reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

reklama
h&m ma przeceny nie tylko na dzieciowe ciuszki, dzisiaj byłam i kupowałam biustonosz do karmienia w przecenie...

Madziu, tak zgadza sie. Przecena jest na wszystko :)
Alecten korting bon co ma Kallie jest tylko na dzueciowe rzeczy :)

Tyz mam staniki z H&M do karmienia. Bawelniaki. Meeega wygodne. Juz dlugo w nich laze

Astrid, dzieki za bajeczki, puszcze je mojej starszej corci zeby wiedziala co i jak:-), na razie stanelo na tym ze ona zamowila sobie dzidzia i tata z mama sie poprzytulali i jest.

dobry wieczór. my już po spacerku, byliśmy odwiedzić owce, nawiązać z nimi dialog oraz nakarmić trawą zza granicy. w drodze powrotnej złapał nas deszcz i śmiesznie wygladalam bo najbardziej mokry był brzuch.

karola a łap! jeszcze jest 8 pewnie dziś coś jeszcze zniknie a jutro to już tylko garnek lizac ;)

Mgd a jaki składnik występuje w zzo? chyba epidural? czy występują różne środki? nie sprzeczam.się ale oglądałam świetny document który zresztą polecam każdej kobiecie pt Porodowy Biznes można znaleźć na you tube i tam było to dość obszernie omówione ;) no ale lekarzem nie jestem tylko tyle co pamiętam o epiduralu

głodna znów!!! niemożliwe!!

a co do poduszek to jeszcze pomyśle zajde do tego sklepu i zobaczę jaki tam asortyment może cos mi wpadnie w oko ? póki co wkładam koldre między nogi albo posługuje się konczyna męża. ta znajoma też powiedziała że tej poduszki już nie używa i że może mi dać ale sie zastanawiam czy to nie jest taka osobista rzecz? Poszewke można przepracowania czy kupić nowa ale e środku to już nie bardzo... czy ktoś pral już?

Hmm no to moje dziecię się załapie na ten korting 50% dopiero po porodzie pewnie a ja na obecne przeceny skoczę dla siebie bo dzisiaj mnie zacząl uwierać jeden z moich dwóch biustonoszy wiec trzeba korzystać i żeby tylko rozmiary były:tak:

AYNI ogladalam ten dokument :) ale tam bylo o cesarkowym biznesie ...?
Mnie lekarz zapewnial ze epidural przedluza porod bo nie czuc dokladnie kiedy trzeba przec..
No ale mnie to nie dotyczy :p ja z innych troche wzgledow sie na ZZO nie zdecyduje ;)

Co do poduchy: jesli mialabym pewnosc ze ta osoba uzywala poszewki to spoko( poducha laduje miedzy nogami ;) )
Wtedy mozesz dokupic w Hemie sam pokrowiec..

KALLIE pedz ile sil bo ludzi tam jak mrowkow :D

Ostatnia edycja:
reklama
Farmakologiczne metody uśmierzania bólu

• Znieczulenie zewnątrzoponowe. Jeśli inne metody zawodzą lub nie możesz ich stosować, pozostaje jeszcze znieczulenie. Polega ono na wprowadzeniu środka znieczulającego za pomocą igły do kanału krzyżowego w dolnej części pleców, uśmierza się w ten sposób ból szyjki macicy, pochwy i krocza. Ten rodzaj znieczulenia wywołuje skutki uboczne w postaci bólów głowy lub kręgosłupa nawet do kilku miesięcy po porodzie. Zdarza się, ze po wstrzyknięciu środków przeciwbólowych pojawia się konieczność zakończenia porodu za pomocą kleszczy lub próżnociągu. Dzieje się tak z powodu nadmiernego zwiotczenia mięśni kanału rodnego.
źródło: Ból porodowy: fakty i mity o bólu porodowym - www.mamazone.pl

nie wiem na ile prawdziwa jest ta informacja, chodzi mi o kleszcze lub proznociag..:szok:

Do góry