reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

bry wieczórrrr

Ayni ja miałam niekapka aventa... a teraz jej kupilam normalny kubeczek plastikowy z sezamkowej ulicy taki w kruidvacie za 1 e i jest ok:)

nasza powoli szykuje sie do raczkowanie ale rozjezdza sie na panelach heheh zabawnie :)

my byliśmy wczoraj w centrum , oczywiscie sobie nic nie kupiłam bo ze starym na zakupach to gorzej jak z dzieckiem za to małęj znowu kupiłam torbe ciuszkow bo promocje w c&a , hehehe ale juz mam wystarczajaco ubranek nareszcie i predko na dzieciowe sie nie wybieram , za to w sobote jade poszaleć w koncu dla siebie :)

Astrid MArtynka tez ostatnio tak jes sloiczki... jak ma faze to wsumie cały a jak nie to poł albo jeszcze mnie :) i wtedy słoiczek jest na 2 dni :D:D

byłam dzisiaj w ikei bo chciałam łądne doniczki ale niestety , nic specjalnego :(:( no trudno , a moze znacie jakies sklepy z ozdobnymi doniczkami?? ale nie takie za 20 e za sztuke hehe

reklama
Witam
I jak wam minal prima aprilis? Wkrecilyscie kogoś?
Mnie się prawie udało wkręcić syna. Wparowałam do jego pokoju o 8.00 rano z tekstem: "Wstawaj, bo już 8.00, spóźnisz się do szkoły!!". Mały zerwał się z łóżka, popatrzył na mnie półprzytomnie i mówi: "Ale mamo, dziś przwecież... poniedzialek". Ja na to: "Właśnie, poniedziałek, wstawaj do szkoły!!" Po 5 minutach dziecie oprzytomniało i mówi płaczliwie: "Ale dziś święto!!!":-D:-D:-D:-D
ja chyba pierdykne druga kawe bo zasne z nudow...
Ja dziś po średnio dobrze przespanej nocy na śniadanie zjadlam... makowca i w pracy spałam na siedzaco:-D:-D:-D:-D
Adasiowi oczywiscie trafilo sie najwiecej, tj 2 pajace do spania, czapeczka na wiosne, sandalki na lato, nowe smoczki do butelek, oraz pacynka kermit.
Ayni, a gdzie kupilaś buciki Adasiowi? Pytam, bo szukam butów z usztywnianą pietką, a u mnie w okolicy nie ma żadnego sklepu z bucikami dla takich maluszków... Gdzie szukać???

Bry wieczor!
Laski jesli chodzi o kubki to ja ich nienawidze :-D Moje dzieci sa wredne i wszystko rozchlapuja :wściekła/y: A uczylam pic od kubka Doidy i dalej z nich pija ale tylko do sniadania/obiadu.W trakcie zabawy zawsze maja przy sobie niekapka z woda,jak sie pic chce to sobie biora i pija ja nie musze sie obawiac,ze caly dywan bedzie zalany.Teraz pija z takich
Philips/Avent Oefenbeker Rood - SCF782 | Philips/Avent Overige Artikelen | Baby-Dump
i chodza dumne i zadowolone ,bo wydaje im sie,ze maja taki sam 'duzy' kubek jak ten z ktorego mama pije kawe:-D

Dzis dzien wypadkow.Bylismy u zwierzatek,ZiM je uwielbiaja .Ganiaja za wszelkim zwierzem i ptactwem,drzac sie wnieboglosy KOKOKOKO KWAKWAKWAKWKAKWAAA czy WAUWAU WAUWAU jak widzialy ze koles szedl z psem:sorry2:Marta tak zawiecie gonila koguta,ze upadajac zapomniala wyciagnac rece i zaliczyla filmowy upadek.Jak to widzialam to moj mozg przelaczyl sie na slowmotion :-DTak okrutnie zaryla w ziemie,czolo cale pocharatane :baffled: A w domu pozniej podbila sobie oko o pokretlo od kaloryfera :baffled: Maskara z tymi dziecmi,normalnie masakra :sorry2:
Czasem maja takie jazdy...ja ide siku a one oczywisce za mna,czekaja az sie wysikam i tancza do odglosu sikania :szok:Niet normaal:szok:

Aaaa Ayni Ciebie mialam pytac,pamietam kiedy pisalas o stevii.Kupilas? Uzywasz?? Bo trafilam na fajnego bloga mamy alergika,ktora piecze slodkosci dla malucha bez jajek,nabialu i uzywa stevii do slodzenia.Widzialam gdzies w jakims sklepie online ale drogie to to:wściekła/y:

Mamo ZiM my mamy też niekapka z tej serii tylko 6+ i za chiny ludowe... bierze i sobie gryzak z niego robi, nie chce pić :( z kubka daje jej tylko ja, sama nieeeeee bo wszystko by bylo załatwione :)

Iskierka ja kupowalam miekkie sandałki z C&A. Sama się ostatnio zastanawialam jakie solidniejsze tu można dostać :/ moze Kasia cos dopomoże.

Kacha fajny ten kubeczek. A czy można go zamknąć tak zeby nie ciekl? Bo przydalby sie wlasnie taki w drogę.

Astrid też muszę sobie w końcu coś kupić i wziąć z Ciebie przykład :D taaaa ja slyszalam że ten program dziś będzie i dziś w ddtv też było o "konserwatywnych muzulmankach" brzmi groźnie niczym ortodoksyjny żyd ale sobie myślę, że to dobrze że nie mam telewizji bo chociaż się nie denerwuje. Podobno Wellman powiedziała dziś w ddtvn że to kobiety praktykujace "muzulmanizm" bardzo ciekawa nazwa. Czasem jakimś cudem różne panie z tvn dostają się na zamknięte grupy i szukają np "nastoletnich konwertytek" albo dziewczyn w związkach mieszanych do odcinka pt "rodzice nie akceptują kolorowego". Hahaha Monia co tu od ludzi wymagać skoro sami nie wiedzą o swoim położeniu geograficznym a tak włącza sobie telewijke i będą oglądać sensacyjkę :D

"Tańczą do odgłosu sikania" hahahaha padłam, leżę i kwiczę :-D:-D:-D.

Taaa MUZUŁMANIZM....normalnie brawo. W ogóle, ja nie wiem, oglądanie kucyków czy Elmo jest dla mnie bardziej budujące, niż słuchanie bzdur w programach śniadaniowych. Także...Polska jest krajem o kulturze śródziemnomorskiej, jakby ktoś nie wiedział. Ciekawe, czy nasi praprzodkowie Polanie uprawiali oliwki i zamiast do Peruna, modlili się do Zeusa? Już wiadomo, dlaczego w szkołach dzieciaki męczą mitologią grecką a nie słowiańską...ufff, tajemnica odkryta. Mało tego, w Polsce ludzie nie ogarniają, że islam w Polsce się zakorzenił z pierwszymi najazdami tatarskimi i mieszaniem się ludności :sorry2:. Ale nie...dla niektórych to jakaś nowość, wcześniej wszyscy nagle byli tylko katolikami. Pewnie, jak ktoś powie, że jest kalwinem, czy zielonoświątkowcem, to go też zlinczują, że obcy. Czasem mam wrażenie, że wiedza co niektórych jest na takim poziomie, że dyskusja jest zbędna, bo nie ma co słuchać biadolenia niedouczonych ludzi. A najśmieszniejsze jest to, że Polaki płaczą, że ich gnębią tu i ówdzie a we własnym kraju robią dokładnie to samo...a nawet gorzej, bo potrafią takiej Polce, tylko innego wyznania, powiedzieć coś, od czego witki opadają. Szacunek to coś, co działa w obie strony.

Ostatnia edycja:
Ayni te kubki to wlasnie sa niekapki! Leci z niego z tej szparki jak dziecko nacisnie ustami na dekielek.No i leci tylko w miejscu nacisku.Hmmmm i Adas moze byc na niego jeszcze za maly niestety,one sa od 12 m-cy ...nooo wezmy poprawke 1-2 m-ce ale nie 6:szok:Jednak po naduszeniu dosyc szybko leci i moje na poczatku sie zachlystywaly nawet jak juz mialy skonczony rok. Zreszta sama zadecydujesz:tak:

Ja buciki wszystkie mam po dziewczynkach od Ann:) takze tez nie pomoge Iskierce niestety. Widzialam u nas w VanHaren mieli piekne buciczki dla maluchow od rozmiaru 18 ale nie kupowalam ,bo nie potrzebowalam.

Astrid żebyś wiedziała bo poznalam w nl 2 polki jedna z rodziny gdzie zostala wychowana w religii prawoslawnej (przypis dla prawdziwych polakow. "W ruskiej religii") a druga zielone swiatki. Obie zawsze były UWAGA "tej innej religii" L m a o !
Chociaż wiesz poruszylas taka kwestie nad którą kiedyś myślałam. Dlaczego w szkołach nie uczą dzieci o słowiańskich korzeniach? Znamy na pamięć historię stanów zjednoczonych a tak niewiele wiemy o tym co było przed chrztem Polski. Ilu "prawdziwych Polaków" z różnych grup narodowych wie jaki to kiedyś mieliśmy różnorodny naród - polska place to be. No ale to taki temat na grubsze refleksje :D

Kacha aaa taki patent... to raczej nie zaskoczy jeszcze. Ale fajny wynalazek. Będę pamiętać. A tego doidy czy jak mu tam to masz chyba z polski, co? Bo ja tu nie widziałam.

Kobra dobra ide spać ; p

dobry,
czyzbym byla pierwsza?:szok:

Mam pytanie jakich butelek uzywacie, ja zastanawiam sie nad tym zestawem Tommee Tippee Borstvoeding Starterset | Tommee Tippee Borstvoeding | Baby-Dump mam nadzieje ze tym razem porod obedzie sie bez komplikacji i bede w stanie wykarmic malucha.
Przy mlodych mialam avent i krotki czas difrax teraz sie zastanawiam nad tommee tippee, widzialam ze avent tez ma nowe butelki.

reklama
Astrid żebyś wiedziała bo poznalam w nl 2 polki jedna z rodziny gdzie zostala wychowana w religii prawoslawnej (przypis dla prawdziwych polakow. "W ruskiej religii") a druga zielone swiatki. Obie zawsze były UWAGA "tej innej religii" L m a o !
Chociaż wiesz poruszylas taka kwestie nad którą kiedyś myślałam. Dlaczego w szkołach nie uczą dzieci o słowiańskich korzeniach? Znamy na pamięć historię stanów zjednoczonych a tak niewiele wiemy o tym co było przed chrztem Polski. Ilu "prawdziwych Polaków" z różnych grup narodowych wie jaki to kiedyś mieliśmy różnorodny naród - polska place to be. No ale to taki temat na grubsze refleksje :D

Kacha aaa taki patent... to raczej nie zaskoczy jeszcze. Ale fajny wynalazek. Będę pamiętać. A tego doidy czy jak mu tam to masz chyba z polski, co? Bo ja tu nie widziałam.

Kobra dobra ide spać ; p

Właśnie nie wiem, czemu w szkołach polskich nie uczy się o korzeniach słowiańskich w sposób tak szeroki, jak o Starożytnej Grecji czy Rzymie? Potem kwitną kwiatki, że "Polska od zarania dziejów była katolicka" :baffled:. No ale to temat na dłuższą rozmowę. Jak człowiek się uczył, że kiedyś w RP panowała tolerancja religijna, to jakby bajki czytał. Ludzie zapomnieli, że w czasach rozbiorów, krajem, który tego nie pochwalał i zawsze oczekiwał posła z Lechistanu, była...Turcja :sorry:.

A w ogóle, mnie oszukali. Nie dali tego tematu, tylko o jakimś chłopku molestowanym przez księdza. Potem zrobili z tego chłopka idiotę a ksiądz się wszystkiego wyparł. No ręce opadają i żal gościa. Ciekawe, czemu tamtego tematu nie dali?

Do góry