reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

no ja tez mam jeszcze z blijedoos kupony na pampersy, nastepnym razem zakupie zas i odesle kupon to sie zwróci polowa :) i na chusteczki pampers sensitive tez;)

reklama
Wlasnie, klapki musze dopisac do listy. Bo w domu mam tylko wlochate kapcie.. Ale... Moze mam w Polsce jeszcze jakies.
Wlasnie mi przyszedl list z kraamzorgu z masa roznych ulotek cudownych kursow. Kazali mi zglosic w ubezpieczalni bo oni automatycznie nie moga zapisac. Takze przyjeli mnie bez problemu, moge sobie wybrac jeszcze prezent powitalny i chyba wezme zwangerschapkussen bo te ich kortingi na kursy mnie raczej nie interesuja.

Jeszcze dzwonil moj i powiedzial, ze dostal wolne na czwartek ale ze jutro mam przyniesc kopie ID moich rodzicow. Nie wiem jak to zrobie bo mama w Dojczlandzie i nie wiem czy bedzie miala jak dzis zeskanowac dowod i mi przeslac mailem :/ ojej jak ja nie lubie papierkowych spraw i zalatwiania. I M juz tez sie juz stresuje ze nie bedzie kopii na jutro. No , ale biore gleboki oddech i bede dzwonic do rodzicow pozniej :/ bo oczywiscie jak na zlosc nie mam beltegoed a wszystkie karty w portfelu m

Ja czopa nie widzialam ,odeszly mi wody tylko i zaczelam rodzic a co z tym czopem to nei wiem ,przeciez mosial byc:-D
Nana, na pewno był, ale nie zauważyłaś. Ja pamiętam, że przy pierwszej ciąży poczułam że mi tak troche mokro i poszłam do wc sprawdzić co to takiego. I własnie jak spojrzalam na papier to widzialam ten śluz z krwią - tylko raz i więcej nie.
Natomiast przy drugiej ciąży to czop mi nie odszedł, bo nie zdążył. Wcześniej dostalam bóli porodowych i dopiero jak przebijali mi w szpitalu pęcherz plodowy to musialo odejść wszystko razem.
Teraz już od dawna pilnowałam tego czopa, bo bylam ciekawa jak będzie przy tej ciąży
ja własnie wróciłam z zakupów, byłam w kruidvacie i chapnełam 2 paczki pampersów z voordeelkaart :) teraz jest ogólna promocja , 3 paczki w cenie 27 e a jak ktoś ma karte to płaci za 2 paczki 10 e :) ale promocja na karte jest tylko do 29 czerwca, to i tak cud ze sie załapałam :) no i klapeczki na szczescie też kupiłam pod prysznic :)
Ja to mam dwa kupony - jeden z etosa na korting przy kasie a drugi z prenatala, na zwrot kasy:-D Ale tam jest chyba czas do konca roku, więc jeszcze zdążę zrobić zakupy

Hmm a ja dopiero niedawno założyłam kartę w kruidvat i tam za wiele tych punktów nie mam więc jak się loguje to jedyny korting jaki mi wyskakuje to na jakiś durny płyn yhh a już myślałam że też się wybiorę po te pampersy i będzie z głowy na pierwszą turę;/

KALLIE musle ze ten korting to niezaleznie ile masz punktow...
Ja mam juz dosc sporo ale zeby je wymienic to nic ciekawego nie ma ;)

Kallie te promocje nie maja nic wspolnego z pukntami, punkty to inna bajka, musisz sie zalogować na swoją karte i wejsc w zakładke gdzieś voordeel i tam powinien być rysunek z pampersami i wtedy musisz kliknąć na activeren, i wtedy pedzisz do kruidvata.

kallie jak sie zalogujesz na karte to do góry jest zakładka "jouw extra aanbidingen" , zobacz czy tam sa te pampersy:) mi zawsze przychodzi najpierw powiadomienie meilem o nowych promocjach i ja zaraz je aktywuje :)

Ostatnia edycja:
Możesz tez zaznaczyc opcję, zeby ci te promocje wysylali na meila, wtedy masz przegląd na bieżąco.

Ja skorzystalam z okazji, ze moj syn wrocil o 12.30 do domu, zagonilam go do odkurzacza a sama wziełam cieply prysznic....
Teraz czekam na męża, pojedziemy do LIDL-a na małe zakupy a potem obiadek...
Mam nadzieję że rozchodzę się trochę i mała w końcu zdecydiuje się na wyjście.... Wszystko już na nia czeka - wanienka, łóżeczko, box, karulele na obydwu, wózek, fotelik, zabawki... no i mama z tatą, że o rodzeństwie nie wspomnę:-)

Ostatnia edycja:
O ISKIERKO ale czekacie na mala az sie wzruszylam.Mi wlasnie po narodzinach Tymka bardzo brakowalo bliskich i rodziny ktora cieszyla by sie razem z nami.No oczywiscie ze sie w pl cieszyli ale byli tak daleko.Za to holenderscy znajomi nie zawiedli odwiedzali nas w szpitalu i potem w domku.No ale teraz to juz jak bedzie druga dzidzia to braciszek bedzie czekal:-)

dzisiaj poczułam ze chce mi sie siusiu a gdy poszłam do wc uraniłam zaledwie kilka kropelek i nic.... nie piecze mnie przy siusianiu jak to zwykle gdy mam zapalenie pecherza... czy to coś oznacza, ze moze cos sie zbilża??? czy sa to jakies oznaki ???

reklama
Do góry