reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Astrid, nie pytaj o takie rzeczy :-D bo kazde dziecko jest inne i kazde moze uczulac co innego. zrob kromke z dzemem i pozniej przez kilka dni obserwuj Maje. I bedziesz wiedziala ;-):tak:

zreszta tez nie powiedziane, ze wszystkie dzieci beda miec uczulenie na truskawki. jak sie nie sprobuje, to sie nie bedzie wiedzialo ;)
A spoko :-D. Ja jem maniakalnie zupy mleczne i Maja żyje i ma się dobrze. Jutro spróbuję tego dżemora... najwyżej ją wysypie albo zrobi się czerwona, jak po kiwi .

reklama
KALLIE i dziolchy kolo Almere, w sobote jest jakas wyprzedarz ciuchow dzieciecych
"grote magazijnuitverkoop kinderkleding"
Merkkleding vanaf maat 50 t/m 176
Klokkeluiderstraat 57 (to jest w nowym pasazu,przy Almere City Fitnes).

yhy no to jak ja ostatnio mojej powiedziałam że mnie takie skurcze czasami w nocy łapią to powiedziała że to normalne w ciąży:baffled: i o żadnych syropach oczywiście nie wspominała, w ogóle to musze jakieś pytania powymyślać o cokolwiek chyba (bo większość to się tutaj dowiaduję i jak co do czego to nie wiem o czym mam z nią gadać) ale one się przez to rozleniwiły chyba i te wizyty chwila moment trwają i w ogóle najlepiej już sobie idź;/

Wiesz co u mnie tez tak jest. One sa super, mile i w ogole jak spytam to odpowiadaja dosc satysfakcjonujaco, ale jak nie pytam to nie opowiadaja mi ksiazkowo o ciazy. Moze wychodza z zalozenia ,ze duzo i tak wiemy ?
:confused: pyta zawsze pod koniec czy mam pytania , ale przewaznie nie mam , raczej mnie wyprzedza . W sumie bardziej mi to odpowiada niz 'polski natlok niepotrzebnych informacji' gdzie laski sie stresuja jakby ciaza byla jakims przezyciem medycznym :nerd: generalnie mi taki uklad chyba lepiej odpowiada :) bo jak czytam na wrzesniowkach co sie u kazdej dzieje, to chyba nie chcialabym byc w ich skorze i realiach. Wspolczuje skurczy. Mnie zlapal moze 2 razy w biodrze jak chcialam usiasc okrakiem :-D generalnie ma racje ,ze skurcze normalne w ciazy dlatego zaleca sie jesc witaminy, bo to z niedoborow, ale jak nie pomoga to nie ma cudownych sposobow na nie.

ISKIERKO nie ma co gdybac czy musial czy nie musial tego masazu robic. Jestem zdania ze trzeba ufac osobie prowadzacej ciaze.
Kazdy lekarz mowi co innego..moznaby bylo oszalec gdyby tak kazdego sluchac.
Miejmy nadzieje ze teraz juz cos ruszy...
Ja okropnie wspominam ten zabieg ale fakt faktem akcja porodowa zaczela sie 8 godzin po :) (tabletki na mnie nie podzialaly)

Zgadzam sie, mysle, ze poloznik z wyksztalcenia z doswiadczeniem wieloletnim lepiej wie co robi niz laik. Ja bym sie nie bala, w koncu ocenil czy dziecko jest ready czy nie, mysle ze lepiej tak niz podac oxytocyne po terminie naprzyklad. No , ale ja sie nie znam nie studiowalam poloznictwa. Iskierka sama pisze, ze ledwo sie juz kula chodzi od sypialni do ogrodka, mysle, ze nie chcial jej zaszkodzic i pewnie nie zaszkodzil :D
a jak on to otwiera? Wziernikiem ? Czy jak wyglada caly taki zabieg ?

Recznie manewruje :D paluszkami ;)
Nieba mozna liznac ....

A i skurcze nie sa tylko z niedoborow witamin. Czesto to zwyczajnie taka "uroda".
Ja cala ciaze nie lykam suplementow(morfologia wzorowa). A skurcze lydek niwelowalam masazem wodnym.

KALLIE masz priva :)

Ostatnia edycja:
A ja robie podchody do mojego, ale jakos bez rezultatu;/ moze by sie coa ruszylo:)
a tak to nic z tego... dziwny jakis on jest... potem jak nie bede mogla to bedzie mnie tracał:)

bernadetkka dobrze kombinujesz, moja kolezanka urodziła 2 tyg szybciej przez seks własnie, była u poloznej i ta jej powiedziała ze jeszcze 2 tyg, po czym tego samego wieczoru współzyli i w nocy juz dostała skórczy i rano poród ;) wiec szukaj no jakiegoś afrodyzjaka.....

reklama
Bernadetkka co on taki, ze go trzeba namawiac :D hahaha ale sie usmialam. Ale dobrym tropem idziesz, moze po spiacemu beda dzialac tylko "zwierzece" instyntkty i obejdzie sie bez jego rozmyslan :D hihi
ciekawe co bedzie jutro :p moze iskierka juz wykluje nam jakies wiesci ?

Ale maacie fajnie, bedziecie sie rozpakowywac po kolei sie posypiecie, a my co..
:blink:

Ja uciekam cos przekasic, mysle nad zupka na szybko i spac... Dobranoc ! :) spijcie slodko

Do góry