reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

musze pokazac to K jak co to zakupie moze i u nas sie sprawdzi...Cholera mnie bierze bo nawet zmyc nie moge :/

Dziewczyny w pon szkola otwarta jest normalnie? bo jutro to wiem ze zamkniete,a pon? bo zapomnialam zapytac w psz...:/

Moj starszy normalnie siega do okna a mloda sobie wymyslila ze podpiera sie o rurke od kaloryfera ktora idzie dolem i pyk wszystko widzi...i jak sie idzie ulica to tylko maly lebek wystaje haha

reklama
Marzenka u mnie np zlobek jest jutro otwarty, w pon jest wszystko zamkniete. Do czw dzieci szkolne maja wolne. Jak dla mnie to psz jak zlobek jest otwarty ale moge sie mylic

Ostatnia edycja:
Iskierka doczytałaminfo o mleku, mogłabym w sumie sprobowac bo odkad wrocilismy to nutrilon wszystko jak talala.. ale czy jak je zageszcze to mi zatwardzenia jakiego nie dostanie czy cos???

marzenka w pon na 100% zamkniete .... jutro otwarte u nas

Marzenka w pon jest zamkniete , u nas juz we wtorek ida do szkoły:tak:

No wąłsnie mi koleżanka o takim "przypadku" powiedziała i chciałam się utwierdzić...

Kasia wez tak nie pisz ze zacofane ;/ ladnie sie rozwijaja. Podam Ci dla przykładu, że na naszej grupie wrześniowych dzieci są też jeszcze dzieciaczki, które dopiero z pomocą zaczynaja się obracać na boczki, urodzone w terminie, bez komplikacji, zdrowe. Jest też dziewczynka która już chodzi po całym mieszkaniu na 4 ! Także jak na wczesniaki to naprawdę nie możesz tego powiedzieć poważnie. Z resztą ja wiem ze sie zgrywasz :p

U nas znów zimno a nawet chwilowo padał śnieg. Ja wymyslilam ze upieke jutro ciasto marchewkowe ale nie mam sody i zostanawiam sie czy tu dostane w sklepie? Bo wiórów kokosowych i niesolonych orzechów oczywiście nie ma, trzeba do marokana iść.

WITAM:-)
Ja dzis w domku wreszcie,caly dzien
Tymek juz niechetnie do przedszkola chodzi to znaczy do PSL.Nie wiem do konca o co chodzi ale chyba panie sa nie mile dla niego.Raz mial czerwone ucho jakby go ktos za nie wyszarpal ,no ogolnie kilka razy byl podrapany i to napewno nie zrobily dziec:szok:Zawsze jest odwazny i wszedzie chce byc pierwszy i isc sam a tu jak tylko sie zblizamy do drzwi to moje dziecko sztywnieje.W srodku tez dziwnie sie zachowuje ,boi sie i trzyma mnie za reke.Do tego mam innego chlopca tez polka mowila mi ze tez miala taki problem i ze w CB nawet pytali ja skad jej dziecko ma takie sinkiaki.Powiedziala ze z p
rzedszkola i ze nie wie gdzie moze sie zglosic po pomoc.Polecili jej rozmowe z przedszkolnym psychologiem.Ja rozmawialam z tymi opiekunkami i one twierdza ze tu sie nic zlego nie dzieje i ze inne dzieci nie robia mu krzywdy.Powiedzialam jej ze to dziwne bo Tymek boi sie tu przychodzic a na poczatku bardzo sie cieszyl.No nic zobaczymy czy cos sie zmieni.
W pracy tez mialam zgrzyta niestety z inna polka.Jak tu ktos niedawno pisal nie umiemy sie wspierac na emigracji.
KAROLA nie pamietam gdzie ale tez czytalam o tym ze jak sie mieszka na drugim pietrze to porod przysluguje w szpitalu za darmo.

WITAM:-)
Ja dzis w domku wreszcie,caly dzien
Tymek juz niechetnie do przedszkola chodzi to znaczy do PSL.Nie wiem do konca o co chodzi ale chyba panie sa nie mile dla niego.Raz mial czerwone ucho jakby go ktos za nie wyszarpal ,no ogolnie kilka razy byl podrapany i to napewno nie zrobily dziec:szok:Zawsze jest odwazny i wszedzie chce byc pierwszy i isc sam a tu jak tylko sie zblizamy do drzwi to moje dziecko sztywnieje.W srodku tez dziwnie sie zachowuje ,boi sie i trzyma mnie za reke.Do tego mam innego chlopca tez polka mowila mi ze tez miala taki problem i ze w CB nawet pytali ja skad jej dziecko ma takie sinkiaki.Powiedziala ze z p
rzedszkola i ze nie wie gdzie moze sie zglosic po pomoc.Polecili jej rozmowe z przedszkolnym psychologiem.Ja rozmawialam z tymi opiekunkami i one twierdza ze tu sie nic zlego nie dzieje i ze inne dzieci nie robia mu krzywdy.Powiedzialam jej ze to dziwne bo Tymek boi sie tu przychodzic a na poczatku bardzo sie cieszyl.No nic zobaczymy czy cos sie zmieni.
W pracy tez mialam zgrzyta niestety z inna polka.Jak tu ktos niedawno pisal nie umiemy sie wspierac na emigracji.
KAROLA nie pamietam gdzie ale tez czytalam o tym ze jak sie mieszka na drugim pietrze to porod przysluguje w szpitalu za darmo.

Jaka normalna opiekunka bijąca dziecko przyzna się do tego? Rób małemu zdjęcia z datownikiem, obserwuj i interweniuj, jak trzeba. Dla mnie to poważny sygnał, że nie jest tam w porządku.

reklama
Iskierka doczytałaminfo o mleku, mogłabym w sumie sprobowac bo odkad wrocilismy to nutrilon wszystko jak talala.. ale czy jak je zageszcze to mi zatwardzenia jakiego nie dostanie czy cos???
Madzia, trudno powiedzieć, bo każdy organizm jest inny. Moje dziecię wsuwa każde mleko, twoje toleruje tylko nutrilon.... jak chcesz to spróbuj i obserwuj. Moja zatwardzenia nie ma :-)

My też mieliśmy ciężką noc, mała plakala i uspokoiła się dopiero w naszym łóżku. W ogole to zauwazyłam, że od kilku dni nie chce zasypiać sama w swoim łóżeczku zaraz po wypiciu butli, ale dopiero jak ją troszkę ponoszę na rękach, a dziś musialam się z nią polożyc do łożka, przytulić i poczekać aż zaśnie. Dopiero potem moglam przenieść ją do łóżeczka. Czyżby tęskniła do maminej bliskości????

Mamo Z&M nie pisz, że twoje opóźnione, bo wcale tak nie jest. One po prostu rozwijają się w swoim własnym tempie. Moja Olivia urodzila się o czasie, a też dużo rzeczy opanowala później niż rowieśnicy. W dodatku jest mniejsza niż inne dzieci, no ale to ma po mamie :-D:-D:-D

Do góry