reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Bry :)

Alez piekne ciepelko. I bez zaru z nieba :) zaraz ide po arbuza. Sorbet sobie zrobie. A co!

Dzisiejsza noc bez skurczowa,ale w zamian dostalam mega zgage i latanie siku co 2 godz :D
Nie ma lekko ;)

BETNADETKO trzymasz sie????

reklama
Tak sobie wczoraj o malej Olivii rozmyslalam(bo mnie zazdrosc wziela ze Iskierka juz po drugiej stronie teczy) :p
I czy 48cm to nie malutkie dziecko?? Czy to taka norma w tym tygodniu??
Ja sie urodzilam 58(!!)....gigantus bylam normalnie...

Mgd a twoi rodzice też więksi ? bo my ją to taki sredniak a m niższy jeszcze i ja miałam 53 cm on też był mały. a ty wyższa jesteś to chyba dlatego tak się urodzilas . oliwka to ewidentnie w mamę się wdala. chociaż nigdy nie wiadomo.

ja przeleciałam smokiem i moja misja na dziś to lodowka. hehe trzeba się przygotować na przyjazd rodziców

Ja ostatnio usłyszałam że dzieci często się podobnie wg wagi czy wzrostu do ich rodzicow rodzą. Także ja np miałam chyba 50cm i 2800, mój M podobnie coś ok 3000 więc możliwe że i moje bobo takie będzie:tak:
Mgd jak Ty miałaś 58 to dłuuuga hihi i wtedy naprawdę takie malutkie ubranka od razu w kąt

Ayni mnie ostatnio nie ma bo albo mnie coś bolało i zmęczona a w ogole to mi koleżanki imprezkę niespodziankę zrobiły w poniedz (miało być w niedziele ale że byłam po 2dniowym bólu gł to mi darowały)
Więc w poniedz miała jedna przyjść książkęmi przynieść, a wpadły wszystkie, z balonami, czapeczkami, sałatką owocową, blachą ciasta i innymi słodkościami mmmm..... i tak moje maleństwo dostało wielką skarbonkę świnkę gdzie można zbierać na wózek i resztę wyprawki:-D Żebyście moją minę zdziwienia na ich widok widziały hehe udało im się:-)

No moj Tymcio mial 44 cm tylko :-D ale no ok bo sie wczesniej urodzil ale ze mna lezala dziewczyna i urodzila o czasie a dziecko ledwo ponad 2 kg wazylo ale za to mial 2 zeby na dole i 2 na gorze :-D

Z tego co mi wiadomo, to w PL mierza po wszystkich krzywiznach, a tutaj z boku jest przystawiona miara i trzymaja za nozke. ale nie wiem czy to tak wszedzie, przynajmniej u mnie tak bylo. Ja mialam pl polozna i ona mowila, ze ona nam zmierzy a wynik i tak bedzie inny niz w cb powiedza, bo tutaj sie inaczej mierzy.

reklama
No moj Tymcio mial 44 cm tylko :-D ale no ok bo sie wczesniej urodzil ale ze mna lezala dziewczyna i urodzila o czasie a dziecko ledwo ponad 2 kg wazylo ale za to mial 2 zeby na dole i 2 na gorze :-D
O matko, mały zębuszek od początku :szok:. Musiało boleć pierwsze karmienie piersią brrr.

Maja miała 47 cm i ważyła 3056g... teraz ma 55 cm a ile waży, to się dowiem jutro :-D.

Do góry