reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

reklama
The Hague niestety nie skórzana, ale wiekszosc zdazyla wsiaknac w kocyk wiec na kapanie tylko powierzchownie hehehe

mnie kraamzrogowa tez powiedziała zeby kąpać co 2 dni nawet jak co 3 to nic nie szkodzi.... no my kąpiemy co 2 dni :)
co do chusteczek to ja uzywałam etosowskie do skóry wrazliwej ale zauwazylam ze po przecieraniu skora robila sie czerwona i zmieniłam na natusan first touch hipoalergiczne i jestem bardzo zadowolona, całej serii uzywam...
a jak pupa była odparzona to zamiast chusteczek przemywałam przegotowaną ciepłą wodą.......

Tomkowi od 2 tygodni sie odwidzialo i mleka nie chce z butli, musze go lyzeczka karmic :dry: nie musze chyba mowic jak to sie odbywa, wszystko mokre z mleka, lacznie z bodami, sliniaczkiem i lezaczkiem :dry:

:szok: Ooo matko gdybym ja miała moim jeszcze mleko łyżeczką podawać to nic innego bym nie robiła tylko szuflowała im do pycholi...
A próbowałaś w coś innego wlać mu to mleko...niekapek?? coś żeby go zainteresować albo żeby mógł robić samodzielnie?? tak do głowy mi przyszło... bo moje to muszą mieć założone uszy od niekapka na butle i tak piją inaczej niechcą!

HAGUE moj Tymcio tez nie chcial z butli mleczka ale jak mial roczek no i wtedy zaczely mu zeby isc .Moze to dlatego Tomcio nie chce z butli.Wtedy Tymek pil juz tylko 3 razy dziennie mleczko no i robilam mu kaszke i zageszczalam Nutritonem ,mozna tez maczka kukurydziana zageszczac (tak mi polecala pediatra z pl) no napewno latwiej bedzie ci karmic

MamoZ&M na niekapek tez nie chce patrzec, ale to chyba dlatego, ze nie wie jak z niego pic.
Nana tylko wiesz co najlepsze jest? Ze on wszystkie soczki, herbatki i wode pije z butli, i mleko czasami tez. Ale przewaznie mlekiem go karmie na spiaco, bo wtedy mu butla nie przeszkadza.

Mojej Marcie właśnie wczoraj przebił się pierwszy ząbek :rofl2:
Jadła i piła normalnie, tylko to marudzenie....
Tera właśnie pełza po podłodze i ciągnie mi kabel od lapka:-D chyba trza zlać dupsko łobuzowi :-D

Hej mamuśki, mam takie pytanko do was... do kiedy właściwie bierze się kwas foliowy?
I wie może któraś jak to jest z farbowaniem włosów? Bo w ulotkach, które dostałam od położnaj niby pisze że farba nie szkodzi... moje włosy już się proszą o farbowanie (przypominam już strach na wróble) ale troche mam stracha...
Pozdrawiam!

Moja sobie dzisiaj pupkę trochę odparzyła i w ogóle ma Dzień Marudy. Coś tam przysypia, ale zaraz się budzi itd. Przez sporą część dnia przeleżała z gołym tyłkiem, żeby sobie wywietrzyć to odparzenie. Dodatkowo jej posmarowałam sudocremem. Teraz się uspokoiła, widocznie podziałało. Co do sikania... położyłam ją z tą gołą pupką na ręcznik na przewijak a przewijak dałam do łóżeczka. Oczywiście po paru minutach ręcznik już był zasikany :cool2: i to dwa razy, heh.

reklama
Do góry