reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Witam dzis!!
Ja osobiscie wyprobowalam ta herbatke na mojej starszej, i........... nie pomoglo, wrecz przeciwnie zaczela sie prezyc, napinac i pierdziec jak stary i najgorsze ze zaczela plakac i to straszliwie. Po prostu dostala wzdec a jej organizm jako malej dzidzi nie potrafil sobie poradzic. Ponowilam probe za jakis czas i to samo. Wiecej nie podawalam. Mojej pomagala herbatka rumiankowa z HIPPa a czasami proszek troisty(kolezanka polecala i pomagal). Ale kazda mama musi spr co odp jej dzidzi:tak:

reklama
mi teraz przywiozą z polski herbatke Hipp ułatwiającą trawienie :) można ja dopiero po 1 miesiacu , to juz bede miała :)

a słuchajcie, kiedyś był poruszany temat wzrostu dziecka, ale nie pamietam juz dokładnie jak to sie mówi ze dziecko bedzie takie jak rodzice?? czy to nie ma reguły???

madziula, wydaje mi sie ze to nie ma reguly jakie wysokie bedzie dziecko bo np moj maz ma 198cm, a jego rodzice po 170-176, jest wysoki ale po kim??? nikt w jego rodzinie nie byl tak wysoki. Kiedys gdzies czytalam ze dziecko bedzie tak wysokie jak rodzice lub ich wysokisc plus 5cm, ale cos mi sie nie wydaje.
Moi rodzice maja po 170-175, a ja mam tylko 159cm.

Ja nie dawalam Tymkowi rzadnych cudownych herbatek ,kupilam w sklepie zielarskim herbate z kopru i tam bylo tylko to.Teraz zakupilam mu ta herbatke ale nie chce jej pic .

Mi mama z Polski przywiozła kropelki Delicol (enzym laktaza). Daje się je do 3 miesiąca życia i dawkowanie jest rozpisane w tabeli względem tygodni życia dziecka. Mam też espumisan od 3 miesiąca życia w kropelkach. Te pierwsze to pomagają w tempie błyskawicznym.

Ostatnio w pl kolezani siostra urodzila i na fotce dziecko tez juz mialo ta klamerke na pepuszku:tak::tak:

Bylam dzis w hm i kupilam te biustonosze:tak:
Bernadetko biedna ty,wytrwalosci ci zycze:tak: Ja tez nie nialam pokarmu w drugim dniu zadzwonilam po polozna i przywiozla mi mleko modyf:tak: Kazala pierwsze piers a pozniej pare kropel mleka:tak: i tak na nastepny dzien pokarm wrócil :tak:

iskierka mozna moczyc pepek (nawet z kikutkiem), tylko pozniej trzeba osuszyc :tak::-) wiem, ze w pl inaczej robia, ale nie slyszalam zeby jakims dzieciom cos bylo po tych tutejszych sposobach ;-)
Może i można, ale skoro zadecydowalam dziś go nie moczyć to tak właśnie zrobię:-D:-D:-D
Ja chwilowo nie mysle nad herbatkami. Mam w razie czego kropelki ktore mozna podawac od pierwszego dnia.
Co do "tutejszych sposobów" to czasem się z nimi zgadzam a czasem nie. Staram się zachować złoty środek:-D:-D:-D:-D

Iskierka ja Ci nie kaze Olivii kapac, tylko Ci napisalam, ze mozna ;-)

Ja kikutek schowalam na pamiatke :-D lezy razem z testem ciazowym od poloznej :-D ja po swoim porodzie mam w domu tylko opaske na raczke.. a Tomek nie ma tej opaski, to zachowalam mu kikutek :-):tak:

Ja Mai chyba wyrzuciłam :baffled:. Tak to jest, na początku się nie myśli. Ale chyba nie chciałaby tego oglądać w przyszłości. Za to mam wszystkie zdjęcia z USG łącznie z płytką.

reklama
Do góry