reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

ISKIERKO dobrze ze tylko zaitrygowalam:-D
P.S chcialam tylko pomoc nie wdawac sie w slowne przepychanki .Napisalam tak bo czesto piszesz co gotujesz i sa to niestety potrawy ciezkostrawne z duza iloscia latwostarwnych weglowodanow.Skoro jednak pilnujesz diety to juz nie wiem co to moze byc

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dameski. Ja się zaraz poryczę.. ale od początku. Byłyśmy w CB i niby wszystko ok. Maja waży 5940g i ma 61,6cm. Normalnie się ślicznie uśmiecha, z płuckami ok, ładnie leży na brzusiu. No ale... lekarka przyuważyła, że Maja chętniej zwraca główkę w lewą stronę i ma chyba coś z bioderkami, bo jak jej nóżki złączyła, to jedną miała ciut dłuższą. Jutro idziemy do huisartsa i jeszcze będę jej załatwiać fizjoterapeutę. Normalnie się tak przejęłam, że nie mogę o niczym innym myśleć, jestem przerażona i chce mi się płakać :-(.

Hej dameski. Ja się zaraz poryczę.. ale od początku. Byłyśmy w CB i niby wszystko ok. Maja waży 5940g i ma 61,6cm. Normalnie się ślicznie uśmiecha, z płuckami ok, ładnie leży na brzusiu. No ale... lekarka przyuważyła, że Maja chętniej zwraca główkę w lewą stronę i ma chyba coś z bioderkami, bo jak jej nóżki złączyła, to jedną miała ciut dłuższą. Jutro idziemy do huisartsa i jeszcze będę jej załatwiać fizjoterapeutę. Normalnie się tak przejęłam, że nie mogę o niczym innym myśleć, jestem przerażona i chce mi się płakać :-(.
Astrid spokojnie...
Moze zalecą ci tylko szerokie pieluchowanie. Powiem ci ze lepiej, jak problemy z bioderkami wychodza tak wczesnie, bo to jeszcze w tym wieku da sie latwo i szybko skorygowac. Pozniej (w wieku kilku lat) to juz tylko operacja pomaga...
Co do główki to wiele dzieci tak robi. Mozna jej sprobowac podlozyc pieluszke z tej strony na ktora sie czesciej obraca...

Ale pewnie zaraz ktos powie ze to wszystko STEREOTYPY....

Astrid matko jedynia, głęboko oddychaj..... nie można panikowac .... wszystko bedzie dobrze .
swoją drogą chyba potem złącze nózki mojej małej zeby zobaczyć.....bo ciągle słysze wokół o tych bioderkach...

ASTRID Maja jest malutka napewno uda sie to skorygowac.To nie konec swiata.Dobrze ze reszta jest ok i mala dobrze sie rozwija.CO DO KRECZU SZYJI wszystko rob przy malej z drugiej strony tak by zwracal glowke w wasza strone.Poprzewieszaj zabawki fotelik w aucie ustwcie tak by zwracala sie w wasza strone.Kladz mala na brzuszku i dawaj zabawki tak by obracal sie wdruga strone.Obys trafila na dobra fizjio.ona jeszcze cie poinstruluje.jest tez taka poduszka jak nam zalecali na krecz u Tymka do kupienia w BABY Dump zaraz poszukam

Astrid matko jedynia, głęboko oddychaj..... nie można panikowac .... wszystko bedzie dobrze .
swoją drogą chyba potem złącze nózki mojej małej zeby zobaczyć.....bo ciągle słysze wokół o tych bioderkach...
Może nie ma jakiejś ogromnej różnicy... no ale powiedziała, żeby to sprawdzić. Normalnie mam mega stresa. No i jeszcze dzisiaj było szczepienie i mam nadzieję, że nic się złego nie będzie działo. Jest lekko marudna.

Iskirka i Nana: dzięki Wam. Ona w sumie też śpi na prawej stronie, ale częściej wybiera lewą. Karuzelę ma ze swojej prawej strony ustawioną. Jutro się więcej dowiem. Z resztą rodzina od strony męża, łącznie z mężęm, mają problemy z biodrami :(.

Ostatnia edycja:
LOL ! Ale tu zabawnie dzis :-D

Iskierko, ja bym zdecydowanie dolozyla ryb (morskich, nie jakies tam tilapie) i kasz , pieczywo biale zastapilabym razowym , warzywa- istotne najlepiej surowe podawane z olejami roslinnymi, najpopularniejsza oliwa z oliwek czyli duzo salatek z jajeczkiem i warzywami. Napewno powinnas ograniczyc produkty przetworzone typu pizze, tortille, frytki itd. Nie wiem czy podajesz malej jeszcze te herbatki na trawienie, ale z tego bym zregyznowala calkowicie , tutaj w NL voedingscentrum stanowczo odradza stosowanie takich specyfikow na malutkich dzieciach.

A propos ja mam jeszcze zupke smietnik ze wczoraj , powedrowalo tam wszystko z lodowki, cukinia, pieczarki, cebula, marchewka, soczewica , pomidory z puszki , 2 ziemniaczki, troszke zagescilam, doprawilam i zostalo jeszcze pol gara wiec nie musze dzis gotowac.

Moja ladowarka w koncu doszla , a energia sie chyba wyczerpala, wiec sama siebie troche podladuje i zafunduje sobie poobiednia drzemke.

Zastanawiam sie gdzie sa dziewczyny, ewelina, yokasta, alexja, berni nadal bez netu ?

Anna ja uwielbiam rzeczy z Mothercare, w mojej tonacji kolorystycznej .

reklama
Astrid bez paniki. Moja corcia tez odwraca glowke w jedna strone ciagle (prawo). Jak jej ciagle cos podkladam zeby tak nie robila. Bedzie dobrze.

Mdziula wlasnie ja zmierzylam taka zwykla miara i ma ok 56 cm:-)

Do góry