reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Agss my kiedyś pojechalismy do niemieckiej ambasady w ciemno, na łebka bez umowienia wyrobić paszport i mielismy takiego fuksa ze poszlismy na pierwszy strzał...bo normalnie przyjmowani sa ci z umowieniem a na koncu reszta wg k olejki a pan nas pyta czy mamy umowienie a my ze nie... powiedział ze mamy dzis szczesliwy dzien i nas obsluzył :)

Ayni asystentka mogła dać antybiotyk po uzgodnieniu z lekarzem.... ja tez tak raz dostałam antybiotyk... poprostu bez wizyty ona z lekarzem załatwia i wydaje recepte bez widzenia sie z lekarzem...

reklama
Bernie Zobacz co właśnie uchwycilam na moich kolanach. Ani się ruszyć nie.można bo mnie duet okupuje :-D

Załączniki

• 2012-10-04 21.45.55.jpg
    2012-10-04 21.45.55.jpg
    25,2 KB · Wyświetleń: 42
Dobry wieczor. Ja jak zwykle wieczorową porą mam czas na kompa.
A moj huisdier siedzi kolo mojego baby, oswaja sie powoli, bo wyobrazcie sobie ze na poczatku on sie dzidziusia bal i nie wiedzial jak sie na kolo niego zachowac. Ostatnio jeszcze maly lezal w lozeczku przystawionym do naszego lozka a nasz Heathcliff na naszym lozku i wlozyl glowe miedzy szczeble i ogladal Adasia i nasluchiwal jego odglosow jakby go pilnowal
U mnie jest tak, że Agat (starszy, leniwy pies) zachowuje się tak, jakby się Olivii bał. czasem z daleka tylko popatrzy, mało kiedy podejdzie bliżej i obwącha. Trzyma się na dystans. za to Snoopy (młodszy hultaj) to chce sie bawić i jak nie upilnuje to zdazy się ze małą poliże po raczkach czy głowce.
Nana a co Ci te asystentki robia ? Jak ty sie umawiasz do lekarza ? Ja dzwonie rano do ustalonej godziny i umawiam sie na dana godzine i normalnie wchodze do gabinetu i zadnych asystentek nawet nie widze. Za kazdym razem rozmawiam z lekarzem.
Tak bylo wszedzie gdzie do tej pory mieszkalam... W Rotterdamie i w Groningen..
U mnie też tak jest. Jeszcze mnie nikt nie pytał po co mi afspraak u lekarza...
Ayni zapodaj przepisa na te banany, bo u mnie banany, czekolada i lody są na okrąglo i pomysłow brak na ich wykorzystanie...

Ayni ale Adaś sie już duży wydaje na tym zdjeciu hihi

Berni masz racje, nie ma co zwlekać z takimi żylakami a jak jeszcze w przyszłym roku eigen ma wzrosnąć to juz całkiem drogo wyjdzie;/

A ja dzisiaj wyskoczyłam na szybkie zakupy i nic sobie nie kupiłam yhh tylko małemu bodziaki oczywiście i czapeczkę na spacerki :tak:
Agss moj ok 40kg futrzak też jest wielkim entuzjastą, kocha wszystkich ludzi i zwierzątka heh na początku ciągle podchodziła wąchać i podskakiwała do zabawy, a jak ktoś przychodził to na siebie uwagę zwracała. Teraz tylko czasem małego powącha i jak ktoś przyjdzie to musi najpierw ją przywitac ale jest całkiem spoko, już sie przyzwyczaja chyba do nowych reguł:-D

Ayni slodki jest Adas:tak: chopak rosnie jak na drozdzach:tak:

ja mam jakiegos wieczornego lenia ,nawet wstac z sofy mi sie nie chce:eek: najchetniej zostalabym do rana..

Dobry :) pospalismy, ale maly dostal cycka i dalej spi a pogoda do aktywnosci nie zacheca, wiec zrobie cos do jedzenia i poloze sie tez jeszcze o ile mi ksiaze-krolewicz pozwoli jeszcze :D

Iskierka pyyyychaaa Zapiekane banany w czekoladzie - MojeGotowanie.pl - Przepisy - Desery - Zapiekane banany w czekoladzie goracy banan z czekolada z lodami ktore sie rozpuszczaja po prostu poezja! mniaaaam.

Berni czekam na tego Twojego wypierdka :D hehe moj to juz ma 7 lat kocur, mam nadzieje, ze jeszcze pociagnie dlugo bo smutno mi by bylo bez niego. :baffled: Ja po psie strasznie plakalam, zreszta cala rodzina plakala.

A Adas to zawsze wychodzi na zdjeciach taki duzy, nawet moja mama mi pisala wczesniej w smsach, jaki duzy chlopiec itd , a potem przyjechala i sie dziwila co taki maly, bo na zdjeciach wyglada ze ma b. duzy nos i w ogole :D Duzy, nie duzy, i tak najpiekniejszy z calej wsi..

No i juz mam po spaniu bo slysze znajome eeeE E E E e eE .... :-D

Bry ale tragiczna pogoda:baffled: Berni pokazuj tego swojego wypierdka heh ale on i tak pewnie wiekszy niż kociaki w pl bo tutaj w porownaniu do tamtych to olbrzymy hahah

A mój krzykacz dzisiaj całą noc przespał bez zbędnego marudzenia, dwa razy na karmienie więc jestem happy chociaz rano sobie to trochę odbił heh ja to eeeEEEee nazywam skrzeczeniem :-D i wszyscy mi mówili że takie małe to tylko śpi, je i kupy robi. A moje dziecię potrafi pół dnia przeleżeć i 'paczać', normalnie oczy jak 5zł a Ty rób co chcesz ale masz przy mnie być:-D:tak:

Madziula jak tam Martynka, przeszło jej?

reklama
Hejka

pogoda nie nastraja......

u nas noce też coraz lepsze.. tylko jedno karmienie ok.4-5 wiec całkiem fajnie :) w dzien oczywiście spania jak na lekarstwo wiec ciagle w biegu hehe

Kallie przeszło... ale juz wiem co było przyczyną haaaa TRUSKAWKI!!!! wtedy jak dostała tą wysypke to jadłam na urodzinach tort z truskawkami.... kiedy wysypka jej juz zeszła, wczoraj zjadłam 2 jogurty truskawkowe i dzisiaj znowu ma wysypke ale troszeczke, nie to co było.... także smarujemy maścia i zero truskawek....

dzisiaj o 9 rano mineły dwie doby po szczepieniu i nie było zadnych dolegliwosci z nia zwiazanych... oby tak dalej :)

ohooo trzeba iść nakarmić :)

Do góry