reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Wszystkim chorowitkom zdrowka! :* mnie tez cos bierze... chyba znowu przeziebilam pecherz, latam co minute do wc... :/ gardlo boli, katar sie pojawil...

Noc mialam koszmara, maly darl sie jak opentany, kolo polnocy zasnal i o 4 wstal, jak siedzialam obok niego to spokoj jak tylko sie polozylam to krzyk, i tak siedze z nim od 4, a on wcale nie mysli isc spac, skad ma tyle sily...
tesciowa wziela go na godzine to chociaz zjadam...

pogoda mnie juz denerwuje, chyba w depresje popadne jak sie nie poprawi...ile mozna ? :(

reklama
oj widze ze wszystkie jedziemy na tym samym wózku, ja tez mam katar i gardło, standardowo jak mała chora to i ja też .... ale ja to stara dam sobie rade :)

Berni
wspolczuje pecherza, bardzo upierdliwa przypadlosc :(

Witamy sie zimowo!
My tez mielismy cyrki wczesnym rankiem,Zuzia tak sie zsiurala ,ze cala musialam przebierac.Nawet spiwor byl mokry:dry: Halasy obudzily Marte i mialam cyrk na kolkach.
Agss a pamietalam ,ze mialas miec dzis kontrole w szpitalu.Tak popoludniu nawet lepiej zdarzysz sie przygotwac i nastawic pozytywnie!Powodzenia!
Madziula dobrze,ze Martynka juz nie wymiotuje,pewnie kamien z serca Ci spadl.

Podziele sie jeszcze z Wami moimi refleksjami na temat owsianki:-D Tak mnie naszlo jak ZiM jadly na sniadanie.Wczesniej jak odrzucily mleko robilam im owsianke na mleku i bardzo polubily.Teraz gotuje na wodzie i mieszam z owocami.Ale wracajac do moich refleksji...kurde az musialam sie w czolo puknac.Jak mlode zaczely jesc gluten to zamiast kupowac te wszystkie kaszki moglam kupic zwykly havermout /nawet z Aldika/ zmielic i ugotowac na mleku! Taniej i zdrowiej!

A moja Z jak niechce jesc to najpierw musze dac lyzke dla HelloKitty albo dla kurki i dopiero jak zobaczy,ze one 'zjadly'to wtedy ona tez je :-D:-D:-D
Milego !

hahah Mamo ZiM no kazdy sposób dobry zeby dziecko jadło, ale to słodkie jest.... nasza mała chce jesc jak widzi ze my jemy :)

P.S. zielonego pojecia nie mam co to havermout :confused::confused:

Kacha, a jak sie mieli taki owies? Ja sama mam owsianke ale temu by jeszcze w gardle stanela i robil by swoje eeeeeeee eee ee

Berni, ty odrer powinnas dostac, ze to wszystko tak dzielnie znosisz, jeszcze ta pogoda nie rozpieszcza, rozumiem co czujesz, ja mam juz tego dosc, bylam cierpliwa, ale dzis sie miarka przebrala bo ile mozna tak ciagnac w tej zimnicy... Dobrze, ze nie mieszkam w Skandynawii..

Agss dzis pewnie beda same zachwyty nad Jasmine!

Madziula havermout to wlasnie owsianka po holendersku,tak pisze na pudelku.
Havermout, lekker en gezond!
Platki to na sucho w blender( jak wszystko wczesniej:-D ) zmielic na proszek i klaar.Potem tylko na mleku ugotowac.Tak robilam tez z cornflejksami jak niechcialy ich jesc,blendowalam i tak szamaly ,dopiero jak podeszla im forma platkow zaczely jesc niezmielone. Potrzeba matka wynalazku,jak dzieci nie chca jesc to sie kombinuje jak kon pod gore :-D

Ale sobie zabawe znalazly ,gonia sie wkolo nogi od stolu i rechocza ,a ja leze i kwicze :-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
hejka
kasia moze nie nawet owsianka co otreby owsiane, a sa tez otreby pszenne, z tych dwoch pieke chlebek sobie. Z innej beczki ile zabaweczek dziennie dokarmiasz???????? :D:-D:-D:-D
agss powodzonka:-)
madziula jak dobrze ze malutkiej juz momalu przechodzi:tak:
berni ubieraj pipe cieplo:-)

A ja znow mialam noc nieprzespana, mala budzila sie co troszku, bo kaszel draznil jej gardelko i strasznie plakala, oczywiscie nie obylo sie bez wymiotow flegma, ale to dobrze bo przynajmniej jakos zchodzi. Tak sie zastanawiam czy ta inhalacja ktora dostala to cos jej pomaga, bo ja nie nie widze, wrecz przeciwnuie jest jeszcze gorzej:no:

A starszej sama kupilam wczoraj w pl sklepie antybiotyk Bactrim i bierze i po jednej dawce odetkalo jej ucho i juz ja nie boli.

dopijam kawusie wlasnie i wygladam przez okno, macie racje ta pogoda to juz przesada,...............WIOSNY chce

Ooo widzisz Ewelina,ucieklo mi slowo otreby:-D dzieki za sprostowanie:tak: Podziel sie przepisem na ten chleb!
Zabawek dokarmiam tyle ile chce jesc:-D
Badz silna.Oby szybko malej przeszlo,takie chorobsko to nie przelewki.

ja w ogole jestem jakas malosprytna ze od razu nie pomyslam o blenderze, pierwsze na mysl mi przyszlo taka kamienna miska z tym czyms do rozgniatania przypraw :eek: chyba zyje jeszcze w epoce kamienia lupanego

reklama
witajcie :)
dziewczyny przyjmiecie nowego,,kropka" do siebie?
ciesze sie ze odnalazlam te forum....bo juz taka czulam sie samotna w tym obcym kraju ze chyba palec nie jest taki samotrny jak ja ....heheh bo ma jeszcze pozostale 9 palcow przy sobie...a ja tylko mojego narzeczonego ktory ciagle jest w pracy.....a jak nie jest w pracy to ma tysiace innych zajec,swoje hobby itp.a ja...?

Do góry