reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

ISKIERKO no to ja sie zastanawiam czemu Tymkowi nie zrobili usg bioderek skoro ja mam dysplazje stawow biodrowych no i fizjoterapeutka stale mi mowi ze Tymek siedzi nieprawidlowo i ze krzywi mu sie kregoslup no ale pocieszyla mnie ze bedzie miec go na oku.Pytalam o usg to uznali ze nie potrzeba.Musze chyba sama w pl zrobic.

ale tutaj jak zwykle nie widza problemu, jedyne co to jak cos w rodzinie jest. na szczescie trafilam na fajna lekarke w cb i nie robila mi problemow, bo huisarts juz tak :dry:

nana tutaj NIE robia po vacuum usg glowki :baffled: w pl to standardowe badanie po proznociagu....:nerd: nie wiem, jakies durnowate przyzwyczajenia tu maja.:dry:
ja odpowiem Wam hurtem, za jednym zamachem.
Nana, nie mam pojęcia dlaczego twojemu Tymkowi nie zrobili USG bioderek. Nie wiem też czy robią usg głowki, ale pomimo tego że - jak pisze Thehague - mają tu jakieś durnowate przyzwyczajenia uważam ze można (a nawet trzeba) pewne rzeczy na lekarzu wymusić...
Co do "durnowatych przyzwyczajeń" dodam, że co kraj to obyczaj. W PL jest tak, w NL inaczej, a w UK jeszcze inaczej i tego nie zmienimy.

reklama
nana masz racje z ta oszczednoscia, z mlekiem pepti na skaze bialkowa tez oszczedzaja, i wymyslaja ze to alergie na proszki :-p hehehe no coz, dobrze ze czasami mozna sobie do pl wyskoczyc na badania jakies:tak: albo tez czasami zatelefonowac do lekarza w pl i popytac o pare rzeczy :-D
no chyba ze trafi sie tu na lekarza co naprawde LECZY i nie wymysla :sorry2:

nana z tego co wiem, to w pl robi sie jeszcze dzidziusiowi usg brzuszka zeby zobaczyc jaki jest stan wnetrznosci, no ale tutaj to nawet o tym nie slyszeli heheh:-D

No wlasnie nie wiem co tam opisywac i nie bede pisac ;p bo po co. :D

a ktos kiedys pisal / pytal jak to jest ze znieczuleniem zzo i kosztami, czy trzeba placic. w tym artykule jest napisane, ze kobiety wybieraja porod w szpitalu z zzo i wtedy to jest traktowane jako wskazanie medyczne i caly porod w raz ze znieczuleniem jest DARMOWY

lg.php

Voor bevallen in het ziekenhuis geldt normaal gesproken een eigen bijdrage van 317 euro. Maar als er een ruggenprik wordt gegeven, is er sprake van een medische indicatie, en dan is de bevalling gratis. De ruggenprik maakt onderdeel uit van de pijnbestrijding tijdens het bevallen.

Vrouwen kiezen ruggenprik om gratis bevalling | WIJ.nl | Jouw zwangerschap, baby’s geboorte en moeder zijn

nie pamietam juz kto o to pytal, ale moze komus sie przyda to info :p

Ayni ja pisałam bo ostatnio mi położna mówiła że na następnym spotkaniu będzie pogadanka o porodzie, to sobie coś tam napisałam, potem jeszcze mi tu dziewczyny pisały że Iguana po ang wkleiła swój, więc i z niego kilka podpunktów sobie spisałam (oczywiście bez tłumaczenia na nl bo mi się nie chciało). A więc miałam w rezultacie dwa plany, ang i nl heh:-D Dałam to położnej na wizycie, ona przeczytała, mówiła że super i niektóre z tych podpunktów to tu normalne ale fajnie że mam i dla własnego komfortu i do szpitala żeby wiedzieli od razu czego oczekuję. troche sobie ona w komp wklepała i dzięki temu szybko rozmowa nam poszła :tak:

Ayni to samo mi połozna powiedziała...... ale to nie tylko tyczy sie ruggenprik ale takze znieczulenia w udo morfiną bo to takze dają w szpitalu.... ja bede probować bez znieczulenia ;)

reklama
ISKIERKO no jasne ze ty nie wiesz czemu nie zrobili tych badan,nic trzeba bedzie sie w polsce przebadac.Mnie sie tylko niedobrze robi jak ide do lekarza z Tymkiem i nie traktuja nas calosciowo tylko na wszystko potrzebne osobne umowienie sie bo jak kiedys probowalam opowiedziec co mnie niepokoi to uslyszalam ,ze czasu na tyle nie maja i ze tylko to co najwazniejsze.No a skad ja mam wiedziec co najwazniejsze od tego oni sa by ocenic ale on wola nie wiedziec zeby nic nie musiec robic.No ponazekane dobrze jest jak jest dobrze.Dobrej nocy dziewczyny ;-)

Do góry