reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

reklama
Ja mialam takie badanie w 38 tygodniu i w 39 tygodniu:-)
ale moja polozna nie rozwierala mi sama szyjki, tylko poprostu sprawdzila, czy ona juz jest rozwarta, czy nie:tak:
dziwne, ze ten Twoj na sile chcial Ci ja rozwierac :szok::baffled: masakra!!!

Iskierka a powiem Ci, ze po badaniu u poloznej na drugi dzien rano zaczelam rodzic:rofl2: a odrazu po wyjsciu z gabinetu zaczely mnie plecy bolec to juz wiedzialam, co sie bedzie swiecic :-D trzymaj sie kobito!!!!!!:happy2:

bernadetkka a Ty gdzie, tez rodzisz??? :-D

Dziewczyny, on powiedział, że szyjka już jest rozwarta na 1,5-2cm. Wg jego obliczeń (nie wg suwaczka) juz jest 38 tygodni i 1 dzień.
A badanie przeprowadził żeby mi pomóc i żebym w miarę szybko urodziła. Od 38 tygodnia już mozna spokojnie rodzić.
On tez powiedział, że to jest pomoc i nawet dzis moge zacząć rodzić. Plecy mnie też bolą, ale inaczej jak przy porodzie...

Powiem wam, ze ci holendrzy to jacys dziwni, wywoluja te porody.. przeciez dziecko ma czas nawet do 2 tyg po terminie... ja bym sie nie zgodzila na takie wywolywanie, no chyba ze dziecku by cos zagrazalo. po co tak ingerowac w nature?

reklama
no ok, ale wydaje mi sie, ze dziecko samo wybierze sobie najlepszy termin :)
Wiesz, ja przy pierwszej ciąży m ialam tak, że zaczęły mi się sączyć wody a skurczy ani widu ani słychu. Musieli mi podawac oxytocynę. Rodzilam 14h (licząc od początku odchodzenia wód płodowych), wolalabym teraz tego uniknąć......

Do góry