reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Marzena co masz zrobić dzisiaj zrob pojutrze, będziesz mieć 2 dni wolnego. Hehe
Paszport doszedł. Data na steplu z wczoraj. Brawo za pomysłowośc w wymyslaniu tych wymowek. Jak dzieci, albo nawet gorzej.

No ale jest. Juppi! Od dzis zaczynam odliczanie 25 dni to go! Musze sie za slipkami dla Adasia rozejrzec. Na poczatek mam taki kombinezon do kolanek i lokci na pierwsze dni zanim sie przyzwyczai do słońca co by go nie spalilo. Juz prawie dziś kupilam little swimmers z Huggiesa ale sie w pore ogarnelam dzieki kolezance. Bo przecież takie pieluszki sa na basen a w naturze slipki powinny wystarczyć. A ma stala porę na kupke i to jest rano i więcej w dzień nie robi.

A wy macie jakieś doświadczenia z plazowaniem dzieci?

reklama
Ayni no to rzeczywiscie, inteligencja nie grzesza :D Dzieje sie w tej ambasadzie... ehh

Co do pieluszek w wodzie to pewnie ze zwykle slipki, bo jak kupe ma mniej wiecej wiesz o ktorej to siku smialo do morza :D

Ayni, nie zapomnij kremu w bardzo wysokim filtrem....
Co do ambasady (polskiej) to mnie właśnie też ręce opadły, bo nie dość że mają wolne we wszystkie narodowe i kościelne święta polskie, to jeszcze i we wszystkie ustawowo wolne holenderskie dni pracy.... Miałam nadzieję, że przynajmniej w poniedzialek 20 maja będą mieli otwarte bo muszę w koncu jechać z dzieciakami za tymi paszportami, a to jest jedyny dzien w którym wszyscy mamy wolne. Ale nie, ambasada w tym dniu nieczynna... Dzien krolowej, 1 maj, 3 maj, 9 maj.... Nie za dużo tego wolnego????

A tak pozatym to jestem padnięta..... wracam z pracy, bawię się z małą, na szybko haftuję pamiątke komunijną i nie mam na nic czasu... Doba jest stanowczo za krotka o jakieś 24h....

Ayni no widzisz jacy kretacze,ale dobrze ze juz jest ten paszport :)
Co do plazowania dzieciakow,to moi w tamtym roku pierwszy raz byli nad morzem,nie zakladalm pampersow basenowych,Kacper tylko slipki Oliwcia kostiumik,kupki nie robili bo tak jak piszesz maja wybrane pory co do kupek...takze spokojnie mozesz same slipki zakladac...:)

A ja sie powoli pakuje do przeprowadzki,dzis ogarniam garderobe a w piatek rano cala kuchnie spakuje i reszte rzeczy...busa mamy dopiero na 17 wiec co sie da z rana poprzenosic recznie to bedziemy dzialac...nie wiem jak bedzie z internetem na poczatku wiec moze mnie nie byc z wami :( ale na pewno ogarne to,posrama sie jak najszybciej zalozyc go...bo nie wiem jak wytrzymie bez sieci haha :)

Nic uciekam dalej robic...buziaki mamki

Hello ,
echhh....
i juz nie wiem co chcialam pisac:sorry2:
Przyjechala mama,super ciesze sie na maxa ale...no wlasie ale wcale nie jest tak pieknie.Mama w domu to jak 4 dziecko ( ZiM i m to 3) Jest troche schorowana i chociaz nie musze,bo mama jest normalnie na chodzie,tylko tak mi jej szkoda ze biegam wkolko i staram sie jak moge,zeby jej dogodzic.A teraz na wieczor padam na ryj z wykonczenia...jeszcza taka znajoma do mnie z tekstem:o masz mame to teraz sobie odpoczniesz; UUUMMMMHHHHHMMMMMM JASNE!!!!
Bron boze nie skarze sie na nia,sama jej obecnosc mi wszystko wynagradza tylko jak slysze o odpoczynku to mnie krew zalewa,odpoczynek jest dla mnie jakims odleglym marzeniem:-(
Jeszcze wczoraj moja kolezanka byla na 1 usg i sie okazlo,ze dzidzi serce nie bije...wspomnienia wrocily i strasznie plakalam

Dosc smedzenia,trzmajta sie!

hejka

no nie , po 2 dniach nieobecnosci myslalam ze kilka stron zastane w Wy się poprostu obijacie heheh

laru gratuluje, wreszcie mamusia :) jelsi chodzi o preparat na goraczke to paracetamol w czopkach, tak w sklepach jest dawnka 120 od 3 miesiaca ale mozesz czopek na pol i jest 60 , tak mi w cb mowily po pierwszej szczepionce, a do cb zawsze mozesz zadzwonic na info linie , nie musisz czekac na wizyte :)

mamo ZiM ojoj przykra sprawa :(:(:(

marzenka życze szybkiego powrotu do sieci hehhe po przeprowadzce

ja to ostatnio jestem zalatana... duzo godzin w pracy... w poniedziałek miałam stłuczke... koleś wjechał mi w tyl... juz załatwiłam w przyszlym tygodniu ekspertyze z jego ubezpieczalnia... co sie nadzwoniłam to głowa mała...
mała ma alergie na pyłki.... typowe objawy alergii... a upewnił mnie w tym fakt ze objawy znikaja jak tylko pada deszcz... wiec mi juz nikt kitu nie wcisnie... a moj HA jest bardzo inteligentny i kłoci sie ze do 1 roku zycia dziecko nie moze miec alergii tylko na mleko .. no szok!!!! sama musiałam sobie radzić i leki zamawiać z netu bez recepty...

idę zaraz do piwnicy montować krzesełko na rower i ruszamy ... mam nadzieje ze nie bedzie padać :)

witajcie:-):-):-)

Pewnie znow nie tesknilyscie, co????
Komp mi mega nawala i nie bywalam tu, a po za tym moja sis z menem tu byla wiec czasu nie mialam.
U mnie wszystko ok, leci pomalutku slonecznie itp
Jak was nadrobie do poodpisuje na rozne temaciki:-), ale moze mi to troszku zajac z moim lapkiem

Caluje was i wasze dzieciaczki papapa
milego dlugiegooooooo weekendu:-)

Dzien dobry!
Laru gratuluje syneczka!
Ewelina jak moja mama pojedzie to zgadamy sie na ta kawke w koncu,z kazdym sie umawiam ale nigdy nie moge dojechac:-D

Normalnie sie zastanawiam czy nie dalo by sie wprowadzic jakiegos obowiazku pisania 1 posta dziennie na lebka,przeciez to nie kosztuje wiele czasu i tak kazda z nas wieczorem siada na tego kompa...Pustki sie tu zrobily i jak tak dalej pojdzie to towarzycho calkiem sie wykruszy:sorry:

Melduje sie! Bedzie syn :D

Przyznam sie bez bicia ze podczytuje ale nic sensownego nie przychodzi mi do glowy wiec nie pisze, poza tym troche druk mam, mlode energia rozpiera i wymyslaja rozne dziwne rzeczy gdzie mi czasem rece opadaja... Kasia laczmy sie w bolu hehe :-D.
Poza tym to wlaczyl mi sie juz tryb wicia gniazdka, co jak w domu przerobic, jaki zrobic malemu pokoj i tego typu. Z tego wszystkiego zrobilam wreszcie mega porzadki w ciuszkach, popakowane w pudla, fotki pocykane moga isc na marktplaats.

Koncze bo sie jeszcze zabardzo rozkrece a tu do pracy trzeba isc.

Fijn weekend!

reklama
Hej Laru ale super wieści! Jak się miewa mały książę? Jak minął poród? Opowiedz koniecznie jestem bardzo ciekawa! Co do herbatek na laktacje to zbyt dużego wyboru nie ma , ja pilam ijzerkruid czyli werbene. Możesz zamówić online.

Ann gratuluje chlopaczka. Jak emocje? Przezywasz trochę czy po dziewczynach już w ogóle na luzie?

Kasia przykro mi, że chodzisz zmęczona, ale Najważniejsze że mama jest koło Ciebie. Ja niedawno zaczęłam sobie uświadamiać że czas leci nieublaganie i pewnego dnia będę płakać kiedy ich zabraknie. Staram się za każdym razek kiedy jest u mnie któreś z rodziców rejestrować każdy moment nawet kiedy się w czymś nie zgadzamy.

Marzenka jak przeprowadzka? Podoba się mieszkanko?

Mialam dzis wielki plan udać się na zakupy ale pogoda jakaś nie wyraźna i stwierdzilam że poczekam na następny tydzień, będę miała przy okazji większy budżet. Poza tym to nie zrobiłam dziś nic twórczego. Relaksujemy się z M, on pichci kuskus z królikiem, młody śpi. Nowy plot już stoi i słyszałam jak sasiadka mówiła że teraz to już tylko jacuzzi będą wstawiać 2mx2m noooo xtra. Ciesze się teraz że sie nie dolozylam do plotu z jej widzi misie bo widzę, że do biednych nie należy. Ja się będę cieszyć ze zwykłego baseniku a przede wszystkim z Adasia w nim.

Ostatnia edycja:
Do góry