reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Ayni nie musisz tego robic specjalnie, ale ok,napisze jeszcze raz dla Ciebie, zeby schowac ambicje i dume do kieszeni kiedy nie ma sie co jesc, placic rachunkow, dlugi rosna. W TAKICH przypadkach nie nalezy udawac wielkiej pani/pana, tylko isc i zarobic na dom i dzieci GDZIEKOLWIEK. jesli ktos nie ma noza na gardle to nie ma co sie spinac. nie musisz w wiekszosci swoich postow mnie atakowac i ironizowac w moja strone.

Pozatym tu wszyscy psiocza na polakow, a same jestesmy polkami i nie zapominajmy o tym. "polacy to zlodzieje, pijaki, zadymiarze, itd". no niestety ale wszyscy jedziemy na tym samym wozku, bo mamy w paszporcie wpisane POLSKA. wiec stereotyp moze obejmowac kazdego/kazda z nas. bulwersujemy sie ze holendrzy tak na nas patrza i tak nas oceniaja, a my polacy sami swieci nie jestesmy, sami oceniamy stereotypowo np. rumun = cygan = zlodziej. a przeciez nie kazdy rumun to zlodziej ;-)

reklama
Nie każdy Rumun jest Cyganem :cool2:. W ogóle tak mnie naszła myśl...skąd w Polsce skojarzenie, że ludzie z Rumunii to Cyganie? Ta narodowość pochodzi przecież z Indii? :confused:

Dzień Dobry!
Astrid ludzie niedouczone plotą co im się z czym pokojarzy :dry:
Ciekawe jak Ayni idzie??? Kciuki trzymam :tak:
Teraz już w domu czekamy na fysio.U HA było nawet znośnie...chociaż dalej ten sam steryd dała ,małpa :wściekła/y:chociaż starałam się ją przekonać,żeby przepisała coś innego :no:
ALE UWAGA : BEZ PROSZENIA Z WŁASNEJ INICJATYWY WYPISAŁA SKIEROWANIE DO DERMATOLOGA !!!
W szoku byłam ( dalej jestem) ,pięknie podziękowałam i wyszłam :-)

Miłego dnia laski!

Witam! Wszystkiego dobrego w Nowym Roku :)

Próbuje sie dzis calyu dzien dodzwonic do Polskiej Ambasady i oczywiscie bez skutku.
Ale moze Wy mi pomozecie, w koncu juz pewnie przez to przechodzilyscie :)
Chodzi mi o nadanie polskiego obywatelstwa dla dziecka. ja jestem polka, tata jest z bliskiego wschodu. Razem uznalismy ze polskie bedzie dla naszego syna lepsze. Jak to wszystko zalatwic? :)

dobije herbatke i mykam :)
Madziula, a co ta herbatka ci zrobiła, że chcesz ją DOBIC????:shocked2::shocked2::shocked2:
Pozatym tu wszyscy psiocza na polakow, a same jestesmy polkami i nie zapominajmy o tym. "polacy to zlodzieje, pijaki, zadymiarze, itd". no niestety ale wszyscy jedziemy na tym samym wozku, bo mamy w paszporcie wpisane POLSKA. wiec stereotyp moze obejmowac kazdego/kazda z nas.
Okej, niech ci będzie, ale WIĘKSZOŚĆ Polaków pracujących przez TYPOWO POLSKIE biura pracy, czyli takie, które prosto z Polski przywożą "transporty" Polaków w busach ludzież autokarami biura podróży Sindbad to lewusy, pijacy, imprezowicze patrzący tylko jak tu zarobić ale się nie narobić, podpierdalacze itp dający się robić w bambuko przez koordynatorow, ściśnięci po 10 na bungalo lub innym 6-cio osobowym domku, zaiwaniający po 12-15h za najniższą stawkę...
99% typowo polskich biur pracy nie stusuje lub nagina przepisy CAO wg własnych potrzeb i uważa, że "szary pracownik" nie musi znac własnych praw i tak dalej i tak dalej....
Sorry, ale ja nie chcę tak pracować, co nie znaczy że szukam "ciepłej posadki" za jakieś kosmiczne wynagrodzenie. Szukam NORMALNEJ pracy, gdzie można zarobić NORMALNE pieniądze.
Co do stereotypów - one są po to by je łamać i pokazać, że normalny Polak nie ma z nimi nic wspólnego.
To, że Holendrzy uwazają że Polacy to złodzieje to owszem stereotyp, ale my - ja, ty i każda z nas - musimy pokazać ze sa wyjątki i te wyjątki walczą o sowje prawa, pracują przez normalne agencje lub na kontraktach, nie piją na umór, nie kradną i nie imprezują do upadłego.

My wróciliśmy z CB, Olivia waży 6200 i ma 62cm. Wg pani doktor mała rozwija się prawidłowo, jest silna, roześmiana i w ogole wszystko jest ok - w co niewątpiłam ani trochę:-D
Teraz tata jest z nią na spacerku a ja skonczylam sprzątanko.
Idę sobie zrobić kawę i trochę powyszywać, bo mam zamówienie na obrazek dla dzidziusia.
A popołudniu jeszcze dziś spotkanko mam.
Ayni, a co u ciebie? Kciuki trzymalam mocno ;-)

Witam! Wszystkiego dobrego w Nowym Roku :)

Próbuje sie dzis calyu dzien dodzwonic do Polskiej Ambasady i oczywiscie bez skutku.
Ale moze Wy mi pomozecie, w koncu juz pewnie przez to przechodzilyscie :)
Chodzi mi o nadanie polskiego obywatelstwa dla dziecka. ja jestem polka, tata jest z bliskiego wschodu. Razem uznalismy ze polskie bedzie dla naszego syna lepsze. Jak to wszystko zalatwic? :)

Miriel mi wydaje się ,że nic nie będziesz musiała nadawać...
Powiem Ci jak było u nas.Mój mąż ma polskie obywatelstwo a ja polskie i niemieckie.Z góry założyliśmy,że dzieci po nas będą mieć polskie ,jakie było nasze zdziwnienie jak po zarejestrowaniu dzieci przyszły z geemenete papiery ,że dzieci mają obywatelstwo niemieckie:szok: Zaraz pobiegliśmy z zadymą do geemente a tam pani grzecznie nam wyjaśniła,że nie ważne jakie ojciec ma obywatelsto ,dziecko zawsze dostaje po matce!!! A ,że niewiem jakim cudem w Holandii jest uznana wyższość niemieckiego nad polskim ,dzieci dostały niemieckie.Troche było z tym zachodu ale w końcu udało nam się przestawić dzieciom na 'główne' obywatelstwo polskie a nr.2 niemieckie.
Tak było u nas ale pewnie i tak pewnie będzie mnóstwo innych zdań na ten temat.
Ja od siebie życzę powodzenia!!!

P.S. Jaki ze mnie głupol,pokićkałam godziny wizyty fysio,czekam już od 11 a teraz sobie przypomniałam ,że to jednak na 1 ma byc:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Hm... no dobrze, brzmi niezle :D
Dziekuje za odpowiedz.
P.S. Ambasada ciagle nie odbiera. Hihi.

EDIT:
Dodzwonilam sie! Faktycznie, dziecko automatycznie dostaje narodowosc po mamie. Wiec nie ma problemu. Dziekuje :D

Ostatnia edycja:
Do góry