Melduję posłusznie ze u nas wszystko OK.
Alexja gratuluje ekspresowego porodu i super wygladu...
Jakbyście zobaczyły mnie po porodzie...wszyscy się śmiali że wyglądałam jak naćpana
No właśnie, ja też....
Iskierko ja czesto tak mam. Emila ma takie dni ze śpi po 20 minut a czasem mniej. Wole wtedy nic nie robić bo tylko sie denerwuje ze nic nie mogę dokończyć. Rozumiem ze u Ciebie byłoby cieżko bo masz trochę wiecej domowników.
No właśnie ja się tez nie denerwuję. Olewam wszystko totalnie, bo maleństwo jest najważniejsze. Dopiero jak mala śpi to mogę spokjnie robić porządki czy obiad.
Akurat tak było, że w piątek mogłam obiad robić na raty albo poczekać na powrót córki czy syna ze szkmoly lub męza z pracy. Miala kalafior smażony z ziemniaczkami, a to trzeba wszystko roobić na świeżo, krótko przed podaniem. Więc jaak mala spala to ja bawilam siew krawcową... to znaczy ze uczylam sie szyc na maszynie, bo to dla mnie czarna magia.
Poszylam corce rozerwaną piżamę, potem probowalam rożnych ściegów, obrębiania, zakładania itp. Złamałam igłę, wwymieniłam na nową, rozebralam bębenek na czynniki pierwsze, poskladalam go na nowo i jestem happy, bo chyba opanowalam maszynę
Za to dzis mialam wenę i posprzatalam synowi w pokoju... Dwa tygodnie temu kupiliśmy mu łózko piętrowe z biurkiem i trzeba bylo w koncu zagospodarowac mu połki i poleczki. A ze wczesniej nie bylo kiedy bo byli goscie to zrobilam to dzis. Ciekawe jak dlugo bedzie tak czysto...
U mnie ok ale nadal nie potrafie sie zorganizowac ale moze dlatego ze mama jest i to tu to tam chce pojechac................a co zrobie jak pojedzie zorganizuje sie ?????? Zobaczymy
Zorganizujesz się, zobaczysz:-)
mnie sytuacja zmusiła do pójscia do pracy na pełny etat i za dwójkę dzieci w kdv dopłacam 400 euro.
I tak wszyscy znajomi holendrzy mówią ,że to mało.
O matko polowa pensji na kdv..... Chyba faktycznie zaczne szukac pracy wylacznie na popoludnia....
Ale ze jaka maka ? Tortowa, zbozowa , czy "kartoflanka" jak to mowi Iskierka ?
Ayni, mąka kartoflana czyli po polsku ziemn iaczana jest najlepsza na wszelkie odparzenia. Można ją stosowac w każdym przedziale wiekowym, od lat 0 do 100 i więcej