reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Iskierko to Ci Olivia ladnie rosnie :*

rozpisalyscie sie ze hoho, ja sie nie bede wypowiadac, bo mam calkiem inne zdanie i inczej do tego podchodze... ale mniejsz ao to...

My walczymy z katarkiem :/ normanie leje sie malem z nosa jak woda, wczoraj bylo strasznie, dzisiaj troche lepiej aby nie bylo tylko kaszl i goraczki to bedzie dobrze...

Robie dla mojeo B niespodzinke... 3 marca zaplanowalam wycieczke do Amsterdamu, nappisala do mnie jego siostra ktora bedzie tylko jeden dzien tutaj ( przesiadka z wegier) a mieszka w kanadzie, nie widzieli sie 20 lat ! :O tylko jeszcze niewiem jak go sklonic abysmy pojechali do tego Amsterdamu :D

reklama
Jestem jedną ręką. Uffff co za dzień. Spotkanie trwało prawie 2 godziny i pani mnie nieźle wymaglowala. Powiem wam że praca jest baaaardzo odpowiedzialna i firmie zależy na wyborze najlepszego kandydata. Muszę jeszcze przetłumaczyć cv z hol na ang i się okaże czy zostanę jeszcze raz zaproszona czy może był ktoś lepszy ode mnie.

Adam i M spisali się swietnie a ja byłam w biegu i nawet nie myślałam za bardzo jak sobie radzą. Mój mąż po nocce nic nie spał bo minelismy się w drzwiach ale nawet naczynia pozmywal.

Toscie podpisały!

Mariel mój syn ma 2 obywatelstwa automatycznie po rodzicach ale na razie wystarczy mu polski paszport i tunezyjskiego nie wyrabiamy. Paszport jest dokumentem stwierdzajacym tożsamość oraz obywatelstwo więc kiedy wyrobisz paszport zupelnie to wystarczy.

Tak tak HAGUE dla tego ja choc juz bardzo nie chcialam poszlam do pracy sprzatac bo rachunki placic trzeba a duma ich nie zapalce.Wczesniej ciezko pracowalismy i odkladalismy pieniadze na czas kiedy urodzi sie dzidzia i zebym mogla zostac w domku z malym.No a teraz juz zapasy sie skonczyly ha ha i trzeba robic.Dobrze ze Tymus lada moment 2 latka skonczy to juz moze zostac z opiekunka czasem.Tak oprocz sprzatania chodze jeszce do restauracji ale to jak zadzwonia.Ja sie ciesze ogolnie ze nie pracuje z innymi polakami i moj maz tez.Nigdy z polakami nie pracowalam tu z agranica ale jakos tak sie slyszy ze rozni ludzie sa.

Witajcie czesc i czolem...:-)

Na temat pracy z Polakami niebede sie wypowiadac, ale mam niemile wspomnienia. Zreszta z Litwinami, a w szczegulnosci Litwinkami czy Łotyszami itd tez nie pracuje sie za milo. Ogolnie zauwazylam, ze oni sa zazdrosni i pod gore robia. No ale to moje odczucie i bron Boze nie mam na mysli tego, ze zawsze tak jest i kazdy jest taki sam.

Emka dzisiaj przespala cala noc bez pobudki na jedzenie. Od 20 do 7 rano:szok:
Obudzilam sie o 5 i patrzylam czy napewno oddycha.

Iskierko rosnie dziewucha rosnie...

Ja tez ide na latwizne i kupuje sloiczki. Choc wczoraj ugotowalam i zmielilam dynie. Mala wcina az sie uszy trzesa....i robi pomaranczowa kupke:-D

Ja narazie siedze na bezrobotnym. Na poczatku czulam sie jak darmozjad, ale teraz sobie to tlumacze, ze jednak 5 lat na to pracowalam. Poki co radzimy sobie finansowo. Mamy cos jeszcze odlozone, wiec narazie nie szukam pracy. Jak sie zdecyduje to mam opcje powrotu do firmy, w ktorej wczesniej pracowalam. Jeszcze nie pytalam i nie zaplatwialam i mam nadzieje, ze sie nie rozmysla. Jak bedzie trzeba to pojde do obojetnie jakiej pracy i napewno niebede wybrzydzac. Zawsze sobie mysle, ze w pl byloby ciezej i niemam zamiaru zadzierac glowy i wydziwiac. Oczywiscie zawsze mozna szukac w tym czasie cos lepszego.

Ja dzisiaj posprzatalam "swieta", pocwiczylam.
Pochwale sie, ze wg wagi schudlam juz okolo 3 kg:-) i czuje sie znacznie lepiej. Dopiero pierwszy tydzien i pozniej napewno waga stanie, ale mam nadzieje, ze ciuchy juz beda luzne:-)

laru jak ja byłam na chorobowym w ciazy a potem na macierzynskim to tez mialam troche wiecej niz bym miala pracowac :)

Iskierka nawet nie zwróciłam uwagi heheh ze pomyliłam literki z ta herbata:)

ale jestem dzisiaj zrąbana.....

Ayni to przystawka juz za Tobą, teraz głowne danie :)

laru jak ja napisalam kiedys na forum CIAPACI to niektore forumowiczki mnie zjechaly z gory na dol (lol) i byly oburzone, az sie dziwie ze Tobie jeszcze nikt tego nie napisal haha chyba masz jakies wzgledy lol :-p

Iskierka a ja bylam wczoraj w CB, mielismy szczepienie i z tego wszystkiego poszlam do domu i ksiazeczki z CB zapomnialam wziac do domu i nawet sie na spotkanie nie umowilam:-D wyszlam wkurzona bo Tomek zas dostal serie w dwie nozki i mialam gdzies te baby, potem o 17 mi sie przypomnialo ze nie mam ksiazki :nerd: Tomek juz 11700gram i 82cm :-) a po wizycie w CB bylam u kolezanki ktora miesiac temu dzidzie urodzila i taka malutka kruszynka, pomyslec, ze moj tez byl taki maly :szok: ale czas zapiernicza... jak burza.

Aha a kto tam byl oprocz Madziuli i Iskierki zainteresowany praca u Alexji? dajcie mi znac na priv

A dzis w pracy sie dowiedzialam ze zasilki z SVB maja byc zmieniane :szok:

Milka masz widze silna wole, ja do cwiczen nie mam niestety :-) ale zaczelam jezdzic do pracy rowerem - 12km w jedna strone. wiec dzis powinnam zrobic 24km, ale wracajac zagadalam sie przez telefon i przegapilam swoja drozke, przy czym nadrobilam jeszcze 10km, bo juz pozniej nigdzie nie bylo znaku na Hage i tzm oto sposobem dzis zrobilam 34km. i to te ostatnie 24 bez zadnego przystanku :-) ciekawe ile mi waga spadnie hahaha :happy2::happy2::happy2:

Ostatnia edycja:
Hague to kawal chlopa z Tomcia :) :* ja tez raz zapomnialam sie umowic ale ocknelam sie... :D

jak to maja byc zminione? hmmm czyli co tam i gdzie wyczytalas ?

reklama
Do góry