reklama
Astrid kazda mama robi jak uwaza, mi sie wydaje ze taki kikutek to fajna pamiatka z czasow zaraz po porodzie, i ja bardzo chcialabym miec takie cos, ale nie mam.. teraz jak patrze na ten kikutek to jest tak mocno zeschniety, jak kamien prawie milo miec cos takiego namacalnego, cos wiecej niz tylko zdjecia. ja Tomusiowi to napewno zachowam, a jak kiedys tego nie bedzie chcial ogladac, to wyrzuci to i bedzie po sprawie
Astrid1987
Mama Tygrysica z Księżyca
Zgadzam się, każda robi, jak uważa . Ja mam obrączkę i fotki.
Madziula85
Rodzina w komplecie :)
... kikutki??? mnie też opaska w zupełności wystarczy
Ja nie dawalam Tymkowi rzadnych cudownych herbatek ,kupilam w sklepie zielarskim herbate z kopru i tam bylo tylko to.Teraz zakupilam mu ta herbatke ale nie chce jej pic .
I moze i dobrze
Ja tez czytalam ze espumisan dla dzieci jest bezpieczny , ale tylko tak pobierznie przelecialam, bo wiem, ze tego tutaj nie maja.
MGD podziel sie ciastem!!! Jeju ja ostatnio wcinam jak wariatka!
Wiecie moze gdzie mozna zamowic ciasto z dostawa do domu ? Czy jest cos takiego ?
Wiem, ze dostarczaja cup cakes, ale ja bym chciala ciasto zamowic, a tutaj nie mam zadnego takiego biznesu a potrzebuje na poniedzialek rano, wiec tez do miasta nie bede leciec o 8.00
No co ty! Ja sie w ogole nie znam na pieczeniu cos tam upieklam pare razy, ostatnio jak robilam browni, to dalam jedna tabliczke extra, ze jak M jadl na sniadanie jeden kawalek to potem nic mu sie nie chcialo jesc przez najblizsze godziny. Rece lewe do pieczenia! I tak bede musiala przygotowac gar golabkow i rozne miesa na BBQ w tym szaszlyki , lamsvlees kotleciki w marynacie itd nie chce stac przy garach non stop
Chyba ze ty mi upieczesz ? :-)
Chyba ze ty mi upieczesz ? :-)
mgd
ماما كوثر
Z mila checia
Mam mega prosta rolade do zrobienia
Jak juz moja siostra to potrafi to ty tez :
Składniki:
4 jajka
200g cukru pudru
5 łyżek mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
200 ml śmietany kremowki(slagroom)
250g owoców (najlepsze truskawki, maliny albo borówki)
1 op. cukru waniliowego
4 łyż. cukru pudru
olej
Jajka ubić z cukrem pudrem na gładką jasną masę, dodać przesianą mąkę pszenną i ziemniaczaną i proszek. Połączyć ( ja wszystko w mikserze robię)
Na blaszkę wyłożyć papier pergaminowy wysmarowany olejem. Na to wylać przygotowaną masę ( ja używam tej blaszki z piekarnika)
Piec 8-10 min w temp. 190 st. Natychmiast po upieczeniu odwrócić ciasto, oderwać papier i przykryć ściereczką( ja kładę lekko wilgotną ściereczkę na ciasto
I wtedy odwracam i odklejam papier). Ubić śmietanę na sztywno, dodać puder i waniliowy (jak ktoś lubi mało słodkie to tylko waniliowy)
Rozsmarować śmietanę na biszkopcie, rozłożyć owoce i z pomocą ściereczki zwinąć w roladę. Odstaw do lodówki. Podać pokrojoną w plastry.
Mam mega prosta rolade do zrobienia
Jak juz moja siostra to potrafi to ty tez :
Składniki:
4 jajka
200g cukru pudru
5 łyżek mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
200 ml śmietany kremowki(slagroom)
250g owoców (najlepsze truskawki, maliny albo borówki)
1 op. cukru waniliowego
4 łyż. cukru pudru
olej
Jajka ubić z cukrem pudrem na gładką jasną masę, dodać przesianą mąkę pszenną i ziemniaczaną i proszek. Połączyć ( ja wszystko w mikserze robię)
Na blaszkę wyłożyć papier pergaminowy wysmarowany olejem. Na to wylać przygotowaną masę ( ja używam tej blaszki z piekarnika)
Piec 8-10 min w temp. 190 st. Natychmiast po upieczeniu odwrócić ciasto, oderwać papier i przykryć ściereczką( ja kładę lekko wilgotną ściereczkę na ciasto
I wtedy odwracam i odklejam papier). Ubić śmietanę na sztywno, dodać puder i waniliowy (jak ktoś lubi mało słodkie to tylko waniliowy)
Rozsmarować śmietanę na biszkopcie, rozłożyć owoce i z pomocą ściereczki zwinąć w roladę. Odstaw do lodówki. Podać pokrojoną w plastry.
reklama
Podziel się: