reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Witam i ja:) Ale dzisiaj sobie pospałam, ale pogoda akurat do takiego lenistwa:-)
Mgd odpisałam :)
I przeszły mi wczorajsze muchy w nosie i całodzienne narzekanie hihi dobrze że tylko czasami mnie tak nachodzi
Iskierka niech już Twoja malutka się zdecyduje na ten poród bo teraz to już zamiast odpoczywać i zbierać siły to się męczysz strasznie z Tego co piszesz
Ewwelinna fotki jak najbardziej wskazane, i super że zdążyłaś ze wszystkim:)
Ps Iskierka jak dla mnie możesz opisywać bo jakby nie było też możliwe że mnie to czeka

reklama
Hejze ho ! :) Dzien doberek.

Iskierka fantastyczne wiesci! Ja sie przyznam szczerze ze rowniez nie mam pojecia jak taki czop wyglada, a przed ciaza to nawet nie wiedzialam o istnieniu czegos takiego
:zawstydzona/y:troche googlowalam, ale odpowiedz z pierwszej reki nawet bardzo szczegolowa bardzo sie tutaj przyda. No i mysle, ze lekarz napewno dobrze zrobil z ta szyjka, tak bys sie turlala jeszcze ze 2 tygodnie jak nie dluzej. Czasami trzeba sobie pomoc i wiele kobiet pomaga sobie w domu samodzielnie , wiec chyba lepiej jak zrobi to lekarz. Swoja droga poleci chlop na urlop z satysfakcja i czystym sumieniem, mysle ze on taki sumienny, ze sam chcial odebrac hihi . Oczywiscie pisz nam tu na biezaco co sie dzieje.

Kurka a ja czekam na telefon od mojego mial dzwonic najpierw do pracy a potem do babki z gminy bo ona czeka na odpowiedz a potem do mnie i nic nie dzwoni cholercia
:wściekła/y:

Bernadetkka lap byka za rogi :D
Kallie no pogoda jesienna. Moja aplikacja mowi ze za 80-pare dni dzidzius przyjdzie na swiat. Exciting! Ja chce juz! On tam sie tak kotluje, ze az skacze brzuch.

MGD nie spij. Co tam robisz sobie ? Czemu sie jeszcze nie zameldowalas ?

Ewelinka no pokaz fotke jak skonczysz :)

Dziewczyny, nie chcialabym, aby to byl jakis masakryczny opis czegoś nieprzyjemnego;-) Generalnie jak zobaczycie na papierze toaletowym, ewentualnie wkładce czy majtkach takie ciągnące się przezroczyste "smarki" podbarwione krwią, lub ciągnącą się krew podobna do miesiączkowej to to jest właśnie czop śluzowy...:-D
Co bardziej wrażliwe osoby przepraszam za opis:-)

Hahahah czop z rana jak smietana :D

Moze nie uwierzycie ale znalezli sie juz tacy co go sfotografowali(WTF!!!). Jak wpiszecie w google "czop sluzowy" i wejdziecie w grafike to opisy beda juz zbedne :D

Kurde a ja myslalam ze moze jakas akcja ciekawa z ranca bedzie...kaza te Wasze dzieci na siebie czekac ;)

AYNI dzieki za linka :) zaraz oblukam bo dopiero wstalam...noc koszmarna. Jak zwykle zreszta Alhamdulillah ;)
Moje dziecko od wczoraj strajkuje i tylko sie przeciaga..wiec czerwona lampka sie automatycznie wlacza :)

EWELINA zdjecia koniecznie!!

Ach Iskierka to przeciez ludzkie i kazda z nas czeka, mysle ze dalas lepszy opis niz google :D przynajmniej teraz bede wiedziec co i jak :D

poszlam za rada MGD i zajrzalam w google ;p taki glut po prostu :D no i gites dobrze wiedziec, pewnie podczas porodu naoglada sie maz gorszych rzeczy a dziecko wyjdzie lekker obslizgle. Wszystko ludzkie, wyprodukowane przez moje cialo .

Ostatnia edycja:
Ja czopa nie widzialam ,odeszly mi wody tylko i zaczelam rodzic a co z tym czopem to nei wiem ,przeciez mosial byc:-D

witajcie ciezaroweczki.
czop nie zawsze musi odejsc tak, ze go widzimy, mi tylko raz odszedl, i to juz w trakcie zaawansowanego porodu. pozostale dwa odeszly, ale pewnie juz "z cala reszta" :tak:, wiec nie widzialam.
to taki glucik, zazwyczaj brazowawy, podbarwiony krwia, nic strasznego. po holendersku sie nazywa slijmprop chyba.

ja czytałam ze nie zawsze mozemy czopek zauważyc bo mozna go poprostu wysiusiac i juz go nie znajdziemy ani na bieliźnie ani na papierze;)

Iskierka dzieki za opis ale ja sie nie odważe podgladać takiego czopka w google..... mój by mnie pewnie nie obrzydził ale czyjś napewno tak ;)

Sencilla tak, slijmprop, ostatnio nawet duzo czytałam w ksiazeczce od połoznej ;)

ja własnie wróciłam z zakupów, byłam w kruidvacie i chapnełam 2 paczki pampersów z voordeelkaart :) teraz jest ogólna promocja , 3 paczki w cenie 27 e a jak ktoś ma karte to płaci za 2 paczki 10 e :) ale promocja na karte jest tylko do 29 czerwca, to i tak cud ze sie załapałam :) no i klapeczki na szczescie też kupiłam pod prysznic :)

reklama
Do góry