reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Agss a ile ona pije już tylko butle? Czy jeszcze karmisz sposobem mieszanym? Bo jak popije dłużej samo mm to napewno bedzie miala dość bo ja zwyczajnie zapcha. Kiedy Adam przeszedl na juz tylko I wylacznie sztuczne mleko to potrafil 5 godzin nie pić. A przy cycku jeszcze częściej wiadomo. Ja myślę że kiedy calkowicie odstawisz piersi to sie odzwyczai. Teraz wybrzydza na butle bo woli Twoje (u mnie bylo odwrotnie) ale jak juz cycusia nie będzie to chętniej będzie pić flaszkę i przerwy się wydłuża. Zobaczysz ;)

Moi rodzice dzis rano wyjechali. Mama byla zaledwie 2 dni. Cały dzień sprzatalam, Adam w końcu powrócił do zabaw na podłodze i nawet kiedy pytam gdzie jest dziadek to się rozglada I troche smutnieje. Serce sie kroi. Tęsknię już za nimi. Podczas wizyty mojego taty faceci razem położyli kafle ogrodowe, ekrany na nowa ziemie także nie musimy sie juz martwić o jakies robactwo czy kamienie na trawce dla Adasia. Wszystko ladnie wyglada. Stoi kanapa ogrodowa I stolik. Wszystko zasiane. Elegancko. Nie pamietam kiedy tak czysto mialam w domu chyba musialam sie dzis czymś zająć żeby nie przeżywać tego rozstania z rodzicami.

Marzenka co to za mieszkanie ze tak szybko znalazlas I nie musialas dac znać miesiąc wcześniej? Powodzenia I pochwal sie gdzie co I jak.

Uciekam spać.

reklama
Dzień dobry.....ale miałam noc. Mała tak sie rzucała, że obie się nie wyspałyśmy....zęba widac pod dziąsełkiem, ale nie chce wyjść....
Z jedzieniem jej się na szczęście poprawiło:-) Czasem ma problem, żeby z butelki wypić mleczko, bo ją drażni w dziąsła, ale za to wszystko inne pięknie wcina z łyżeczki:tak:

W piątek jedziemy do Pl. Przede mną jeszcze pakowanie......i jak zwykle pewnie wezme całą szafe, bo przecież wszystko jest potrzebne....

marzenka i widzisz wszystko jest dobrze! Gratuluje Ci nowego mieszkanka:tak::-) Siły i cierpliwości przy pakowaniu życze!

Hej, Hej :D

Tesknilyscie :D haahhha

Cos nie moglam wogole posta dodac, wiec dalam sobie spokoj...

U nas mozna by powiedziec ze dobrze, maly troszke marudny ale widac dwie gorne jedynki, moze to z tego powodu. ostatnio szalal po nochach...
Ja dostalam @ i jak zwykle jestem umierajaca....
Piekna pogoda za oknem, ale ja nie mam sily nigdzieisc... Wrrrr

Moj Alex robi juz takie postepy az jestem dumna :D nie chce smigac w chodziku tylko juz sa po podlodze :D na czworaka a gdzi stanie tam stoi i chce isc ale jeszcze mu nie wychdzi :D chociaz w niedziele zrobil swoje trzy pirwsze kroczi i sam bym w szoku :D Jest wszedzie, i wszystkiego ciekawy, otwiera mi wszystkie szafki i te w kuchni i salonie :D

Marzenka gratuluje mieszkania :D my idziemy w poniedzialek ogladac dwupokojowe w szeregowcu, ale na 9 miejscu jestesmy...

Agss probuj jak juz sie przestawi to bedzie mniej jesc.

Dzięki Wam ;*
Iskierko właśnie dzisiaj kupiłam inną butlę z mniejszym smoczkiem, zobaczymy jak na ten zareaguje. Co do mleka to u nas też już nutrilion wylądował w koszu ale przez to że mi po nim dwa razy wymiotowała... Teraz mamy nestle jak się nie przekona będziemy kombinować dalej.
Ayni jeszcze mieszany sposób, nie chciałam tak z dnia na dzień całkiem na butlę przejść ale większość jednak teraz dostaje z butli. Mam nadzieję że w końcu się ureguluje. Pożyjemy zobaczymy :)

Berni super że Alex już sam próbuje chodzić - dla mnie to czad i kurczę jak już kiedyś mówiłam same się tego wszystkiego doczekać nie mogę :) Niecierpliwa jestem (i dziwić się po kim Jasmine niecierpliwa jest :-D )

A mi powinni dać zakaz wchodzenia do sklepów z rzeczami dziecięcymi. Bo nas z torbami puszczę :-D

Helo

to ja też się melduje:sorry: dlugo mnie tu nie było i nie wiem czy w ogóle was doczytam:sorry::baffled:
laptop mnie wkurza bo muli ,chyba mu trzeba formata:eek: :/
Siostry były ruchu narobiły i se pojechały a mi teraz cicho i smutno:zawstydzona/y: dobrze ze chociaż pogoda się zrobiła:tak: Milenka miała zapalenie ucha a Michas kaszel itp..wiec za bardzo nie pospacerowałyśmy :no: zawsze ktos musiał z dziećmi w domu zostać no ale cóż tak to jest jak się ma dzieci..
Ja też " przechodziłam" jakieś przesilenie cały tydz byłam do du..y:cool:kosci mnie bolały i nic mi się nie chciało :/
tak poza tym to po staremu Milutka robi postepy i cały czas w ruchy :tak:nie raczkuje i na brzuchu nie poleży:no: skoncztyłam karmić piersia i od razu mała spi lepiej tfu tfu żeby nie zapeszyć :-D

przeczytałam tylko że Marzenka sie przeprowadza super !
Agss nic się nie martw jeśli masz ty lub dziecko potrzebe przejścia na mm to się nie zastanawiaj .Wiem jak to jest tez miałam wyrzuty jak po 2 miesiacach Michasia przechodziłam na mm ale szybko mi przeszło:tak::tak:
Ayni no fajnie jak ktos z rodziny jest blisko:tak:ciesze się że czas spedziliście miło i rodzinnie:tak:
Berni współczuję@ jutro już bedzie lepiej:tak:

ale ten lewandowski gra:szok::szok::tak: ciesze się razem z mężem i takie podjaranie:-D:-D:-)

no nie wiem co jeszcze napisac tyle tego mi się w głowie uzbierało a teraz nie pamietam :/

buziaczki i miłej nocki
mysle że bede teraz juz na bieżąco :tak:

Wiecie co Wam powiem...dosc mam tej pogody:wściekła/y: Jakos latwiej bylo mi zapanowac nad banda jak siedzielismy w domu.Gonic ich po dworzu nie mam kondycji i ciagle sie wkur*** ze mi uciekaja,zra ziemie albo laza na czworakach po kaflach,za dwa dni wszystkie spodnie beda miec dziury wytarte na kolanach:wściekła/y:No i wieczorem do domu wracac nie chcialy ,bo zobaczyly kota na ulicy i byl SZAL ,trzeba bylo widziec wzrok tego kota;bidok przerazony byl na smierc :szok:A te piszczaly az pol miasta slyszalo:-DDal sie w koncu troche poglaskac ale to tylko pogorszylo sprawe. Musialam wziasc obie pod pachy i na syrenie do chalupy zatargac!!! Do zimy to ja sie wykoncze....
Dobrejnocki lejdis!

Hahaha nie mam sily juz nic napisac bo naginalam dzis okna i drzwi na blysk ale czytam tu forum na dobranoc i oczywiście Matka mi humor poprawila. Hahaha :D ty powinnas książkę napisać. Dla innych matek blizniaczek. Niech wiedzą, cholera, ze nie sa same. Noo ale na nudę to ty kochana nie narzekasz. Swietne masz te dzieciaki i na starość bedziecie ze starym wspominać bo z&m wywijaly. I mimo ze sie wkurzasz i nie raz jest ci ciężko to zdecydowanie ma to swoj urok. Kiedy czytsm przychodza mi do glowy rozne pomysły np. Dac im na kolana ochraniacze ze starych gąbek itd. Haha.

Dobra. Chyba juz bredze i czas spać.

Love ju & ju :D

Opa sprechen problem :D

Ayni a u mnie by Ci się nie chciało umyć?:-D

Kasia wesoło masz, przynajmniej na nudę narzekać nie możesz (;

U nas małe postępy. Młoda wypiła o 4.00 120ml i spała do 8.00 :cool:
Teraz czekamy na mojego aż z pracy przyjdzie i na 11.00 do szpitala (tzn mam nadzieję że dobrze zapisałam bo ni w cholerę nie umiem znaleść tego papierka z afspraakiem...)

No i pochwalę się Wam że nasze mieszkanko jest bijna klaar... składamy meble do salonu i ostatnie wykończeniówki robimy:-)

Agss ja z moją małą też miałam przeboje z piciem mleka. Jak skończył mi się pokarm to musiałam jej dać mm. Tez jadała mało, czasem po 60 ml, ale często. I szukała cyca ciągle.....nie wiedziałam jak mam ją przestawić na rzadsze jedzenie, bo ona się buntowała.....ale po jakims czasie jej się wszystko unormowało i u Twojej córy też się wszystko unormuje tylko musi się przyzwyczaić do mm. Powodzenia:-) No i gratuluje wykończenia mieszkanka:-)

Mamo ale masz cyrk:-)Powinnaś nosić ciągle przy sobie aparat albo kamere i nagrywać te twoje gwiazdy:-) Niezła komedyja by z tego wyszła:-D To własnie w dzieciach jest fajne. Jak w zrobią coś nie tak to się wkurzamy, a jak wspominamy ich wyczyny po czasie to gęba sama się cieszy:-)

Berni gratulacje dla Alexa! Jak już wykonał swoje pierwsze kroczki to zaraz zacznie biegać:tak:I do zobaczenia na kawce po moim powrocie:-)

Dziś mam dzień załatwień i przygotowań do wyjazdu. Ale dam rade mam nadzieje....
Miłego dnia kobitki:-)

reklama
Agss super ze juz macie wszystko zrobione :D teraz tylko mieszkac :)

Kasia ty to masz. ale bedzie co wspominac na starosc, i pewnie jeszcze nie jeden numer wywina :D

Madi Powodzenia w zalatwianiu... ja tego nie nawidze, ciezko mi sie zorganizowc ;/

Karola, dzisiaj wcale lepiej nie jest, ale coz takie nasz uroki... :/

My dzsiaj pospalismy dlugo, cos nam sie pogoda zepsula, jakos tak szaro... Moj maly od wczoraj caly czas gada, buzia mu sie nie zamyka, cos tam po swojemu dyskutuje... :)

Do góry