Iskierka71
Fanka BB :)
ISKIERKO no to ja sie zastanawiam czemu Tymkowi nie zrobili usg bioderek skoro ja mam dysplazje stawow biodrowych no i fizjoterapeutka stale mi mowi ze Tymek siedzi nieprawidlowo i ze krzywi mu sie kregoslup no ale pocieszyla mnie ze bedzie miec go na oku.Pytalam o usg to uznali ze nie potrzeba.Musze chyba sama w pl zrobic.
ja odpowiem Wam hurtem, za jednym zamachem.ale tutaj jak zwykle nie widza problemu, jedyne co to jak cos w rodzinie jest. na szczescie trafilam na fajna lekarke w cb i nie robila mi problemow, bo huisarts juz tak
nana tutaj NIE robia po vacuum usg glowki w pl to standardowe badanie po proznociagu.... nie wiem, jakies durnowate przyzwyczajenia tu maja.
Nana, nie mam pojęcia dlaczego twojemu Tymkowi nie zrobili USG bioderek. Nie wiem też czy robią usg głowki, ale pomimo tego że - jak pisze Thehague - mają tu jakieś durnowate przyzwyczajenia uważam ze można (a nawet trzeba) pewne rzeczy na lekarzu wymusić...
Co do "durnowatych przyzwyczajeń" dodam, że co kraj to obyczaj. W PL jest tak, w NL inaczej, a w UK jeszcze inaczej i tego nie zmienimy.