reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

yhy no to z moim szczęściem pewnie mojego rozm nie będzie, no ale, jutro spróbuję:tak: I chyba hemę też nawiedzę zobaczyć te pokrowce bo moje zebry co killka dni jak piorę to już troszkę zmarnowane heh
Ayni smaka mi na gołąbki zrobiłaś :crazy:
tylko mam taką mega zgagę że chyba dzisiaj ciężka noc mnie czeka yhh

reklama
dziewczyny , jak tam wasze pokoiki?? ja juz prawie skonczylam, brakuje tylko lampy.. firanek bo narazie powiesiłam same zaslonki dzieciece bo nie moge znalesc firanek na dlugosc albo takich co mozna skrocic wiec poki nie znajde tak sobie bedzie no i jakas mini komodeczke jeszcze.... ale to dokupie dopiero jak znajde odpowiednia bo mi na juz nie potrzeba tylko chcialam czyms kat zastawić :)

no to wlasciwie to ja moge rodzic hihiih

AYNI znalazlam to : http://www.knov.nl/docs/uploads/Pijnfolder_Pools.pdf

MADZIA moj kacik dla Ksiezniczki skonczony i wycackany ;)
Torba spakowana. Wyprawka skompletowana. Od poniedzialki moge rodzic :D

Pokaz pokoik :)

KALLIE nie "znajac twoje szczescie" tylko Twoje (.)(.) :p

madziula, ja jeszcze w rozsypce z pokoikiem- kacikiem, mial juz byc skonczony w zeszlym tyg, ale caly caly czas cos nowego wymyslalam,a to okno jeszcze pomalowac, a to drzwi bo zolte, a to , ato tamto. jeszcze syf i brud:-(. jutro wezme sie za gruntowne sprzatanie, ale nie wiem kiedy smrod farby wywietrzeje:baffled:. Wiec mala jeszcze ma siedziec i nie wychodzic:-)

haha dobre Mgd:-D
Madziula wstaw zdjęcie pokoiku:-) ja będę miała na początku kącik w sypialni z komodą i łóżeczkiem bo jestem leniwiec i nie wyobrażam sobie kursowania z pokoju do pokoju w pierwszych miesiącach, ale jak w sierpniu kącik urządzę to się pochwalę, na razie weny brak i łóżeczka też nie chcę rozkładać bo za wcześnie jak na mnie chociaż czasem kusi heh
Ja mam zgagę i ledwo dycham przez to a w dodatku moje maleństwo bawi się w najlepsze przez co mój tańczy:rofl2:brzuch tańczy

Dobry wieczór moje kochane. Ja dopiero teraz piszę, bo postawilam sobie za punkt honoru przeczytać wszystko co naskrobałyścxie od mojego ostatniego posta i... troche mi zeszło.
W tym samym czasie Olivia zużyła ze 3 pampersy i pojadla z dwoch piersi:-D:-D:-D

No i przegapilam najważniejsze - poród Bernadetki!!!!!!!!!!!!!
Bernadetko kochana, szczerze ci gratuluję ślicznego synusia i sił do tak długiego porodu.
Teraz tylko sie cieszyć z narodzin.
ISKIERKO no a jak babka z kraamzorgu chyba ok bo nic nie piszesz.
Nana - temat rzeka. Opiszę innym razem - obiecuję
O nie :szok:. Czy tutaj mają zwyczaj dać coś na to, czy ma się samo wyleczyć jakimś cudem?
Astrid, znalazlam takie coś: Aambeien | Vasoplant bij een aandoening als aambeien | VSM Geneesmiddelen maakt geneesmiddelen uit de natuur. Homeopathie en fythotherapie poczytaj, moze akurat to coś dla ciebie.
Ja mialam zamiar sie w to zaopatrzyć, ale na szczęście od porodu bylam już 2 razy i poszło gładko. Może dalej też tak pójdzie.
W ogóle to krocze mam naciągnięte że hej i od czasu do czasu szycie mnie ciągnie - a mam 1 szew.... No i krwawię wciąż i wciąż i wciąż.
Haha tez sie nad tym zastanawiam :D
(jak te dzieci sie tam mieszcza)
To ja wam teraz cos napiszę:
Moj mąż był juz ze mną przy narodzinach syna - 12 lat temu i jako dumny tatuś przecinał pępowinę. Pamiętam jednka, że wlasciwie stał obok mojej glowy i w pewnym momencie lekarz nawet go na kilka minut wyprosil - nie pamiętam dlaczego i kiedy - czy jak przebijal pęcherz, czy jak nacinal krocze, czy jak mnie szyli.
Teraz też był przy porodzie, ale stał właściwie na wysokości moich podkurczonych kolan, wręcz podtrzymywał mnie za nie. Ja kurczowo się go jedną ręka trzymalalm (drugą ręką ściskalam położną ze szpitala, a moj poloznik "wyciągał" małą.
Mój mąż stojąc w takiej pozycji mial idealn y "punkt widokowy" na moje krocze w calej jego "urodzie" i widzial dokładnie jak wychodzi główka i potem cala reszta. I gdy juz byliśmy w domu i rozmawialiśmy o porodzie to przyznał mi się, że jak widział pojawiającą się główkę małej niemal zakleszczoną w moim kroczu pomiędzy skurczami to pomysłał wtedy - to jednak musi cholernie boleć.
I za ten ból wycałował mnie z miłością...
Mgd a ta poduszkę można prac? nie wiesz może? bo u nas z smart shopie jest jedna za 5 i wtedy mogłabym wziąć bon 50 na bzdurki
Ja mam uzywaną, nie pralam jej, ale podobno mozna sprobowac prac recznei. Pralam sam pokrowiec.
Generalnie nie umiem przy jej pomocy karmic....

U nas wszystko ok, wczoraj przyjechali tesciowie z wnukami, odpowiednio ich ustawilam. Dostalo sie tez moim dzieciom, ktore od razu malpiego rozumu dostaly... Teścioa o dziwo zrozumiala o co biega i dzis zajmowala się sprzątaniem , gotowaniem itp a ja siedzialm na sofie i dyrygowalam :-D
Myślalam ze uda mi sie wejsc wczesniej na kompa, ale...
Najpierw przyszla babka sprawdzić malej słuch i pobrac krew, potem hiusarts na kontrolę, potem kraamzorg... Potem byl obiad itp, itd.
Pozbylam sie dzis kraamzorgu, opisze wszystko pozniej...
Mala od wczoraj przybiera wg kraamzorgowej wagi 20g dziennie, mnie mleko sika jak z kranu, mala coraz wiecej wypija. Dzis w nocy przebila sama siebie i spala od 2.00 do 6.00.
Terazx znikam pranie powiesić i spać - dobranoc all

ależ wy jestescie, niestety nie da sie jednym zdjeciem pokazac pokoiku to on jest troche nietypowy, musialabym robic kilka z paru stron ale dwie fotki wam wrzuce, z grubsza :)

reklama
MADZIA pieknosci :)
Powiedz mi tak szczerze ;) serio bedziesz co 3 godziny latac do drugiego pokoju???

ISKIERKA wesze w Twoim poscie ze kraamzorg to nie byl dobry pomysl ;)

A to kacik mlodej :)

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    31,1 KB · Wyświetleń: 27
  • image.jpg
    image.jpg
    43,6 KB · Wyświetleń: 27
  • image.jpg
    image.jpg
    25,1 KB · Wyświetleń: 29
Do góry