reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Bry ale tragiczna pogoda:baffled: Berni pokazuj tego swojego wypierdka heh ale on i tak pewnie wiekszy niż kociaki w pl bo tutaj w porownaniu do tamtych to olbrzymy hahah

A mój krzykacz dzisiaj całą noc przespał bez zbędnego marudzenia, dwa razy na karmienie więc jestem happy chociaz rano sobie to trochę odbił heh ja to eeeEEEee nazywam skrzeczeniem :-D i wszyscy mi mówili że takie małe to tylko śpi, je i kupy robi. A moje dziecię potrafi pół dnia przeleżeć i 'paczać', normalnie oczy jak 5zł a Ty rób co chcesz ale masz przy mnie być:-D:tak:

Madziula jak tam Martynka, przeszło jej?

Moja Majula to ma taki system ostatnio, że ostatniego cycka ma o 22 i śpi do 5 rano :-). No, ale ona w dzień bardzo mało śpi, tylko leży i "co ja pacze" :szok:.

reklama
A mój krzykacz dzisiaj całą noc przespał bez zbędnego marudzenia, dwa razy na karmienie więc jestem happy chociaz rano sobie to trochę odbił heh ja to eeeEEEee nazywam skrzeczeniem :-D i wszyscy mi mówili że takie małe to tylko śpi, je i kupy robi. A moje dziecię potrafi pół dnia przeleżeć i 'paczać', normalnie oczy jak 5zł a Ty rób co chcesz ale masz przy mnie być:-D:tak:

Haha skrzeczenie, faktycznie, jak nienaoliwione drzwi :D ja tez tak myslalam, powiem Ci wiecej zaczelam czytac artykuly odnosnie rozwoju dzieci i wyczytalam takie bzdury, albo moje dziecko ma ADHD czy cos... Tam bylo napisane, ze 1-miesiaczne dziecko spi cala dobe z maksymalnymi przerwami na czuwanie trwajacymi do 60 min. No nie wiem jakie to dzieci tak ladnie 'czuwaja' ale moj tak samo jak wstanie to ma dosyc spania i np do tej pory nie spi. Przy 2-mies dziecku bylo napisane ze przesypia po 16 godzin na dobe... Skad oni biora te liczby ? Nie wiem czy moj 16 przespi :-D i moj tez nie da sie na krok odstapic, w sumie jemu wszystko jedno czy lezy na mnie czy na swoim tatusiu, byle by jakies zywe cialo przy nim bylo, chociaz zeby stykal sie z kawalkiem uda , to jest OK. Ale wyczytalam, ze u takich maluchow to potrzeba bezpieczenstwa, bo juz troche sie balam, ze zdazylam go rozpuscic. No coz, na box jeszcze przyjdzie czas.

A o ktorej kladziecie Kacperka? Madzia ty o ktorej kladziesz ?

Bo my kladziemy dosc pozno. Maly spi jeszcze wieczorem od 17-20 a potem jest obudzony i tak az do spania jest aktywny, czyli do 24.00 go kladziemy i spi do 4-5 potem wstaje na cycka i znow spi do 8.00. Troche pozno, ale co zrobie, wole zeby mi noce przesypial niz ma mi wstawac o 5 rano gdZie jeszcze ciemno za oknem.

Dlatego ja takie artykuły o rozwoju dzieci czytam "pół żartem pół serio" ;-). Bo jakbym brała wszystko na mega serio, to bym miała nerwicę, że jestem złą matką a moje dziecko jest jakieś dziwne :baffled:.

Ayni takie małe dziecko nie ma jeszcze rytmu ustalonego i mój też chodził spać późno.Jakiś czas minąl zanim się unormowało i teraz chodzi spać 19-20 i wstaje około 7 (nie przesypia jeszcze całej nocy).

hej hej Nadia tez zaczela ladnie spac,zreszta ona zawsze ladnie spala tyle ze budzila sie na cyca i w sumie jadla przez sen,nawet przewijanie jej nie.budzilo,a ostatnie dwie noce spala od 9-tej do 5:30 szok! no a ja i tak musialam wstac mleko sciagac bo az mnie cycki bolaly,ale dobrze niech produkuja bo chce zapasy robic;) Wczoraj bylismy na zwiadach u gastouder w domu u jedej,a dzisiaj u drugiej no i dalej jestem w kropce bo nie wiem ktora wybrac-obie bardzo mile,a warunki w domu zblizone. Chyba zrobie wyliczanke;) Wczoraj Nadia dostala brokulki i nawet ladnie jadla,a dzisiaj odkryla ze mozna nimi pluc i ze to niezla zabawa,ale ze trzy lyzeczki wciagnela. MADZIULA,Nadka tez ma uczulejie na truskawki. ASTRID jak paluch? AYNI,KALLIE ,a Wy juz calkiem "wygojone"?

hej hej Nadia tez zaczela ladnie spac,zreszta ona zawsze ladnie spala tyle ze budzila sie na cyca i w sumie jadla przez sen,nawet przewijanie jej nie.budzilo,a ostatnie dwie noce spala od 9-tej do 5:30 szok! no a ja i tak musialam wstac mleko sciagac bo az mnie cycki bolaly,ale dobrze niech produkuja bo chce zapasy robic;) Wczoraj bylismy na zwiadach u gastouder w domu u jedej,a dzisiaj u drugiej no i dalej jestem w kropce bo nie wiem ktora wybrac-obie bardzo mile,a warunki w domu zblizone. Chyba zrobie wyliczanke;) Wczoraj Nadia dostala brokulki i nawet ladnie jadla,a dzisiaj odkryla ze mozna nimi pluc i ze to niezla zabawa,ale ze trzy lyzeczki wciagnela. MADZIULA,Nadka tez ma uczulejie na truskawki. ASTRID jak paluch? AYNI,KALLIE ,a Wy juz calkiem "wygojone"?
A dziękuję :D. Paluch się ładnie goi i nie boli. Jak jestem w domu, to chodzę w japonkach bez plastra, żeby to oddychało i się szybciej goiło. Jak gdzieś idę, to zakładam plaster no i obowiązkowo szerokie buty. Z resztą i tak mam parę par do wywalenia, bo właśnie cisną mnie w palce a nie chcę powtarzać łażenia do chirurga.

Ayni wiem jak to jest przyzwyczaic sie do zwierzaka... w pl tez mialam psa (mieszaniec bernardyna z owczarkiem) jej co to byl za kochany pies... no ale na starosc zaczal chorowac i trzeba bylo juz go uspic zeby sie nie meczyl;(
ryczalam chyba z miesiac...:(

Kallie, Ayni a o to moj wypierdek:D
DSCF0365.jpgtu juz jestem duza:D
DSCF0190.jpga tu taki cukiereczek malutki kochany:)
DSCF0208.jpgmoja kotka ma dopiero 6-7 miesiecy nie pamietam dokladnie ile:D teraz to jest maly wariat, tylko by sie bawila:D szatan!:p

U nas spanie jest naprawde super, nie nosze, nie kolysze, zaczelam wkladac do lozeczka po kapaniu butla w buzie i chwila krzyku a za 5 minut spi:D w dzien spi mi cos kolo 12 godzine, czasem pol, potem kolo 16-17 tez cos kolo godziny, i wieczorem 21-22 jest juz u siebie i zaciera oczy ze zmeczenia... chwila moment i spi... w nocy budzi mi sie na jedzenie dwa razy czasem jeden a czasami wogole... ostatnie jedzeie kolo 5.30 i do 9 spimy codziennie :D

Pogoda dzisiaj normalnie jak by na koniec swiata sie mialo:D
ja na 16 do fryzjera:D ahh wkoncu:)

reklama
doris82 czy moglabys zrobic suwaczek? :tak: ciagle sie zastanawiam ile Twoja coreczka ma miesiecy i nie moge do tego dojsc :-D

Moj Tomek juz pomalu usypia, od malenkiego kladlam go spac o godzinie 20, a teraz juz go nie klade i nie usypiam, poprostu sam umie sie wyciszyc i zasnac:-) spi przewaznie do 7-8 rano, czasami budzi sie o 5 na butle i idziemy dalej spac. Teraz mial epizod parodniowy zeby sie budzic o 2 na butelke wody, ale tez wypil i odrazu usypial i mialam spokoj do 8 rano :) Czasami nawet zasypia juz o 18 i budzi sie o 7 rano.. No najwazniejsze, ze juz daje mi przesypiac nocki :)

Do góry