reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Witam! Dziś niestety jestem padnięta film do 1 w nocy a maluch o 7 na nogach- na szczęście bez pobudek nocnych, ufff. My zaraz po śniadaniu całą rodziną udaliśmy się na Msze Świętą :) Myślałam że maluch będzie przerażony tak wieloma nowymi ludźmi bo jak w Pl chodziliśmy to do takiego malutkiego kameralnego a tu...no ale z Tatusiem zwiedził cały kościół i było ok. Teraz szybki obiad i wychodzimy, byle to słońce wyszło:/ Udanego dnia i do później!

reklama
Witam sie popołudniem...

u nas dzisiaj szybka pobudka... ostatnio Martyna budzi sie o 7 i klops trzeba wstac bo ona juz łazi po mieszkaniu ale i tak musialysmy dzisiaj jechac do koscioła na 9.30 wiec mnie to zmobilizowało... ostatnie sprawy chrzcielne pozałatwiane i za tydzień chrzciny.... nareszcie :) poł mszy sie wymordowałam bo ona usiedziec za pieruny nie chce i sie wierci, wszystkich ludzi w koło zaczepia a dzisiaj siedział koło nas taki chłopak i ona go za rekaw ciagała haha OMG no ale to po wojazach wreszcie padła na wozku i spokoj był :) juz sama wiecej nie ide z nia do koscioła.... bo tak to mnie jeszcze mąż zmieni a nie ze ja sama :)

na dworze słonko mocno grzeje, pieknie jest :)

wczoraj zrobilam gołabki a dzisiaj druga tura :)

ah te podwyżki , zeby tak płace tez podwyzszali adekwatnie do mieszkań ....

hej.no przyznaje wczoraj i dzis przespalam zmiane :( wczoraj mialam zuzke rano a dzis dzieci daly troche pospac,a potem poszlam na kawe do kolezanki...teraz maluchy spia wiec nadrabiam :)

My dzis uswiadomilismy szefa mieszkania ze 10 sie wyprowadzamy z tego syfu...troszke sie zasmucil chlopaczyna i prosi bysmy mu kogos znalezli w zamian haha ... smieszne bo nie wiem czy on tepy jest czy tylko takiego udaje ale dopoki nie zrobi remntu tutaj to nikt mu tego mieszkania za taka kase nie wezmie...dalam ogloszenie moze ktos sie skusi ale watpie...z reszta nie moj juz problem...
A najlepsze jest to ze haha...on stwierdzil ze do tego 10 mamy mu zaplacic 350 euro :) widze ze zarty sie go trzymaja...po pierwsze mamy borg,do odmieszkania a dwa nawet przeliczajac to za 10 dni mieszkania nie wychodzi 350 euro :) no ale jutro ma przyjechac o 20 wiec swoje mu sie powie :) jakos sie tym nie przejmuje...
Juz nie moge sie doczekac przeprowadzki...:)

Madzia podrzuc troszku golabkow :) ale bym zjadla z takim sosikiem pomidorowym mmm

Dziewczyny mam jeszcze pytanie...jak bede szla sie przemeldowac musze umowic wizyte telefonicznie w gemeente? czy jak pojde to od razu na miejscu zalatwie?

Hej! Młody śpił więc mam chwile dla siebie. Wczoraj wieczorem miałam duże plany...film kolacja ogólnie relax no ale mój syn zweryfikował je maksymalnie :/ próbowałam go uśpić przez 2h!!! Po czy łaskawie o godzinie 22 poszedł spać a ja nie miałam nawet ochoty się wykąpać.No ale dziś pospał do 9 więc troszke mi humor wrócił. My już po pierwszym daniu a na drugie naleśniki ale to dopiero jak wstanie moje dziecię. No nic czas ogarnąć siebie i mieszkanie. Dobrego dnia Mamusie!

hej.
Co tu takie pustki?
Ja wlasnie gotuje obiad,dzis gulasz serwuje,maluchy spia wiec mam chwile spokoju. Myslalm ze dzis nici z pogody a tu prosze nawet slonko wyszlo...a my spacer zaliczylismy w deszczu-przymusowy bo do sklepu musialam isc.

Za mna od rana chodzi kebab..haha i chyba zaserwuje sobie na kolacje bo caigle o nim mysle haha :)

Milego dnia mamki

Hejka. Ja mam dziś wolne i moje dziecię łaskawie dało mi pospać do... 9.30:szok::szok::szok: Normalnie szok:szok::szok::szok:
Ale żeby nie bylo tak różowo, to obudziła się gdy mąż wychodzilk do pracy. na szczęscie ja w porę zareagowałam, wziełam do naszego łożka, wcisnęłam butlę z mlekiem i BINGO dziecko wypilo wleczko, wtuliło sie we mnie i grzecznie zasnęło:-D:-D:-D:-D
Zakupy juz za nami, spanko też. Teraz robimy tortillę i idziemy leniuchowac:-D:-D:-D

Hej....

Ja od kilku dni mam mega lenia... normalnie nie chce mi sie nic... :(

Dobrze ze dziecko grzeczniejsze sie zrobilo to moge poleniuchowac :) juz widac dwie gorne jedynki :D lada dzien beda :) i ida jeszcze 4 trojki na dole i gorze... jakos tak nie pokolei...

Na obiad nie mam pomyslu, chyba nalesnikow nasmaze...

Nam tez co roku podwyzszaja czynsz, teraz w lipcu zas... i jeszcze kolejny wydatek... za prad zwrocic 400euro... :/ dobrze ze na raty rozloza...

pogoda u nas nie zachwyca co wyjdzie slonce to zaraz za nim chmura i leje...

A u nas dziś po południu się rozpogodziło i bylo bardzo ciepło. Nastolatka z koleżanką balują w mieście na Koninginenacht, syn gra w gry komputerowe, maleństwo śpi, a ja ogarniam dom po wyjściu niespoodziewanych gości.
Nie moge iść spać, muszę czuwać dopóki dziewczyny nie wrócą, a to może być 3-4 w nocy albo i później. Dobrze, że jutro wolne, to może Olivia znowu da się mamie wyspać:-D:-D:-D:-D
W ogóle na jutro planujemy urodzinowego grilla - syn ma urodziny 1 maja, ale my z mężem po powrocie z pracy będziemy padnięci i lepiej imprezę w gronie rodzinnym zrobić jutro. Mam nadzieję, że impreza dopisze.....

reklama
hej

a ja dzis porannej zmiany nie oposzcze. myslalam ze bede dzis miala wolne i pospie a tu niestety...mama zuzi poszla do pracy i mam ja od 7 i najgorsze to ze mozliwe az do 18...moj K tez do pracy musial jechac takze caly dzien sama z dzieciakami,ale po sniadanku i ogarnieciu mieszkania ide na kawke i ciacho do kolezanki,posiedze do 13 potem maluchy nynu i jakos zleci...

Dzisiaj nie mam pomyslu na obiad,ale zosta gulasz z wczoraj wiec dorobie tylko pomidorowki i wsio :)

Nic trzeba kawke zrobic i sie obudzic...

Do góry