reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

mnie u Piotrka nic nie przyspieszyło porodu ani ananas ani schody ani sex ani cudowny masaż szyjki.....6dni po terminie dostałam dopochwowo magiczną tabetke i poszło......tzn nie dokońca bo przy partych się zaklinował i mnie cięli ale i tak było super;-) Z Alą miałam już planową cc
dziewczyny zazdroszczę wam porodów naturalnych Mnie się nie udało:-(

reklama
yhy no to jak ja ostatnio mojej powiedziałam że mnie takie skurcze czasami w nocy łapią to powiedziała że to normalne w ciąży:baffled: i o żadnych syropach oczywiście nie wspominała, w ogóle to musze jakieś pytania powymyślać o cokolwiek chyba (bo większość to się tutaj dowiaduję i jak co do czego to nie wiem o czym mam z nią gadać) ale one się przez to rozleniwiły chyba i te wizyty chwila moment trwają i w ogóle najlepiej już sobie idź;/

ja moja rzadko kiedy o cos pytalam :-D pare razy mi sie zdarzylo :rofl2:wolalam jak najszybciej juz wylazic z gabinetu, bo nie lubie lekarzy :happy2:

Thehague ja mam zwykle z kruidvata "Vitaal Zwanger" wczesniej mialam jakies inne ale te mi odpowiadaj najlepiej...:)
Czyli mozna te buteleczke wypic jak sie jest w ciazy?:)
ja mam jeszcze te zylaki i pewnie po niekad to tez ich wina:/

Ja swojej tez malo co pytalam, terz ostatnio wiecej, chyba nawet sie zdziwila:)
U mnie wszystkie cztery sa naprawde super, wkurza mnie tylko to ze zawsze jak sie przyjdzie na wizyte to trzeba czekac, ostatnio pol godziy, dzisiaj 20 minut, ale za to wszystko tlumacza i sa przemile:)

Ostatnia edycja:
Sencilla, cięzko wyczuc. Ale wiem, że on za tydzien idzie na urlop i może to nawet dobrze ze urodze wczesniej - o te 1,5 tygodnia...
Druga sprawa - i tak juz mnie spojenie bolało i brzuch mialam nisko. Do tego pozostala dwojka tez rodzila się w tym terminie - moze to wszystko razem sklada się na taką decyzję...

ja już mówię dobranoc - moze jeszcze rano sie spotkamy w dwupaku:-D

ISKIERKO nie ma co gdybac czy musial czy nie musial tego masazu robic. Jestem zdania ze trzeba ufac osobie prowadzacej ciaze.
Kazdy lekarz mowi co innego..moznaby bylo oszalec gdyby tak kazdego sluchac.
Miejmy nadzieje ze teraz juz cos ruszy...
Ja okropnie wspominam ten zabieg ale fakt faktem akcja porodowa zaczela sie 8 godzin po :) (tabletki na mnie nie podzialaly)

bernadetka to jest syrop wskazany dla kobiet w ciazy, jak wszystkie inne z floradixa. ja pilam przez polowe ciazy floradix inny na zelazo, mialam lekko zanizone i polozna kazala mi to pic :tak: po jakims czasie wszystko wrocilo do normy. to sa syropy ziolowe.

Czy jak się karmi, można jeść dżem truskawkowy? Czytałam w necie, że tylko surowe truskawki uczulają :confused: Mąż mi przed porodem kupił dżemik i tak stoi w lodówce i na mnie zerka.

reklama
Astrid, nie pytaj o takie rzeczy :-D bo kazde dziecko jest inne i kazde moze uczulac co innego. zrob kromke z dzemem i pozniej przez kilka dni obserwuj Maje. I bedziesz wiedziala ;-):tak:

zreszta tez nie powiedziane, ze wszystkie dzieci beda miec uczulenie na truskawki. jak sie nie sprobuje, to sie nie bedzie wiedzialo ;)

Do góry