reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

dzięki dziewczynki za opinię odnośnie tapety. niebawem będę zamawiać a potem ją zabiore samochodem z pl.

mi w ciąży też non stop gorąco. śpię w samym t-shirt bez majtek czy spodenek bo mnie uwieraja i wybrałam wolność dla kroku ;D

właśnie dzwoniła babka z gminy i pytała o datum. moi rodzice oboje w lipcu mają urlop więc 16-tego w poniedziałek rano za darmoszke wybrałam. ale już w ten czwartek musimy do gemeente papiery podpisać i nie wiem czy m dostanie wolne tak nagle. oby.

i dostałam granatowa kopertę z belastingu już się cieszyłam że to zwrot a tu aanslag zerowy z 2009 roku ;/ przydał by się prezent ślubny już

dziewczyny fajnie że tak piszecie o porodach bardzo mi to pomaga i już się nie boję tak jak na początku. nie wiem jak to boli i czy dam radę naturalnie ale spróbuje napewno i jak będę wysiadać i się męczyć to najwyżej wezmę cos na ból. póki co jestem dobrej myśli.

reklama
mgd moja szaleje codzien, tylko brzuch mi chodzi na wszystkie strony, a jak nieraz mi przywali z karata heheheh

Ayni to znaczy ze lada moment przyjdzie, u nas jak przyszła jedna decyzja to zaraz sie reszta posypała ;)

A wiesz co? Tesciowa wlasnie mi powiedziala zebym ananasa przed porodem jadla-ponoc przyspiesza dziecio-exmisje ;)
Moze i zabobon ale za to smaczny :D

Apropos szycia..ja ubolewam ze zostawilam maszyne w PL,wiec wszystko recznie jade :)
Jadłam już tydzien temu - dwa i dalej nic:-D
ja własnie nie umiem szyc maszynowo. Moja mamuska mnie uczyla i skonczylo się na jej nerwach i kilku złamanych igłach i to w czasach kryzysu, gdzie nawet igła do maszyny była na wage złota:-D
właśnie dzwoniła babka z gminy i pytała o datum. moi rodzice oboje w lipcu mają urlop więc 16-tego w poniedziałek rano za darmoszke wybrałam. ale już w ten czwartek musimy do gemeente papiery podpisać i nie wiem czy m dostanie wolne tak nagle. oby.
No kochana, 16 lipca to się moje najstarsze dziecię urodziło. Piękna data:-)
Co do spania bez majtek... to ja niestety nie mogę bo niemal od początku ciąży mam upławy:-( i musze i majty i wkladke

Ja nie umiem spać bez majtek :baffled:. Z resztą teraz, to by się źle skończyło takie spanie, bo by wszystko przybrało kolor czerwony.

Pogoda jest cuuudna. Byłyśmy z Mają w aptece po moje tabletki na tarczycę i po gaziki, żeby małej buźkę przemywać. No i byłyśmy też u Turków po chlebek. Oczywiście Maja miała w nosie wszelkie rzeczy dookoła i całą akcję wyjścia z domu przespała... z resztą dalej śpi. Czekam na M. to go wyciągniemy jeszcze na jakiś dłuższy spacer. Szkoda marnować taką pogodę.

W PL znowu chcą obcinać ulgi... dobrze, że nas tam nie ma.

A zebys MADZIA wiedziala ;) od jutra prElotne deszcze hahah

AYNI ja tez na spanie bez gaci sobie nie moge pozwolic ;) uplawy okropne mam. Chyba w calym swoim zyciu nie zuzylam tylu ekladek ile przez te 8 miesiecy..
A poza tym,to ja musze miec spodenki do kolan :) nie cierpie jak sie uda sklejaja hahah

Co do uwierania to mam tak samo,majtki jescze przezyje ale spodnie to juz porazka. Dobrze ze przywiozlam sobie abaye z Egiptu :D

Maz mnie zabral na loempie :d aleeee smakowala po takim czasie hihi
No i kupilam bluzke do spania/karmienia. W v&D jest przecena. 9€. I ma extra guziczki ;)

ja tez jakos wole spać w majtuszkach, ale na szczescie zadnych upławów nie mam i jakos w ogóle jade bez wkładek całą ciaze ;)

mgd to tym razem ja skorzystam i wybiore sie do v&d ;)

A spijta dziewczyny w czym wam wygodnie :-D mi wygodnie z gola pipa, jak nigdy wczesniej ;) na wzmozona wydzieline moglam ponarzekac na poczatku ciazy i to bardzo krotko. Teraz jest wszystko ok :) T-shirt tez nie za dlugi bo nie lubie jak mi sie cos okreca wokol bioder i leze jak mumia.

MGD abaje mam taka lniana domowa i tez zle mi sie spi bo sie okrecam w niej i budze z gola pupa a wszystko pod pachami :D lezy na dnie szafy.

wlasnie m dzwonil do swojego menago i ten cos nie byl zadowolony kazal jutro zadzwonic do biura i pytal czemu tak pozno mowi o tym wolnym czwartku
:crazy: a jak w ten czwartek nie bedziemy mogli przyjsc bo niestety musimy wybrac inny termin bo ondertrouwen trwa minimum 2 tygodnie , a wtedy rodzice juz nie beda mogli przyjechac.

Dziewczyny RATUNKU!!!!! BOLI!!!!!!:baffled::baffled::baffled::baffled:
O 16.00 bylam u mojego położnika i po raz pierwszy od 9 miesięcy zostalam zmacana "dowcipnie" i WIĘCEJ JUŻ TAK NIE CHCĘ!!!!!!!!! Pan doktor stwierdzil, ze szyjka ma rozwarcie okolo 1,5-2cm i on pomoze mi szybciej urodezić rozwierajac ją jeszcze bardziej:baffled::baffled::baffled:
Efekt - boli mnie cale krocze + kręgoslup, niemal nie chodzę i ledwo siedzę. Na pocieszenie usłyszałam, że może dziś, moze jutro... a jak nie urodze do piątku to powtórka z rozrywki.... RATUNKU!!!!!!!!!!!:no::no::no:
A poza tym,to ja musze miec spodenki do kolan :) nie cierpie jak sie uda sklejaja hahah
Normalnie jakbym siebie słyszala....
MGD abaje mam taka lniana domowa i tez zle mi sie spi bo sie okrecam w niej i budze z gola pupa a wszystko pod pachami :D
Przypomniał mi się dowcip o tym jak mężatka dała pannie młodej w prezencie szal i powiedziala ze to na noc poslubną.
- Na noc poślubną? - zdziwiła się panna młoda
- Tak kochana, koszula nocna jest nie praktyczna, bo i tak budząc się kazdego ranka mam ją na szyi.:-D:-D:-D

Ałaaaaaaa!!!!!!!!!!!!

reklama
Iskierka a czemu cie tak badal?:szok::szok: Mie moze spokojnie zaczekac az sama szyjka sie otworzy?:baffled::baffled:Wspólczuje ci ... czemu chce zebys juz rodzila? Trzymam kciuki zeby nie bolalo:tak:
Ja zas lubie koszule nocne ale nie za dlugie,co do majtek to tez jestem wybredna nie wspominajac o rajstopach:baffled:

Do góry