reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Ciastem czykuladowym z powidlami czeresniowymi sie dziele :D

Olalam swoj slodyczowy detox ;) dosc posuchy :d

Czy u Was dalej tak cieplo?? Caly dzien padalo ale temp dalej wiele pozostawia do zyczenia...

reklama
Astrid kazda mama robi jak uwaza, mi sie wydaje ze taki kikutek to fajna pamiatka z czasow zaraz po porodzie, i ja bardzo chcialabym miec takie cos, ale nie mam.. :( teraz jak patrze na ten kikutek to jest tak mocno zeschniety, jak kamien prawie :D milo miec cos takiego namacalnego, cos wiecej niz tylko zdjecia. ja Tomusiowi to napewno zachowam, a jak kiedys tego nie bedzie chcial ogladac, to wyrzuci to i bedzie po sprawie :tak:

Wiecie a moja mama tez nam zbierala kikutki i jak szlismy do szkoly to dawala nam do rozlamania ponoc jak sie pzrelamie to sie bedzie wiodlo w szkole.ja przelamalam i jakos bylo nie zle :-D

Ja nie dawalam Tymkowi rzadnych cudownych herbatek ,kupilam w sklepie zielarskim herbate z kopru i tam bylo tylko to.Teraz zakupilam mu ta herbatke ale nie chce jej pic .

I moze i dobrze :)

Ja tez czytalam ze espumisan dla dzieci jest bezpieczny , ale tylko tak pobierznie przelecialam, bo wiem, ze tego tutaj nie maja.

MGD podziel sie ciastem!!! Jeju ja ostatnio wcinam jak wariatka!

Wiecie moze gdzie mozna zamowic ciasto z dostawa do domu ? Czy jest cos takiego ?
Wiem, ze dostarczaja cup cakes, ale ja bym chciala ciasto zamowic, a tutaj nie mam zadnego takiego biznesu a potrzebuje na poniedzialek rano, wiec tez do miasta nie bede leciec o 8.00

No co ty! Ja sie w ogole nie znam na pieczeniu cos tam upieklam pare razy, ostatnio jak robilam browni, to dalam jedna tabliczke extra, ze jak M jadl na sniadanie jeden kawalek to potem nic mu sie nie chcialo jesc przez najblizsze godziny. Rece lewe do pieczenia! I tak bede musiala przygotowac gar golabkow i rozne miesa na BBQ w tym szaszlyki , lamsvlees kotleciki w marynacie itd nie chce stac przy garach non stop :p

Chyba ze ty mi upieczesz ?
:-)

Z mila checia :D

Mam mega prosta rolade do zrobienia :D
Jak juz moja siostra to potrafi to ty tez :

Składniki:
4 jajka
200g cukru pudru
5 łyżek mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
200 ml śmietany kremowki(slagroom)
250g owoców (najlepsze truskawki, maliny albo borówki)
1 op. cukru waniliowego
4 łyż. cukru pudru
olej

Jajka ubić z cukrem pudrem na gładką jasną masę, dodać przesianą mąkę pszenną i ziemniaczaną i proszek. Połączyć ( ja wszystko w mikserze robię)
Na blaszkę wyłożyć papier pergaminowy wysmarowany olejem. Na to wylać przygotowaną masę ( ja używam tej blaszki z piekarnika)
Piec 8-10 min w temp. 190 st. Natychmiast po upieczeniu odwrócić ciasto, oderwać papier i przykryć ściereczką( ja kładę lekko wilgotną ściereczkę na ciasto
I wtedy odwracam i odklejam papier). Ubić śmietanę na sztywno, dodać puder i waniliowy (jak ktoś lubi mało słodkie to tylko waniliowy)
Rozsmarować śmietanę na biszkopcie, rozłożyć owoce i z pomocą ściereczki zwinąć w roladę. Odstaw do lodówki. Podać pokrojoną w plastry.

reklama
Do góry