reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Mamo ZiM no wkońcu dotarłam. Podziwiam Cię, że dajesz rade z dwójką ząbkujących potworów. Mój potwór dawał tak czadu, że chwilami miałam ochote drzeć sie i płakać razem z nią. U nas wyszły już 4 zęby, dwie górne jedynki i dwie dolne jedynki. Było chwile spokoju, ale widzę, że od nowa się zaczyna.......smarujemy dentinoxem, ale nie zawsze pomaga....jeść też nie chciała, ale teraz juz na szczęście jest lepiej. Codzień mnie zaskakuje ten mój mały potwór. Już ładnie stoi przy meblach i próbuje wędrować przy nich :-)
Mój drugi starszy potwór pokazuje rogi, marudzi przy jedzeniu, a przecież trucizny mu nie daje.
Oj ciężko czasem jest, ale bez tych potworów byłoby nudnoooo:-)

Madziula85 Twoja córka też już ząbkuje? Jak jeszcze nie to zbieraj siły........bo może być ciężko

Ewwelinna u nas ząbkowanie to istny koszmar......może u Was będzie lepiej i nie będziecie mieć całodziennych i całonocnych koncertów.

reklama
MOja tez ma juz 4 zabki, dokladnie tak samo jak Twoja madinld :tak: U nas na szczescie obylo sie bez wiekszych objawow. ZObaczymy jak bedzie dalej. Narazie chyba jest spokoj. Slyszalam, ze na kolejne zabki sie troche czeka. Niewiem, wiadomo, kazde dziecko inne.
MamoZ&M to prawda. Zlosc przechodzi jak sie widzi takie slodkie usmiechniete bobo:tak:

madinld nie , jeszcze nie tzn cos mi sie wczoraj wydawało ale chyba znowu miałam zwidy, ale jestem przygotowana, hehe mam juz calgel w pogotowiu :)

za to dzisiaj byłam zaskoczona, bo Martynka od jakies czasu probowala podniesc sie na kolana a dzisiaj złapała sie pchacza i staneła na kolankach , niestety nie zdazylam po aparat ehhh

Ostatnia edycja:
Kasia ty to masz radoche z malymi :D poczekaj jak zacznac ci podkradac ciuchy i sie malowac po calej buzi :D heh

Milka wspolczuje "chorego"chlopa... :/ wiem jak oni to przezywaja :D
moj tez w chodziku do 17 lata za mna ale jak juz tata jest to juz tylko za nim, wszedzie jedzie nawet do kibla sie dobija... :D taki steskniony za tata :)

U nas sa narazie tylko dwa zabki, widze ze dziasla sa inne, widac tez zarys zebow ale jeszcze ich niema, moze dlatego taki marudny... :/

U nas sypie caluski dzien i to takie platy ze mozna isc balwana lepic :p

Bry wieczor
Witam nowe Mamuśki :)
Mamo ZiM wiem o czym mówisz, moja też daje jazzu chyba przez zęby, które chyba nigdy nie wyjdą bo to juz któryś gorszy okres Małej, przez to straszna z Niej maruda i beksa, wszędzie za mną, wyjść nie można nawet do łazienki. Czasami mam dosyc, ale wystarczy, ze zacznie się wygłupiać i tulić to cala złość mija.
Berni, a Tobie to zazdroszczę, zaraz pozbędziesz się teściowej a mnie odwrotnie, pojechała do rodziny na dłużej, niby miała być prawie do świat, ledwo w niedziele wyjechała a juz o 19 będzie w domu... Znowu się zacznie palenie papierosów w chacie, dawanie dziecku swoich stóp, podchodzenie do Małej ze skwarka i branie jej na ręce kiedy ja staram się jej to ograniczać... Szczerze to chce mi się spakować i gdzieś wyjechać, nawet zaraz... Bo juz nie mam siły jej zwracać uwagi kiedy ona i tak ma to w nosie...

Hej kobiety :D
Chciałam się Wam tylko pochwalić że moje maleństwo zaskoczyło lekarkę i waży już 3305g:szok:
A wagę na wypisie miała 2290g... w miesiąc kilo :-D Chociaż dalej malutka - 50 cm (;

No a ja teraz usiłuję Młodą cycem karmić - z tym że ona wisi całymi godzinami na nim -.-

Witam wszystkie Mamy z Holandii :)

Jestem w 21 tygodniu ciazy, nasz pierworodny urodzi sie po koniec lipca. Nie moge sie juz doczekac! Jesli mnie przyjmiecie to bardzo chetnie dolacze do Waszego grona! Mam ogromne obawy co do porodu i chetnie poczytam historie na calym forum, jak tylko sie odnajde :)
Pozdrawiam

reklama
Agss moj A to jadl okolo pol godziny jedno razowo :eek: az nie moglam uwierzyc, ze sa dzieci, ktore jedza po 3 minuty i maja dosc. Ja mialam wrazenie, ze nic innego nie robie, tylko go karmie :-)

mimu witaj ! nie boj sie porodu, my tu wszystkie jeszcze zyjemy hehe :)

Do góry