reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Jerunsie ale mi się dziś nic nie chce przez ta pogodę. .. nic tylko spać ale dziecko mi nie da przecież musimy czytać razem gazetę. Help help! Juz 2 kawy wypilam.

P.s jaka jest wasza ulubiona kawa? Moj maz pokochal polska kawę ale sie skończyła. Nie smakują mu tutejsze. Ja pijam nescafe gold i jakos daje rade ale reszta to porażka.

reklama
Hej. Dzisiejsza pogoda popsuła mi dziś wszystkie plany... a kto by się spodziewał deszczu po takim fajnym dniu jak wczoraj.Mały śpi a ja szybko musze posprawdzać na necie to co potrzebuje. Madinld życze udanego wyjazdu :) A w jakie rejony wogóle sie wybierasz ? MamaZ&M nie miałam okazji Ci podziękować za przypomnienie że istnieją te wszystkie mleka i śmietanki sojowe o których wogóle zapomniałam, mój maluch po dodaniu tej np. śmietanki do zupy ogórkowej zjada swoją porcję + dokładkę :D bardzo mu smakuje...wiec masz u mnie mega dużą czekolade:) Ayni ja właśnie trzymam w ręku filiżanke z Jacobs Cronat Gold i jest to moja faworytka wśród kaw. 19marzenka88 może jednak dogadacie się z mamą Zuzi i wszystko będzie ok. Ja sama chętnie zajęłabym się jakimś dzieckiem- może znacie jakieś mamy które potrzebują opiekunki do swojego dziecka? Spokojnego dnia życzę i dużo dobrego humoru !

madin ale ci zazdroszcze wyjazdu do Pl :) tez bym sobie pojechala...a tu najprawdopodniej dopiero w sierpniu :( i to tylko tydzien gora dwa...o ile w ogole pojedziemy...Kiedy wracasz do nas?
mk28 co do opieki to bardzo duzo na niedzieli jest ogloszen...tym bardziej teraz kiedy zaczyna sie wolne od szkol to jest duze zapotrzebowanie na nianie,ale zauwazylam ze ostatnio bardzo duzo oszustow rodzicow jest i trzeba uwazac...nawet dzis czytalam na niedieli o jednej rodzince co dziecko posylaja na tydz do opiekunki potem znikaja nie dajac pieniedzy i szukaja nowych naiwnych nian :/ co za ludzie....

Dzis zamierzam pogadac z moja mama od zuzi,bo tak jak moj K mowi-nie jestem jakas instytucja charytatywna...i tak biore marne grosze od niej i jeszcze patrzy jakby tu wykiwac mnie :/ wiec jak dzis mi znowu da za malo to juz na pewno bedzie rozmowa...
Mamo ZiM
moim to tez by sie przydala jakas szkola posluszenstwa...ostatnio tak daja czadu ze nie da sie w domu wytrzymac,juz probuje wszystkiego ale jakos bez skutku :/ moze to taki okres hehe...

Nic jem obiad bo potem maluchy wstana i bedzie trzeba im dac amu :)

mk ja jaestem z małopolski a konkretnie mieszkam między Karakowem a Tarnowem.

marzenka jade na 2 tygodnie. Jak chcesz to jedź ze mną:-) może na jakąś imprezke się wybierzemy:tak:Dawaj, pakuj się i jedziemy!!!!!!!!!!!

Teraz kawka wspomagająca.

No niestety tak juz jest...trzeba pilnować swego....ludzie są różni...no i taka niby porządna rodzinka która oddaje dziecko pod opieke może okazać się......i tu kropeczki.....

Która jedzie ze mną????????????????????????????????

hejka
jak tu sie nie zdolowac przez ta pogode:no:
wczoraj rewelka spacerek, plac zabaw, jedno i drugie zadowolone, a dzis jedno medzilo od rana wiec polozylam wczesniej spac a 2 po przyjsciu ze szkoly musialam potrzasnac bo normalnie nie wytrzymalam:wściekła/y:
ayni ja pije rozpuszczalna taka z JUMBO za 1,44 ale nie pamietam nazwy
madi ale ci fajnie, ja dopiero na wakacje w pl bede, ale pocieszajace jest to ze w pn odbieram siostre z lotniska z menem i bedzie wesolo:-)
marzenka gadaj, gadaj, jak ja kiedys prowadzilam mala do opiekunki to kazala sobie tez placic za jedzenie ktore jej robi. lepiej wyjasnic wszystko za wczasu
kasia moze za 2 tyg kawunia??? Malej ospa juz przeszla:-)

co tam jeszcze???
a karola moja tez jeszcze nie raczkuje, maly leniuszek
berni gratulacje dla przystojniaka:-)
madziula, iskierko nie przemeczac mi sie w tej pracy, co za duzo to niezdrowo:-), caluski dla laleczek

mykam robic juz obiad bo dziecko padnie mi z glodu, w zasadzie mowi mi ze juz umiera:nerd:

madin z mila checia bym sie z Toba wybrala hehe...ale niestety obowiazek-dzieci :) ale nie powiem poszalalabym w pl jak za dawnych czasow :)

Ja nie rozumie rodzicow po co oddaja dzieci opiekunka skoro ich na opiekunke nie stac-bo skoro oszukuja to wydaje mi sie ze wlasnie dlatego ze ich nie stac i patrza tylko jak wykorzystac ludzi...ale przeciez dlugo tak nie pociagna,bo zazwyczaj szukaja opiekunek na stroanch internetowych a takie wiesci o niewyplacalnych rodzicach szybko sie rozchodza :/ jak ja zauwazylam ze mi sie zwyczajnie nie oplaca pracowac i zatrudniac nianie to ryzgnowalam z pracy ehh szkoda slow... nie potrafie sobie tego wytlumaczyc sama...dlaczego sie tak dzieje :/

Ja tez pijam Douwe Egberts a Nescafe Gold tez bardzo lubie,ale kupuje DE bo maz woli :tak: kupowac dwa rodzaje kaw ...szkoda mi kasy :dry:
Ooo Madi niechce mi sie juz dzis tyle drukowac,jak nas napadli to musialam uciekac przed tymi cing ciongami :baffled:A Zuzia moja glupol maly jak na zlosc zaczela do nich machac i wolac Heeeejjjj a ten Ci wszyscy chinole odrazu tez Heeejjjjj....

co jeszcze mialam pisac...a mk28 Martus nie musisz dziekowac,ciesze sie bardzo ze maluchowi smakuje:tak: Ja ostatnio robie eksperyment i daje malej do picia mleko krowie ale to bez laktozy. Duze ryzyko,balam podjac sie wiekszego i dac zwykle ...ale 3 dni po pol kubka i nic,zadnej wysypki ,drapania :szok: tffuuuu tfuuuu nie zapeszam...moze juz wyrosla i jej sie odblokowalo mleczko...ale ciiiii!

reklama
ewelinka chcialabym umiec tak wszystkojej wprost powiedziec...ale nie potrafie...w domu sie naprzeklinam nawkurzam przygtuje mowe...a jak przyjdzie co do czego to blokada i nie potrafie...i przez to zawsze mam pod gorke bo daje sie wykorzystywac. Juz mi wszyscy mowia ze i tak zamalo od niej biore jak na tylegodzin cou mnie spedza...ale mi sie znowu wydaje ze ona jest duza,samodzielna,nie potrzeba jej tyle uwagi co np malenstwom takim jak ja mam i chyba nawet nie pasuje mi wiecej zawolac...no sama nie wiem...ale glupio mysle albo juz nie wiem sama...ale dzis akurat tak mnie kolezanka na porannej kawie nastawila na rozmowe z nia ze chyba bede musiala sie przelamac i swoje powiedziec wiec albo sie porozumimy albo papa...

Do góry