przelamal i nawija po holendersku:tak:

reklama
Bry dziewczynki :-)

Karola gratki dla Michasia jeśli chodzi o mówienie po holendersku, oraz ze ma dziewczynka się w nim kocha, urocze jak takie maluchy się podko****ą w sobie :tak:

Ja dziś odpoczywam obiadek mi po wczorajszym dniu został, także luzik dzisiaj.

Do góry