reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

reklama
Agss ja bylam 100 ktoraś jak dostalam sie na liste rezerwowa na mieszkanie a za kilka dni zadzwonili na spotkanie i załapalismy sie na jedno z mieszkan w bloku :)

u nas teraz juz coraz to mniej mieszkan :/ najwiecej to do kupienia ponizej 100tys. nie ma... HA :D i wogole takie bezsensu i w strasznym stanie ze masakra...

No nie kazdy na forum wypowiada sie jak asocjalny CHAM. ;-)

Laru a ciapki jak to napisalas to jaka narodowosc? Ciekawa jestem... Bo np w UK tak sie nazywa Indusow (pakistanczykow i obywateli Indii)
Czy Tunezyjczyk to tez ciapek ? :confused:

Ja slyszalam takie okreslenie Polacy -Buracy i do niektorych to w 100 % pasuje... Sa jeszcze Polacy -Robacy i Polacy - Cebulacy...

No nie kazdy na forum wypowiada sie jak asocjalny CHAM. ;-)

Laru a ciapki jak to napisalas to jaka narodowosc? Ciekawa jestem... Bo np w UK tak sie nazywa Indusow (pakistanczykow i obywateli Indii)
Czy Tunezyjczyk to tez ciapek ? :confused:

Ja slyszalam takie okreslenie Polacy -Buracy i do niektorych to w 100 % pasuje... Sa jeszcze Polacy -Robacy i Polacy - Cebulacy...
Uwielbiam Cię hahahahah :-D

Co do oferty pracy....sorry, ale nie skorzystam :-D.

Laur ja zapisana 3 lata jestem i dopiero teraz zaczynam być bliżej ale ja zawsze we wtorki patrzę na kansrijk i mi pokazuje mieszkania w których mam szansę skończyć do 10 pozycji.
Moja mama dostała mieszkanie po 3,5 roku.
Huurtoeslag możesz dostać jak nie przekraczasz zarobków. Zresztą na zwykłe wynajmowane chyba też tyle że czynsz nie może wyższy 600 ileś euro, dokładnie nie wiem...

laru myśmy dostali po 6 miesiacach :) ale co miasto to obyczaj, co dzielnica to inna bajka.... nie wiem na czym to wszystko polega..... moj brat jak sie kiedys zalogował to po miesiacu dostał zaproszenie .... wiec bywa

jesli chodzi o mieszkania z wonnetu to trzeba patrzec czy pisze ze mieszkania podlega pod huurtoeslag czy nie.... ja np nie musze płacić za śmieci rocznej opłaty , bo mam to jako z gemeente wiec płace tylko ścieki... za to nie mam huurtoeslagu bo rpzekraczamy zarobki, ale zawsze coś :)

The Hague waga Tomeczka robi wrażenie !!! Czym Ty go tam futrujesz,że Ci tak rośnie???
Moje ostatnio odmawiają spożywania obiadów,jak zjedzą połowę tego co wcześniej to jest sukces :dry:

Określenia ciapaci nigdy nie słyszałam :szok: zacofana jestem :zawstydzona/y: skojarzyło mi się z dalmatyńczykami :-D

Ayni taka długa rozmowa :szok: Co Ty na sekratarkę królowej aplikowałaś ?? :-D:-D
Napewno byłaś lepsza od innych kandydatów,mocno w to wierzę! Najgorsze czekanie na telefon...

reklama
Laru, dzieki, juz myslalam , ze sie nie dowiem co to ten ciapek :confused: Nie przebywam raczej z ludzmi, ktorzy uzywaja takich okreslen i po prostu nie orientuje sie, zaczelam sie zastanawiac, czy moj maz tez jest ciapkiem, ale skoro nie jest z Maroko - Spoko , to chyba , nie, co ?

Mysle, ze o status buraka, cebulaka nie masz sie co martwic, bo raczej Ci nie grozi. Burak - Ktoś bez wychowania lub ogłady, niechętny do współpracy, wieśniak.

Cham - ‘człowiek ordynarny, grubiański, nieokrzesany; gbur, prostak’; 2. pogardliwie ‘wieśniak’; 3. w gwarach ‘człowiek podły, nikczemny’; 4. również ‘chan tatarski’ (XVI-XVII w.).

Jakos mi do Ciebie nie pasuje :happy2:

Do góry