reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

nana19 ja mam czesto zapalenie pecherza, a raz lezalam w szpitalu z zapaleniem odmiedniczkowym nerek.... jeszcze zanim wyjechalam do nl to mialam w pl kompleksowe badania... okazalo ze sie mam wrodzona wadę , dwa moczowody w jednej nerke przez to mam predyspozycje do tworzenia sie kamieni.... przez te kamieni własnie robia mi sie zapalenia..... powinnas poprosić o jakieś badania, nie wiem jak tutaj sie zaopatrują na to ale ja zawsze jak mam bóle nerek to dostaje skierowanie na usg sprawdzić czy są kamienie... jeśli masz czeste nawroty zapalenia to musi być tego przyczyna...

reklama
Slyszalyscie jak teraz zabawa wsrod mlodzierzy panuje "wymiekasz "i "sloneczko" :szok:

No wlasnie o to mi chodzi tylko ,ze nawet lekarza nie widzialam ...Dziwi mnei tylko ze nie mam problemow z pecherzem

Ostatnia edycja:
Oj Nana to umow sie na afspraak i zobaczysz lekarza. Ja go zawsze widze jak sie umawiam na afspraak ;-)

A o co chodzi z tym wymiekasz ? Ja slyszalam o tym sloneczku ze jakas dziewczynka mloda zaszla w ciaze przez taka "zabawe" ale o tym drugim to nie slyszalam.

My wlasnie wrocilismy ze sklepu i robie zapiekane banany z czekolada i lodami waniliowymi :)

Berniaku, to te Twoje zylaki to z pewnoscia zagrazaja zdrowiu i zyciu :szok: a kiedy dasz sie pokroic ? ;-) ja mam sklonnosci po mamie i babci, mama pierwsza operacje na zylaki tez miala w wieku 25 lat... A druga nieco pozniej.

Agss wow fajny zwierz! Ja w wieku 6 lat dostalam od rodzicow na dzien dziecka owczarka niemieckiego. Do tej pory za nia tesknie...

Ayni a jak robisz te zapiekane banany? Moja teściowa takie w cieście robi i dobre są ale czekolady tam niet (;
A szukam jakiegoś fajnego przepisu na derser bo mam w sobotę bezoek i nie wiem co zrobić (;
A futrzak (Dolly) fajny tylko baardzo entuzjastyczny (;

A ja jutro wycieczkę do Amsterdamu mam, do ambasady niemieckiej... trzymajcie kciuki żeby mi się wszystko udało załatwić...

Ayni mysle ze jeszcze w tym roku pojde... bo potem to juz 350 bedzie do zaplaty;/ ja mam naprawde tragiczne te zylaki, juz nawet spodnicy/spodenek/sukienki/szpilki nie zaloze...;( zadnych leginsow czy obcislych spodni bo zaraz mnie boli;/ jak tesciowa przyjedzie na grudzien to sie wybiore bo potem slyszlalm ze kilka dni boli i zeby duzo nie chodzic a przy malym dziecku ciagle trzeba latac :D

Ja sie dzisiaj wkoncu wybralam na zakupy:D jupi, kupilam to co juz mi siie pokonczylo i jak zwykle sie naciagnelam na o wiele wiecej niz mialam wydac...;/ stary sie wscieknie ze znowu tyle pedzelkow do makijazu nakupywalam:D hoho

Ayni wlasnie mialam pytac jak tam ten twoj kocurek reaguje na malego:) bo moj to na poczatku szalal ale teraz to pilnuje malego:) nie ten kot:D aaa i przyszlo mi jakis czas temu ten gratisowy Whiskas:) ale mial kocur radoche:D

reklama
Nana a co Ci te asystentki robia ? Jak ty sie umawiasz do lekarza ? Ja dzwonie rano do ustalonej godziny i umawiam sie na dana godzine i normalnie wchodze do gabinetu i zadnych asystentek nawet nie widze. Za kazdym razem rozmawiam z lekarzem.
Tak bylo wszedzie gdzie do tej pory mieszkalam... W Rotterdamie i w Groningen...

I ze kto Ci przepisal ten antybiotyk ? Asystentka? Bez konsultacji ?

Brni to Ci kocury, musisz kiedys wrzucic zdjecie swojego kotka :) ja na ten whiskas tez dlugo czekalam , normalnie sie ociagaja. Moj kot uwielabia te kwadraciki wypelniane serem, coz... prawdziwy z niego w koncu holender :D

Do góry