reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Bryyy

dzisiaj Konninginedag/Konningdag :) ja pospałam do 12 ale w koncu jakos sie czuje, jutro do pracy buuuuu pogoda średnia moze pojdziemy na spacerek :)

Iskierka Ayni faktycznie, w tym liście o podwyżce czynszu byl toelichting i tam pisało ze podwyzszaja co do zarobkow i tak jak Ayni mowilas ze te zarobki to z 2011 tylko dziwne bo u nas sie nie zgadza... korzystaja z tego i podwyzszaja , zawsze to kasa ehhhh

ja ostatnio narobilam gołabeczków to na 3 dni mielismy no a dzisiaj juz sie mezusiowi nie upiekło i pichci obiadek :)

dziewczyny musze ulozyc menu na chrzest.. ogolnie szalec nie bede.. ale chcialabym zrobic 2 rozne salatki, jakis cieply posiłek, tu pomyslalam o krokietach z barszczykiem no i ciasto wiadomo.... moze cos fajnego podpowiecie?? myslalam o jednej sałatce majonezowej a drugiej jakiejs lajtowej, wiosennej... jakeis ciekawe przepisy ??/

reklama
no dzisiaj za cieplo to nie ma :/ ale...zaliczylismy plac zabaw,dzieci poszalaly teraz odsypiaja...

Madzia ja ostatnio robilam kolezance salatke wiosenna na roczek jej syna i niby wszyscy chwalili z tym ze ona tez jest z majonezem...jest to salatka warstwowa na dol dajesz ryz i smarujesz 2 lyzki majonezu na gore dajesz jajka pokrojone w kostke sypiesz je ziolami prowansalskimi i znowu smarujesz majonezem nastepnie kukurydza majonez tunczyk na gore sypiesz ser zolty starty znowu smarujesz majonezem i gore dekorujesz kukurydza i szczypiorkiem. Robilam to z przepisu ,mialam okazje kosztowac swojego dziela i bardzo dobre bylo. :)

hmmm no mam jeszcze troche czasu do namysłu, kolezanka mi tez proponowała salatke na sałacie lodowej ser feta itd i tak wlasnie nie wiem na co sie zdecydowac:)

U nas tez wielkie nudy dzisiaj... B w pracy bedzie ieczorem i my tez siedzim wdomu... nie chce mi sie nic dalej... :/

Madzia a moze Gyros? bardzo dobre i szybkie. ja robilam salatke warzywna ale zamiast zieniakow byl makaron... wszystkim smalowala i robilm jeszcze taka z selera/piersi/ananasa/kukurydzy/jajka/cebula z majonezem :) uwielbiam ja :)

Hej. My wymeczeni. Z rana poszlismy świętować obchody dnia Królowej/Krola a potem nad morze na piknik. Potem zaliczylismy popoludniowego grilla i zaliczyłam drzemke :rolleyes:
Ku mojemu wielkiemu smutkowi nic nie sprzedawali na mojej wsi a do miasta nam sie wyjatkowo nie chciało.

Dzisiejsze nowe osiagniecia Adama to wyrywanie trawy i mleczy, dotykanie owiec oraz odbijanie główka pilki plażowej :D bardzo mu sie wszystko podobało.

Madzia w tym linku ktory podalam wczesniej z Rijksoverheid było napisane co zrobić jak sie ta kwota nie zgadza. Wtedy belasting przelicza raz jeszcze.

Dobry wieczór.
Wczoraj Olivia dała mamie pospać prawie do 10.00, a dziś już o 7.30 robiła pobudkę. No ale mama dzien wczesniej siedziala do 3.30 i czekala aż nastolatka wróci z koleżanką z Koninginenacht więc obudziła tatę i jemu przekazała najmłodszą latorośl. sama zas wskoczyła do ciepłego jeszcze łóżeczka i spała do...10.00:-D:-D:-D:-D
Ku mojemu wielkiemu smutkowi nic nie sprzedawali na mojej wsi a do miasta nam sie wyjatkowo nie chciało.
Ayni, u nas też dziś nie sprzedawali, bo nasza gmina przeniosła vrijmarkt na sobotę 27.04. U nas na wsi byl wtedy rommelmarkt, a w najbliższym mieście pseudo vrijmarkt (pseudo, bo jakiś dziwnie skromniutki), za to wczoraj i dziś były tylko imprezy z DJ, a na naszej wiosce mini-konkursy....
Wydaje mi się ze organizatorzy liczyli ze większosc mieszkańcow Niderlandow spędzi dzisiejszy dzien w Amsterdamie lub przed TV...
My dziś urządziliśmy synowi jutrzejsze urodzinki, bo jutro oboje z mężem będziemy do późna w pracy. Było więc ciacho, chipsy, winko, prezenty, a na koniec... rozpoczęcie sezonu grillowego:-D
P1050451.jpgP1050473.jpgP1050489.jpg

Załączniki

• P1050451.jpg
    P1050451.jpg
    17,5 KB · Wyświetleń: 65
  • P1050473.jpg
    P1050473.jpg
    17,5 KB · Wyświetleń: 71
  • P1050489.jpg
    P1050489.jpg
    28,6 KB · Wyświetleń: 74
witam w tym słonecznym dniu:tak:
My też mieliśmy podwyżkę czynszu:baffled: w liście pisze ,ze do 33,616 e jest 4%
od 33,614- 43.000 jest 4,5% a od 43 .000 aż 6,5%:baffled:
U nas wczoraj były telebimy i mozna było łazić po flomarku i oglądać :-D:tak:ogólnie kupa ludzi ...

Madziu wiosenna sałatka dla mnie to jakaś lekka typu kapusta pekińska ,ogórek ,pomidor ,oliwki no i może być ser feta:tak: fajnie imprezka się wam szykuje:tak:
Marzenka no takie rozmowy są trudne ,tez tak mam że w domu to mądra jestem a jak przyjdzie co do czego to ...:baffled: ale z wiekiem i doswiadczeniem powoli zaczynam walczyć o swoje:tak::sorry2:
Ayni ale tam u was pieknie :tak: chciałabym się przeprowadzić na wioske:tak:ale nie daleko od miasta:sorry2:
ostatnio byłam u siostry w Vlaardingen i tam takie piekne domki rodzinne zz wielkimi ogródkami mmmm ale też bardzo duzo polaków ..

dzień doberek

a ja na chorobowym..... teraz jeszcze mała chrypie.. ale kupiłam jej syropek i mam nadzieje ze nic sie nei rozwinie z tego :( ehhh

pogoda piekna :)

karola82 no własnie cos mysle na pekince albo ewentualnie na sałacie lodowej z pomidorkami koktajlowymi i seremm feta :) no imprezka sie szykuje a my sie kurujemy hehe

u mnie w liscie pisze to samo :)

Hej dziewczyny! Pogoda rewelacyjna więc od rana siedzimy w piaskownicy. Dziś sie nigdzie nie wybieram bo wczoraj praktycznie cały dzień poza domem. Maluch śpi od 2h więc prawdziwy relax :) Jak wstanie to drugie danie i dalej na taras do zabawy. W następnym tygodniu przyjeżdża moja mama, więc jak maluch będzie szedł spać na noc to z mężem planujemy odwiedzić jakąś fajną restauracje...może jakiś fajne miejsce zobaczyć, może podpowiecie mi gdzie warto się wybrać i gdzie w dobrej atmosferze można zjeść?

reklama
Ale piekna pogoda...zyc i nie umierac...dzis 4 godziny bylismy poza domem...teraz maluchy spia jak wstana to pedzimy na plac zabaw poszlaec trzeba korzystac poki nie pada hehe

My wczoraj rozliczylismy sie z szefem mieszkania,chcial 350 euro za 10 dni ale stwierdzil ze okres rozliczeniowy jest od 25 wiec 15 dni wychodzi i dalismy mu 250 euro i sprawa zakonczona...ale bedziemy mieli ciezki maj ale mam nadzieje ze na dobre nam to wszystko wyjdzie.Oby :)

Widze ze tutaj dzisiaj cisza wszystkie chyba na podworku wiec milego dnia zycze mamuski

Do góry