reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

I ja się witam.
Sprawdziałam prognoze i podobno w niedziele ma byc 22 stopnie! Ale to się jeszcze pewnie 100 razy zmieni.....Przyszło by już to ciepło.....

Wczoraj powiedziałam mojemu Ł, że nie ogarniam i uzgodniliśmy, że on przejmie część obowiązków.
To nie jest tak, że ja ciągle marudze i narzekam. Ja tak mam od zawsze, że jak coś pójdzie nie tak jak oczekiwałam, jak cos nie wyjdzie obojętnie w jakiej kwestii to ja szukam winy w sobie, nawet wtedy jak nie mam na coś wpływu. Wiem, że to głupie podjeście, ale tak mam i gryze się z tym często.....

marzenka dasz rade. Masz przynajmniej jakieś dodatkowe zajęcie, jakaś kaska wpadnie. A co do tego jak postąpiła ta babeczka ze szkoły to ja bym Ci radziła ruszyć to. Skoro jest ustalone, że mały chodzi na tyle i tyle godzin to tak ma być, a to co ona mówi to jest jakieś niedorzeczne! To co z niej za przedszkolanka skoro nie ma podejścia do dziecka. Dzieci są różne, a już taka pani ze szkoły powinna wiedzieć o tym najlepiej, a nie usuwać dziecko.....brak słów! Idź do dyrektora z tym....

madziula gratulacje dla małej! Na którym biegu teraz śmiga??:-) Moja mała juz piatke wrzuciła:-D

Miłego dnia mamuśki!

reklama
Dobry. Ja jakos kiepsko dzis spalam. O dziwo bylo mi za gorąco i to nawet w stopy. Adam dal mi z tego tytułu 30 min ekstra spania. Kocham krewetke!

Ewelinka 3 winka w 2 godzinki no no ladnie wyduldalyscie! Trza bylo dłużej posiedzieć tak naprawdę to by sie wieczór przydał. Niech mąż posiedzi i w nagrodę on innym razem mógłby gdzieś pójść. Dobrze że juz dzieciaki zdrowe. Pewnie brzuszkowe dolegliwości szybko przyjdą.

Kasia ze smakoterapii cos tam kucharze ale to raczej przypadkowo. Czasem mam np buraki czy cos innego i nie wiem co z nich wymyślić i wpisuje w wyszukiwarke :D moja kolezanka mnie zarazila ona fajnie gotuje dzieciom np chipsy z pietruszki i marchewki i różne ciekawe cuda. Też bym chciala tak gotować zamiast dawac paczki leysow do ręki.
Wrzuc kochana fotkę z tym krzeselkiem. Ja nawet nie wiem co to jest... bitwę już sobie wyobrażam haha. A co do żarcia jeszcze to powiem Ci ze dalam Adasiowi taka "owsianke" w lidla dla doroslych, rozne platki , konsystencja jak bambix. I nic mu nie jest. Znasz to ?

Załączniki

• 20130410_085129.jpg
    20130410_085129.jpg
    31,1 KB · Wyświetleń: 29
Madin super ze maz przejmnie ci polowe obowiazkow-oby tylko dal rade heh :) ja nie mam jak sie podzielic bo moj wraca o 18 czasem 19 wiec nie mam jak mu dac czesc obowiazkow moich :/ jedynie niedziela jest dniem kiedy troche mnie odciazy...

A co do pogody to rzeczywiscie ma byc 22 stopnie haha :) super...juz nie moge sie doczekac...

marzenka my mamy podział obowiązków. Ostatnio nie miałam głowy na załatwianie bardziej skomplikowanych spraw na przykład związanych z bankiem i dopilnowanie tego wszystkiego.....i umówiliśmy się, że te wszystkie sprawy on teraz będzie miał na głowie. Da rade. On i tak lepiej to ogarnia niż ja. Ja chciałam go odciążyć, bo po pracy jest padnięty i uparłam się, że to dla mnie żaden problem, że ogarnę, ale nie dałam rady. On mi pomaga jak umie i ja tez chciałam...

Bo to się tak fanie mówi komuś kto nie ma pojęcia co to znaczy ''praca w domu''. Trzeba się dziecmi zająć, wyprawić do szkoły, odprowadzić, przyprowadzić, zrobić obiad, posprzątać, poprać, poprasować, pouczyć się z jednym dzieckiem i poświęcic też czas drugiemu, ogarnąć wszystkie sprawy zakupowe, rachunki, wyjście z psem(mam jeszcze kudłacza który tez potrzebuje uwagi)............i to tak mało?Denerwuje mnie jak ktoś kto nie wie jak to jest wymądrza się, że zajmowanie sie domem jest proste i przyjemne....

ewelinka winnnnkkkoooo.......czasem fajnie jest oderwać się i zrelaksować się przy winku. Taki mały reset umysłowy.

ayni kiedyś miałam taką samą albo podobną kaszke, już nie pamiętam dokładnie. Karol ją jadł i i nic mu nie było.
Ja tez jak mam coś z czym nie wiem co zrobic to wpisuje w wyszukiwarke i szukam....i już mam przepis.

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
Fotki zrobione dzis tak na szybko!
Dzien Dobry!
Mamy dzis obsuwe,dziewki o 6 wydoily po butli a potem spaly do 9,20! Jak zobaczylam ktora jest to zerwalam sie na rowne nogi,conajmniej jakbym do pracy zaspala :-DPotem podniosly mi cisnienie bo niechcialy jesc sniadania :wściekła/y:
Ayni tez mam ta owsianke,smaczna jest ,ja robie ja na 'mleku owsianym'' smak jest wtedy taki pelniejszy.
http://www.ricedream.eu/nl/products/oat-dream-original-calcium-vitamines
A po drugie krzeselko tatus dzis pojedzie,bo to od innej osoby.
Milego dnia!

Krzeselko bez moich dzieci hehehe
http://www.swiat-natalki.pl/?846,krzeselko-uczydelko-fisher-price

Ostatnia edycja:
Kasia Hahaha "maluch nie będzie chciał zejść z krzesełka" dobre podsumowanie hehe. Ale się usmialam. Ale fajnie że mają zabawe i obie będą mieć trony jak krolowe. nas w sparze też jest to oat milk, rice milk i nawet jest smietana ryzowa rice dream. Probowalam i nawet daje radę.
A pytalas jaką kupialam manne. Kupiłam dr 'utkera' jak to tu mówią :D
Właśnie jeslismy tzn Adam jadł kaszke z mlekiem mod i gruszka. Lekker cala miche wtrabil :eek: :cool:

A tak teraz mi się przypomnialo a propos tych mlek ryzowych, owsianych itd to chyba nie ma jakiś przeciwwskazań żeby Adasiowi dać? Może nie to z migdałów ale np ryzowe czy to owsiane zamiast soczku czy do deserow też mogłoby być czy sa jakieś wskazania wiekowe?

Marzenka jak tam wieści z frontu?

Ostatnia edycja:
Kasia super te krzesełko! Też takie chce :p
A dziewczyny mają zabawę (;

Ayni podziwiam sobie Twoje wypieki na fb też :-D Ja teraz nic nie piekę czasu brak...

A ja dzisiaj zobaczyłam na stronie fbto ile zapłacili za nasz pobyt w szpitalu i cieszę się pierwszy raz że płacę te ubezpieczenie:-D
I miałam jeszcze coś pisać ale moja terrorystka właśnie się rozkrzyczała!

Ta kawa zdecydowanie za szybko sie konczy,robie juz 3 dzis :szok:
Ooo ja tak jak Madi mam zamiar trzasnac te salatke tylko po pieczarki do pl sklepu musze sie wybrac.
Ayni ja te wszystkie Dreamowe produkty juz mam wyprobowane:tak: Smiatana ryzowa ok ale wole sojowa,smaczniejsza...ta ryzowa taka blada,raz tylko ja kupilam ,ona to raczej na sperme wyglada niz na smietane.Sorka za porownanie ale takie bylo moje pierwsze skojarzenie i juz jej nie kupuje:-D
Jak Adas je juz owies i ryz to czemu nie moglabys mu dac tego dranka,daj nie zaluj.Na tym te wszystkie kaszki owsianki sa o wiele smaczniejsze niz na wodzie.A mm przeciez nie mozna gotowac:szok: Wszedzie tak pisza.
Agss ucaluj odemnie mala krzykaczke :-)

reklama
Do góry